Jan Vermeulen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vanitas: Sarmaşık Çelenkli Kafatası

Johannes van der Molen veya Johannes Jan Vermeulen, Hollanda Altın Çağı natürmort ressamıdır. 1638'den 1674'e kadar Haarlem'de aktifti. Uzmanlık alanı, hayatın geçiciliğini simgeleyen bir resim stili olan Vanitas'tı. Çoğunda kitaplar vardır.

Hayat ve iş[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanat eğitimi hakkında hiçbir şey bilinmiyor. İlk kez 1638'de Haarlem'de kayda geçti. 1651'de, Johannes van der Meulen adı altında Haarlem'in bir üyesi ve bir vatandaşı olarak Saint Luke Loncası'nın arşiv listesinde yer almaktadır.

1674'te, kilise belgelerinde ikinci kez evlendiği kaydedildi ve bundan sonra kendisinden daha fazla bahsedilmedi.

Bu sanatçının çok az eseri kesin olarak biliniyor. Kitaplara ek olarak, sınırlı bir renk aralığına sahip bilimsel nesneler ve müzik aletleri içerirler.[1]

Bazı eserleri Statens Museum for Kunst, Mauritshuis, Schloss Johannisburg ve Musée des beaux-arts de Nantes'te görülebilir. Diğerleri özel koleksiyonlardadır.

Müzayedeler[değiştir | kaynağı değiştir]

"Still life with an open book" adlı eser Londra'da Sothebys ile yapılan 7 Mayıs 2020 tarihli Old Masters müzayedesinin bir parçasıdır.[2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Livres et instruments, Nantes". 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2021. 
  2. ^ "Old Masters auction Sothebys Mai 2020". 25 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2021. 
  3. ^ Details on the painting Still Life with an open Book by Sothebys