Joseph F. Keithley Ölçüm Bilimindeki Gelişmeler Ödülü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Joseph F. Keithley Ölçüm Bilimindeki Gelişmeler Ödülü
AçıklamaÖlçüm teknikleri veya ekipmanında olağanüstü katkıları sebebiyle
SponsorKeithley Instruments
DağıtanAmerikan Fizik Topluluğu (APS)
ÜlkeABD
Verilmeye başlandığı yıl1998
Son verildiği yıl2023
Resmî sitesiJoseph F. Keithley Award For Advances in Measurement Science

Joseph F. Keithley Ölçüm Bilimindeki Gelişmeler Ödülü, ilk olarak 1998'de Amerikan Fizik Derneği (APS) tarafından verien bir ödülüdür. Adını Solon, Ohio'da yerleşik bir ölçüm aletleri şirketi olan Keithley Instruments'ın kurucusu Joseph F. Keithley'den almıştır. Ödül, her yıl ölçüm teknikleri ve ekipmanına olağanüstü katkılar için verilir ve Keithley Instruments ile Topical Group on Instrument and Measurement Science (GIMS) tarafından desteklenir.

Ödül, yine Keithley Instruments tarafından verilen, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün (IEEE), benzer isimli Enstrümantasyon ve Ölçüm alanındaki IEEE Joseph F. Keithley Ödülü ile karıştırılmamalıdır.[1][2]

Kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödül aşağıdaki kişilere verilmiştir.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fizik ödüllerinin listesi

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Joseph F. Keithley Award For Advances in Measurement Science". American Physical Society. 12 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2021. 
  2. ^ "APS Joseph F. Keithley Award: Presentation of check to endow the APS Joseph F. Keithley Award for Advances in Measurement Science". American Physical Society. 20 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018.