Jacques Sernas

Vikipedi, özgür ansiklopedi
1955'te Jacques Sernas

Jacques Sernas (LitvancaJokūbas Šernas; Jack Sernas olarak da bilinir; doğum 30 Temmuz 1925 - 3 Temmuz 2015) Litvanya doğumlu Fransız oyunucu.

İlk yılları ve eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaunas'da Litvanya Bağımsızlık Yasası'nı imzalayanlar arasında bulunan Jokūbas Šernas'ın oğlu olarak doğmuştur. Sernas babasını bir yaşındayken kaybetmiştir. Bunun üzerine annesi Sernas'ı resmi eğitimini alacağı Paris'e götürmüştür. II. Dünya Savaşı sırasında Fransız Direnişi'ne katılmış, daha sonra Naziler tarafından yakalanıp Weimar, Almanya yakınlarındaki Buchenwald Toplama Kampı'na gönderilmiştir. Bu kamptayken Elie Wiesel, Mel Mermelstein ve Imre Kertész gibi isimlerle tanışmıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sernas başrol olarak başladığı oyunculuk kariyerine karakter oyuncusu olarak devam etmiştir. En çok 1956 yapımı ünlü film Helen of Troy'daki Paris rolüyle tanınmaktadır.

Daha yakın tarihli görünümleri arasında, televizyon biyografik filmi Pope John XXIII [it] (2002) 'de Cardinale Feltin olarak ve televizyon komedi filmi Regina dei fiori [it] (2005) ' de Ambasciatore olarak yer aldı. Son 30 yılını Roma'da yaşayarak geçirdi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]