Journal for General Philosophy of Science

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Journal for General Philosophy of Science (Genel Bilim Felsefesi Dergisi/Zeitschrift für allgemeine Wissenschaftstheorie), bilim felsefesinin tüm alanlarından ve bilimlerle ve beşeri bilimlerle ilgili tüm felsefi konulardan katkılar yayınlayan bir akademik dergidir. Özel ilgi alanı, genel olarak bilim anlayışımıza katkıda bulunan metodolojik yönlerin tartışılması, doğa bilimleri ile beşeri bilimler arasındaki etkileşimler ve karşılıklı bağımlılıklar ve antik dönemden 20. yüzyıla kadar bilim felsefesi tarihinin tartışılmasına odaklanmıştır.

Çoğunlukla, yayınlar araştırma makaleleridir. Güncel konulardaki tartışmalara, konferanslara, ülkelere ve özel konulara ilişkin raporlara ve ayrıca kitap incelemelerine daha küçük bölümler ayrılmıştır.

Dergi Alwin Diemer, Lutz Geldsetzer ve Gert König tarafından kuruldu. İlk kez 1970 yılında Zeitschrift für Allgemeine Wissenschaftstheorie / Journal for General Philosophy of Science with Franz Steiner Verlag başlığı altında ortaya çıktı. 1990'dan beri dergi, Kluwer Academic Publishers tarafından şu anki başlığı altında yayınlanmıştır (şimdi: Springer Science + Business Media tarafından idare edilmektedir). Editörler, 2017'den beri Claus Beisbart (Universität Bern), Helmut Pulte (Ruhr-Universität Bochum) ve Thomas Reydon' dur (Leibniz Universität Hannover).

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]