Jenni Sidey

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jenni Sidey-Gibbons
Doğum3 Ağustos 1988
Calgary
MeslekCSA Astronotu

Jennifer Anne MacKinnon Sidey-Gibbons (3 Ağustos 1988), kanadalı astronot, mühendis ve öğretmen. Kanada Uzay Ajansı (CSA) tarafından 2017 CSA Astronot grubu için, Joshua Kutryk ile beraber 2 kişiden biri olarak seçildi.

Hayatı ve eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dr. Jennifer (Jenni) Anne MacKinnon Sidey-Gibbons, 3 Ağustos 1988'de Calgary, Alberta'da doğmuştur.

Jenni'nin bilime duyduğu ilgi annesi tarafından desteklenmiştir. Annesi onu sık sık müzelere götürmüş ve Bilim ve Mühendislik alanından rol modelleri edinmiştir. İnşaat mühendisi olan dayısı Jenni'yi tasarım işlerinde dahil etmiştir.

Jenni, McGill Üniversitesi'nde Mekanik Mühendislikten dereceye sahiptir. McGill'de iken CSA ve Ulusal Araştırma Kurulu Uçuş Araştırma Laboratuvarı ile beraber yerçekimsiz ortamda ateşi araştırmıştır. 2015 yılında Jesus College'de Yanma hakkında yaptığı doktorayı bitirmiştir.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanada Uzay Ajansına katılmadan önce Cambridge Üniversitesi Mühendislik Departmanında içten yanmalı motorlar alanında asistan profesör olarak çalışmıştır. Ateşi, nasıl kullanıldığı ve zararlı gazlar yaymasını engellemenin yollarını araştırmıştır.

Aynı zamanda, üniversite öğrencilerine Enerji, Akışkan mekaniği ve Turbomakine mühendisliği öğretmiştir.

CSA Seçimi ve Astronot kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sidey-Gibbons Kanada Uzay Ajansı tarafından 2017 CSA Astronot grubunda astronot eğitimi görmeye layık bulunmuştur.

Haziran 2017'de NASA Johnson Uzay Merkezinde Astronot eğitimini tamamlamak için Houston, Texas'a yerleşmiştir. 2017 NASA Astronot sınıfının bir parçasıdır.