Kategori tartışma:Türk devrimciler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Kategori başlığının Türkiyeli devrimciler olarak değiştirilmesini öneriyorum. İtirazı olan var mı? --Gevvezze 22:15, 26 Eylül 2007 (UTC)


var arkadaşım türk kürt ayrımı yapmak için bu görüşü ortaya attığın belli.

neden değiştirilsin ki? Alman devrimci oluyor da Türk devrimci olmuyor mu? En büyük Türk devrimci M.Kemal Atatürk'tür.Atatürk'e Türkiyeli devrimci dersek mantıkta hata yapmış oluruz.Zaten kendisi de istemezdi böyle bir tabiri. Burada rahatsızlık duyulan şeyin Türk kavramı olduğu açıkça belli. Türklük bir şuur meselesidir...Kürdün Lazın Çerkezin ve daha birçoğunun ortak adının Türklük olduğunun bilinmesi bu şuurun bir parçasıdır...Türk değil de Türkiyeli demeyi teklif edenin zaten bu unsurlardan hiçbiriyle ilgiisi olamaz.Olsa olsa bu bütünlüğe düşmanlık ve kin besleyenlerin kanaatidir diye düşünüyorum... SAYGILAR!...

Türkiyeli Devrimciler demekle nasıl bir bölücülük oluyor?Ben de bunu anlayamadım.Türkler Orta Asyadan bu topraklara geldiğinde burada yerleşik bir topluluk vardı!Kaldı ki Atatürk," Hattı müdafa yoktur,sathı müdafa vardı" derken acaba neyi kastetmişti? İsteseydi sadece Türk nüfusun bulunduğu bir kısmın sınırını çizebilirdi.Bir Ülke toprakları içerisinde yaşayan (küçük te olsa)toplulukları yok saymak sanırım evrensel düşünceye ters gelecektir.Nüfusu 15 milyonu bulan (resmi rakamalara göre)bir toplumu yok saymak sanırım abestle iştigaldir.Bu topraklar,düşman işgalinden hep birlikte savaşarak kurtarılmıştır.Saygılarımla.