Kaotik Ana

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaotik Ana
Caótica Ana
YönetmenJulio Médem
YapımcıJulio Médem
SenaristJulio Médem
OyuncularManuela Vellés
Bebe
Charlotte Rampling
Matthias Habich
MüzikJocelyn Pook
Çıkış tarih(ler)i4 Ağustos 2007 (2007-08-04) (İspanya)
Süre115 dakika
Ülkeİspanya
Dilİspanyolca, İngilizce, Fransızca, Berberice, Arapça
Bütçe~€9 milyon

Kaotik Ana (İspanyolca özgün adıyla Caótica Ana), İspanyol Julio Médem'in yönettiği 2007 yapımı bir dram filmi.[1] Ağustos 2007'de İspanya'da prömiyeri yapıldı.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ibiza'da babası Klaus tarafından yetiştirilen Ana, doğduğu günden bu yana bir mağarada büyütülmüştür. Burada resim sanatına dair çalışmalar yürüten Ana, amatör bir ressam olmuştur. Bir gün adaya gelen Justine isimli bir kadınla tanışması hayatının dönüm noktalarından biri olur. 18 yaşındaki Ana, sanat koleksiyoncusu olan Justine tarafından Madrid'e çağırılır; burada özel bir eğitim alacaktır. Teklifi kabul eden Ana, 18 yıldır ilk kez mağarasından dışarı çıkacaktır. Madrid'e gittiğinde karşılaştığı tecrübeler ise bir hayli sıra dışıdır.

Yapım ve çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaotik Ana, Julio Médem'in 2001'deki Seks ve Lucia filminden sonraki ilk filmi ve tartışmalı belgeseli La pelota vasca'nın devamı niteliğindeki bir yapımdır. Film, Lucía'da da olduğu gibi, Robert Rodriguez'in Günah Şehri'ni çekerken kullandığı Sony HDC-950 kullanılarak, HD olarak çekildi. Ana, Médem'in kendi prodüksiyon şirketi Alicia Produce ile Sogecine SA'nın ortak yapımıdır. Genellikle Medem'in eserlerinde müzikleri besteleyen Alberto Iglesias burada yer almadı. Çekimler New York, Arizona, Madrid ile Kanarya ve Balear adalarında gerçekleşti.

Bu film ve hikâye, yönetmen Médem'in 28 Nisan 2001'de bir trafik kazasında hayatını kaybeden kız kardeşi Ana'nın trajik kazasından sonra girdiği derin depresyonla başa çıkma aracıydı. Médem filmle ilgili olarak "Bu, aynı onun yaptığı gibi, başarısız bir kendi anılarımdan kaçma girişimidir" demiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "JulioMedem.org adresinde film bilgileri". 18 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2020. 
  2. ^ "Release information at IMDb". 8 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]