Kategori tartışma:Tanrı'nın isimleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • "Kategori:Tanrılar" mevcut. Bu kategorinin adı "Kategori:Allah'ın 99 ismi" olarak değiştirilmeli ve Kategori:Allah'ın alt kategorisi olmalı. Ayrıca kesme işareti kullanımı da hatalı. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 00:06, 7 Şubat 2012 (UTC)
  • "Tanrı" demek "Allah" demek değildir aynı şekilde "Tanrılar" da değildir. Ayrıca neye dayanarak kesme işaretinin kullanılmaması gerektiğini düşünüyorsunuz. --xrazymesaj 00:35, 7 Şubat 2012 (UTC)
  • Tanrı sözcüğü cins anlamda kullanıldığı zaman küçük yazılır ve kesmeyle ayrılmaz, bakınız TDK. Eğer Allah anlamında kullandıysanız, Kategori:Allah mevcut. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 11:53, 7 Şubat 2012 (UTC)
The God ve a god gibi sanırım?--RapsarEfendim? 11:59, 7 Şubat 2012 (UTC)
  • Evet aynen öyle. Eğer belirli bir tanrının diğer adlarından bahsediyorsak (örnekte Allah) Kategori:Allah'ın 99 ismi kategorisi zaten açılmış. Genel olarak tüm kültürlerdeki tanrıların adlarından bahsediyorsak, Kategori:Tanrılar da mevcut. Yani Kategori:Tanrı'nın isimleri'nin kapsadığı alan bu tartıştığımız örnekte Kategori:Allah'ın 99 ismi ile aynı ve fazladan kategorilendirme. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK msj 19:42, 7 Şubat 2012 (UTC)
    • Büyük harf ile başlama hususu elimde bulunan kaynağa dayanarak kesme işareti kullandım sizde bilirsiniz ki TDK türkçenin düzgün kullanılması alanında kötü olması sebebiyle farklı farklı şekillerde kurallar koymakta o bakımdan TDK bizim için bir kıstas değil hatta bu konuda genişçe tartışılmıştı şu an o tartışmayı bulamadım. Herneyse vikide kullanılan kurallara göre davranmak gerekir şu sayfada bu konu belirtilmiş ona dayanarak tanrı kelimesi küçük harf ile başlanması gerekir. Bu konuda haklısınız.
Diğer bir konuda ise size katılmıyorum. İngilizce vikide Allah ve Tanrı olarak iki ayrı kategori mevcut. Sadece Allah'ın isimleri (Kuran'da geçen Tanrı) için kullanılan bir kategori var aynı şekilde diğer tanrıların isimleri için ayrı bir kategori var. Şu cümleniz yetersiz kalıyor. Genel olarak tüm kültürlerdeki tanrıların adlarından bahsediyorsak, Kategori:Tanrılar da mevcut. diğer kültürlerdeki tanrıların isimleri için Kategori:Allah'ın 99 ismi yetersiz bir kategori.
Bu açılanan kategorinin ismi Kategori:Tanrıların isimleri şeklinde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. --xrazymesaj 23:43, 7 Şubat 2012 (UTC)
  • Yok anlatamadım sanırım. Diyorum ki, bizde zaten Kategori:Allah'ın 99 ismi ve Kategori:Tanrılar var. Bu nedenle bir de "Kategori:Tanrıların isimleri" kategorisi olması yanlış olur. Bahsettiğim iki kategori o ihtiyacı fazlasıyla karşılıyorlar. Kategori:Allah elbette olmalı, onu kastetmemiştim. --Abuk SABUK msj 00:07, 8 Şubat 2012 (UTC)
Hakkatten anlayamadım. Siz şimdi Kategori:Allah'ın 99 ismi ile "Kategori:Tanrıların isimleri" kategorisinin aynı işlevi gördüğünü mü düşünüyorsunuz?--xrazymesaj 00:17, 8 Şubat 2012 (UTC)
Bir türlü anlaşamadık. --xrazymesaj 22:19, 26 Şubat 2012 (UTC)