Kelly Curtis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kelly Curtis
1979'da Curtis
DoğumKelly Lee Curtis
Santa Monica, Kaliforniya, ABD
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1958, 1983–günümüz
Evlilik
Scott Morfee (e. 1989)
[1]
Akraba(lar)Jamie Lee Curtis (kız kardeş)
Allegra Curtis (üvey kız kardeş)

Kelly Lee Curtis, Amerikalı oyuncu. Magic Sticks ve The Devil's Daughter filmlerindeki rolleriyle tanınır.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Kelly Curtis, oyuncu Tony Curtis ve Janet Leigh'in en büyük çocuğu olarak Santa Monica, Kaliforniya'da doğdu. Ablası oyuncu Jamie Lee Curtis . Baba tarafından büyükanne ve büyükbabası Macar-Yahudi göçmenleriydi[2] ve anne tarafından büyük büyükanne ve büyükbabası Danimarkalıydı.[3] Annesinin soyunun geri kalanı Alman ve İskoç-İrlandalıdır. Babasının diğer evliliklerinden, Alexandra Curtis'ten Allegra Curtis, aşırı dozda uyuşturucudan ölen Nicholas Curtis[4] ve Benjamin Curtis adında dört üvey kardeşi vardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Schindehette, Susan (1990). "Tony and Janet's Other Daughter, Kelly, Proves That Jamie Lee's Not the Only Curtis Kid with Acting Genes". People. 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2016. 
  2. ^ "Jamie Lee Curtis Interview: Starring as Herself: Embracing Reality". Reader's Digest. 13 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  3. ^ There/Hollywood, page 6, 1985, by Janet Leigh
  4. ^ "Family for Tony Curtis" 2 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Turner Entertainment Networks, Inc.