Karamağara Koyu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Karamağara Koyu, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin yaklaşık 10 km kuzeyinde bulunan koydur. Kıvrımlı yollar ile ulaşımı sağlanan koy, dönemin korsanları için doğal bir korunma noktası olarak biliniyor. Doğu Akdeniz'in başlangıç bölgesinde bulunan bu doğal oluşum özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarından olmaya aday görünüyor.

Birkaç yıl öncesine kadar sadece yerel halk tarafından bilinen koy, Yayladağı Kültür Varlıklarını Koruma Derneği'nin (KUTAV) çabaları ile daha geniş kesimler tarafından bilinirliği sağlandı.Bölgeye gelen turistlerin en beğendiği özellikler genellikle '' el değmemiş doğa ve berrak su '' şeklinde tanımlanıyor. Özellikle dalış sporuna meraklı ve su altı fotoğrafçılığı yapan kişiler bölgeyi favori mekanları arasında tanımlıyor.Ayrıca 1998 yılından bu yana yerli ve yabancı turistler gezi teknesi aracılığı ile bölgeyi farklı açılardan görme imkanına sahipler.

Bölgenin en büyük dezavantajı ulaşımın görece zor olması çünkü bu bölge sarp araziden oluşuyor ve ulaşım araçları ile bölgeye tam olarak varılamıyor. Ayrıca altyapı eksikliği de bir diğer olumsuz faktör olarak göze çarpıyor[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Akdeniz'de korsanların saklandığı Karamağara Koyu turist akınına uğruyor". Anadolu Ajansı. 10 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2022. 
  2. ^ "Karamağara Koyu (Antakya) - All You Need to Know BEFORE You Go". Tripadvisor (İngilizce). 10 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2022. 
  3. ^ "Karamağara Koyu". NTV. 2022. 26 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2022.