Köpek gezdirme

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Köpeğini yürüten bir kadın
Bir köpek yürüyüş servisi
Yürüyen bir köpek

Köpek gezdirme, köpeğin genellikle bir tasmayla yürüyerek egzersiz yapmasını sağlatan bir insanının eylemidir.[1]

İngiltere'de The Kennel Club 1.000 köpek sahibinden oluşan bir anket yaptı ve beşte birinin köpeklerini günlük olarak yürütmediğini tespit etti.[2]

Köpekler boynundaki bir köpek tasması veya bir hayvan kemeriyle ya da sadece sahiplerini takip ederek yürürler. Profesyonel olarak köpek gezdiriciliği yapan kişiler de mevcuttur.

Profesyonel köpek gezdiriciliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Hem bireyler hem de işletmeler için profesyonel köpek gezdiricileri köpek sahipleri tarafından köpeklerini kendileri için gezdirmek için para alır. Bazı köpek yürüyüşçüleri aynı anda birçok köpeği yürüyüşe çıkarırken, diğerleri sadece tek bir köpeği gezdirir. Köpek koşucuları, onlarla yürümek yerine köpeklerle koşan profesyonellerdir. Bazı yargı bölgelerinde, köpek gezdirme işletmeleri lisanslı olmalı ve çalışanların hayvan ilk yardımları konusunda eğitilmiş olmaları gerekir. Profesyonel köpek gezdirme hizmetleri yerel olarak veya çevrimiçi sevk hizmetleri aracılığıyla edinilebilir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk profesyonel köpek gezdiricisinin 1960 yılında New York'ta köpek yürüyüş hizmetini başlatan Jim Buck olduğuna inanılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2019.