Kekkaishi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kekkaishi
結界師
(Kekkaishi)
TürMacera, romantizm, doğaüstü[1]
Manga
YazarYellow Tanabe
YayımcıShogakukan
Diğer yayımcı
BaskıShōnen Sunday Comics
DergiWeekly Shōnen Sunday
DemografikShōnen
Yayın tarihi22 Ekim 20036 Nisan 2011
Cilt sayısı35
Anime televizyon dizisi
YönetmenKenji Kodama
Yapımcı
  • Koji Nagai
  • Naohiro Ogata
SenaristHiroshi Ōnogi
MüzikTaku Iwasaki
StüdyoSunrise
Lisans
KanalNNS (ytv)
Diğer kanallar
Yayın tarihi 16 Ekim 2006 11 Şubat 2008
Bölüm sayısı52

Kekkaishi (Japonca結界師; "Bariyer Ustası"), Yellow Tanabe tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Ekim 2003-Nisan 2011 tarihleri arasında Shogakukan'ın Weekly Shōnen Sunday dergisinde yayınlandı. Seri, okullarını üzerine inşa edildiği kutsal topraklara çekilen ruhlardan korumak zorunda olan kekkai (bariyer büyüsü) kullanıcılarının rakip ailelerinin varisleri olan Yoshimori Sumimura ve Tokine Yukimura'ya odaklanmaktadır.

Sunrise tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması ise Ekim 2006-Şubat 2008 tarihleri arasında yayınlandı.

Kekkaishi, Haziran 2020 tarihi itibari ile 17 milyon kopyası bulunmaktadır. Manga, 2007 yılında 52. Shogakukan Manga Ödülü'nü shōnen kategorisinde kazandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yoshimura Sumimura, doğaüstü yeteneklere sahip ve zaman zaman insan alemine giren Ayakashi adlı kötü yaratıkları yok edebilen uzun bir "Kekkaishi" soyundan gelmektedir. Ayakashi, Yoshimura'nın lisesinin de bulunduğu Karasumori topraklarından yayılan güçle ziyafet çekmeye çalışan iblislerdir. Şimdi, Yoshimura çok sevdiği okulunu ve memleketini korumak için Ayakashilere karşı savaşmak zorundadır. Bu mücadelesine çocukluk arkadaşı ve komşusu Tokine Yukimura da katılır. Rakip boylardan olmalarına rağmen bu iyi bir ikili olmayı başarırlar. Ayakashi dalgalar halinde saldırıp kendilerine ait kılmak isterken ve zamanı geldiğinde saldırmaya hazır gölgeli bir örgütlenme seyrederken, ekip çalışması yaklaşan tehlikeye karşı savaşmak için hayati bir önem taşımaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Kekkaishi". Viz Media. 12 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]