Java Specification Request

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Java Specification Request (JSR) ya da Java Teknik Özellik İstemi, yeni bir Java istekler belgesi veyâ mevcut bir istekler belgesindeki önemli bir değişiklik yapmak için Java Community Process (JCP) dâhilinde Sun Microsystems tarafından yürütülen Process Management Office (PMO) sevkedilen bir tasarıdır. Böylece bu işlemle yeni Java standardları tanımlanmakta, programlama dili Java genişletilmekte veyâ Java eş zaman çevresi grup çalışmasıyla geliştirilmektedir.

Dile yeni bir özellik eklemek, API'yi genişletmek veyâ değişiklikler yapmak için yeni bir JSR açar. Çoğu zaman her JSR bu konuya vâkıf bir uzmanlar grubunca yönetilir.

Örnekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Nummer Name Beschreibung
JSR 001 Real-time Specification for Java javax.realtime'daki eşzaman işlevlerini genişletir. Bu JSR, eş zaman tutumunu düzelten tanımlarla yeni arabirimleri içerir ve sınıfların reaksiyonunu düzeltir.
JSR 002 Boundary-Scan API JavaCard'lar için Sınır tarama testi'ni yapabilmek için arabirimleri tanımlar.
JSR 003 Java Management Extensions (JMX) Specification Java uygulamalarının yönetimi ve kontrolü için yazılım mîmârisi ve programlama arabirimini içerir.
JSR 004 ECperf Benchmark Specification Belli bir çalışma yükünü (Benchmark) tanımlayarak EJB sunucularının verimini karşılaştırmayı mümkün kılar.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]