Kaybid

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaybid kent sokaklarına uyguladığı küçük boyutlu vahşi hayvan kolajları ve bu kolajlar ile yaptığı loop animasyonlar ile bilinen sokak sanatçısı.

Yaptığı kolaj çalışmaları; yayıldığı kent düzleminde, bir zemine, yere basan ve buradan sessizce yürüyerek geçen hayvan figürlerini içeriyor. Animasyonlarda ve gif çalışmalarında ise bu hayvanların fotoğraflarının arka arkaya sırayla izlenmesi ile ortaya çıkan ve bunların şehir sokaklarında yürüdüğü sonsuz bir loop görülüyor.[1]

Kentler, kentleşme ve doğal hayat arasındaki tezatlığa işaret eden çalışmalarda, kentleşmenin ve insan medeniyetinin doğal hayattan ne denli uzak olduğu ve onu uzaklaştırdığı gerçeği vurgulanıyor.

Yaptığı çalışmaların hepsini yerlerini Google Maps üzerinde işaretliyor. Ayrıca bu kolaj çalışmalarının yıpranma ve yok olma süreçlerini de takip ediyor. Süreci ve tüm işlerini Instagram hesabından yayınlıyor.

Katıldığı sergiler arasında; 16. İstanbul Bienali "Yedinci Kıta" Kamusal Program, Digital Graffiti Festivali (Florida, ABD) ve Greenpoint Gallery Night (Brooklyn, NY) etkinlikleri yer almaktadır.[2][3][4][5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2020. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]