Kategori tartışma:Mutasavvıflar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu basligin Kategori:Tasavvufcular'a tasinmasini oneriyorum. Turkce kullanimi daha uygun kanimca. Citrat

  • "Mutasavvıf" her ne kadar terminolojide doğru kelime olsa da, biraz da Osmanlıca kökenli olduğundan, halk arasında daha az bilinmekte. Genellikle mutasavvıf yerine "tasavvufcu" terimi kullanılmakta. Yalnız şu da bir gerçek ki, mutasavvıf yerine "tasavvufcu" büyük bir sıklıkla hakaret olarak da kullanılıyor. Bu yüz tasavvufî kişiler üzerine olacak makalelerin "Mutasavvıflar" diye adlandırılmış bir kategoriye mi yoksa "Tasavvufcular" diye isimlendirilmiş bir kategoriye mi konması gerekir ? Ben şahsen bu konuda tarafsızım, ikisi de cok uygun geliyor.. ama oylama ile en dogru karari verecegimize inaniyorum (:

Sözlükte; Mutasavvıf: Tasavvufla uğraşan, İlâhiyyatla uğraşan, tarikat ehli olan; Tasavvufcu: Tasavvuf yolunu benimseyen kimse, tasavvufa taraftar olma. - Kubra 17:26, 2 Ekim 2005 (UTC)

  • konu öz itibarıyla halkın bildiği halk deyimi ile sufi kavramıyla daha basit bir ifade ile su gibi şeffaf ve berrak, konulduğu kapta sabırla duran bekleyen, her zaman toprağa akmak isteyip akıcı olan anlamıyla toprak içinde yok olan anlamıyla sufilik gerçekten güzel bir yorum ifadesidir bu açıdan bu kavramı farklı teolojik kavramlarla şekillendirilmemesi önerilir,

saygılarımla. (78.190.167.38 16:21, 21 Temmuz 2014 (UTC))