Katekyō Hitman Reborn!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Katekyō Hitman Reborn!
Manganın ilk cildi
家庭教師ヒットマンREBORN!
(Katekyō Hittoman Ribōn!)
TürMacera, komedi, doğaüstü[1]
Manga
YazarAkira Amano
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıJump Comics
DergiWeekly Shōnen Jump
DemografikShōnen
Yayın tarihi20052011
Cilt sayısı42
Anime televizyon dizisi
YönetmenKenichi Imaizumi
Yapımcı
  • Yoshirō Kataoka
  • Yukio Yoshimura
SenaristNobuaki Kishima
MüzikToshihiko Sahashi
StüdyoArtland
Lisans
Viz Media (yayın)
Discotek Media (ev videosu)
KanalTXN (TV Tokyo)
Diğer kanallar
Yayın tarihi 7 Ekim 2006 25 Eylül 2010
Bölüm sayısı203 + 2 OVA
Light novel
Katekyō Hitman Reborn!: Hidden Bullet
YazarHideaki Koyasu
ÇizerAkira Amano
YayımcıShueisha
BaskıJUMP j-BOOKS
DemografikShōnen
Yayın tarihi12 Mart 20072 Mayıs 2011
Cilt sayısı5

Katekyō Hitman Reborn! (Japonca家庭教師ヒットマンREBORN!, romanizeKatekyō Hittoman Ribōn!; "Tetikçi Eğitmen Reborn!"), Akira Amano tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Mayıs 2004-Kasım 2012 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Shōnen Jump dergisinde 42 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Seri, güçlü bir mafya örgütü olan Vongola ailesinin patronu olmak için sırada olduğunu keşfeden genç bir çocuk olan Tsunayoshi Sawada'yı takip etmektedir.

Artland tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması ise Ekim 2006-Eylül 2010 tarihleri arasında yayınlandı. Ek olarak seriye dayalı olarak bir dizi video oyunu, light novel ve diğer ürünler de oluşturuldu.

Katekyō Hitman Reborn!, dolaşımdaki 30 milyonun üzerinde tankōbon kopyası ile Weekly Shōnen Jump dergisinin en çok satan manga serilerinden biridir. Eleştirmenler dizinin mizahını, olay örgülerini, dövüşlerini ve karakter tasarımlarını övdü ve dizinin sekizinci ciltten sonra daha şiddetli hale geldiğini ve daha tipik bir shōnen dizisi haline geldiğini belirtti.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tsunayoshi "Tsuna" Sawada, İtalya'nın en güçlü mafya ailelerinden olan Vongola ailesinin ilk patronunun büyük-büyük-büyük torunudur.Vongola ailesinin 10.patronu olmak için seçilmiş bütün adaylar ölünce,halen patron olan Timoteo yani "Vongola IX" geriye kalan tek aday olan Tsuna'yı bir mafya patronu olarak eğitmesi için bebek suretinde Reborn adında bir kiralık katili Japonya'ya gönderir.Ne yazık ki "Vongola X" olması beklenen Tsuna oldukça yeteneksiz bir çocuktur.Ama Reborn işinde iyidir ve Tsuna'yı bir mafya patronuna dönüştürmeye niyetlidir bunu yaparken ise Vongola ailesine mahsus fantastik silahları kullanmaktan çekinmeyecektir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tsunayoshi "Tsuna" Sawada(沢田綱吉/ツナ, Sawada Tsunayoshi/Tsuna)

Gelecekte Vongola ailesinin patronu olmak üzere yetiştirilen bir otaokul öğrencisidir.Tsuna'ı bu duruma sokan şey ise Vongola ailesinin uzun yıllar önce Japonya'ya gelmiş ilk patronunun torunun-torununun-torunun torunu olmasından dolayıdır.Diğer önemli nedense patronluk pozisyonu için seçilmiş diğer kişilerin ölmüş olmasıdır.Tsuna,hiçbir şeyi beceremeyen normalde hayatı başarısızlık ve yenilgilerle dolu bir çocuktur.Ancak Reborn onu bulup eğitmeye başladığında işler değişmeye başlar.

Reborn(リボーン, Ribōn)

Reborn,bebek suretine sahip bir kiralık katil,bir arcobaleno.Vongola ailesinin şimdiki patronu tarafından Tsuna'yı eğitmek üzere yollanmış.Vongola IX'un en güvenilir adamı.Sert ve acımasız öğretme yöntemleriyle Tsuna'yı çileden çıkarsa da geleceğin patronu ile arasındaki bağ oldukça kuvvetli.

Hayato Gokudera(獄寺 隼人, Gokudera Hayato)

Bir transfer öğrenci,Tsuna'nın sınıf arkadaşı.Daha önce İtalya'da eğitim görmüş olan Hayato bir dinamit uzmanı.Ağzından düşürmediği sigarasıyla yaktığı üzerinde taşıyabileceğinden daha fazlasını tuttuğunu düşünebileceğiniz kadar çok olan dinamitlerini kullanarak patlamalar yaratır.

Takeshi Yamamoto(山本 武, Yamamoto Takeshi)

Tsuna'nın sınıf arkadaşı.Okulda baseball konusunda bir yıldız.Reborn'un gelişinde kısa bir süre sonra Tsuna'nın yaşadığı değişimin yarattığı bir durum yüzünden Tsuna ile arkadaş oluyor.Reborn'un dikkatini çeken Takeshi,Tsuna'nın ailesinin bir üyesi olmak için seçiliyor.Takeshi öncelikle aileye kabul edilmeye değer olup olmadığını kanıtlamak için Reborn tarafından kendisinin bir tür oyun sandığı tehlikeli durumlara sokuluyor.Takeshi testler ve eğitimi sırasında da olayları bir tür oyun olarak görme huyundan ya da öyle görüyormuş gibi yapmaktan vazgeçmiyor.

Kyoya Hibari(雲雀 恭弥, Hibari Kyōya)

Okulun disiplin komitesinin lideri.Fazlasıyla sert bir mizaca sahip olan Kyoya inanılmaz dövüş yetenekleri yüzünden Reborn tarafından aileye dahil edilliyor.Çoğunlukla yalnız olmayı tercih eden Kyoya'nın en nefret ettiği şey okuldaki düzenin bozulması veya okula zarar verilmesi. Sıklıkla onu uyandıran,fazla konuşan ya da sadece sinirine dokunan insanları öldürmekle tehdit edecek kadar da kaprisli.İnce bir sadakat ve düşünce yapısı var

Ryohei Sasagawa (笹川 了平, Sasagawa Ryōhei)

Kyoko'nun ağabeyi.Boks takıntılı.Her zamn canlı,her zaman ateşli,mücadele için yanıp tutuşan biri bu yüzden Reborn tarafından Tsuna'nın ailesine dahil ediliyor.Reborn ve beraberindekilerle girdikleri tehlikeli ve garip durumlar karşısında sürekli heyecanlanıyor ve olayın bir parçası olmaktan zevk alıyor.Ruhunda yanan ateş neredeyse hiç sönmüyor.

Özel Kurşunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Son Arzu Kurşunu: Son Arzu Kurşunu vurulan kişinin ölmeden önce son arzusunu yerine getirmesini sağlar eğer vurulan kişinin son arzusu yoksa kişi ölür eğer son arzusu varsa vücudu aşırı şekilde dayanaklı, güçlü ve hız kazanmış olur. Kurşun 5 dakika sürmektedir.

Terimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Reborn!". Viz Media. 12 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]