International Relations and Security Network

Vikipedi, özgür ansiklopedi

International Relations and Security Network (ISN) serbestçe erişilebilen, uluslararası ilişkiler ve güvenlik politikası[1] üzerine bilgiler tahsis etmek için bir online bilgi servisidir.

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

1994 kurulmuș örgüt, internet tabanli, uluslararası ilișkiler ve güvenlik politikasi üzerine bilgiler yayiyor, yönetiyor ve üretiyor. Ötesinde o sahada çalișan ve araștıran kurulușlar arasındaki ișbirliğini destekliyor.[2] ISN İsviçre savunma, halk koruma ve spor bakanlığından ve ETH Zürih dan finanse ediliyordur.[3]

Etkinlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Dijital kütüphane: ISNin asıl servisi 60‘000den[4] fazla yayınlar ve bașka multimedya kaynaklar içeren dijital kütüphanedır. Içerisinde bulunan 240dan[5] fazla ortak kuruluşlardan tahsis edilen kaynaklar uluslararası ilişkiler, savunma ve korunma politikası, gelişme politikası ve uluslararası politik ekonomisi üzerindedirler. Kütüphanede bulunanların arasında tam metin kitaplar, çalışma belgeleri, hükûmet raporları, dergi makaleleri, siyasi kısa analizler, blog yazıları, sunumlar ve işitsel ve video kaynakları vardır. Bundan başka kütüphanede 3000 den fazla think-tank, üniversite- ve araştırma kurumları, hükûmet dışı kuruluşlar ve başka uluslararası ilişkiler ve korunma politikası üzerine calıșan kurumlar içeren liste bulunur.
  • editoryal Ürünler: Ortak kurumlarlan ve uluslararası uzmanlarlan beraber ISN her hafta bir korunma politikası üzerine olan multimedya dosyası yayınlar. Ek olarak her gün yeni analizler, blog makaleleri ve zaman düzenli bir şekilde işitsel ve video kaynakları sayfada yayınlanır.
  • Ortak kurumlar ve cemiyetler: ISN 250, 50 devletden[6] olan ortak kurumlardan oluşan bir ağ besler. Örgüt üniversite ve araștırma kurumlarından, think tank lardan, uluslararası hükûmet (dışı) kuruluşlar[7] ve devlet kurumlarıyla birleșmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "CSIS Pacific Forum, Ortak organizasyon". 5 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2014. 
  2. ^ "Center for Security Studies, Informationsservices". 14 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2014. 
  3. ^ "İsviçre konfederasyonu, İsviçre ve Barış İçin Ortaklık". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2014. 
  4. ^ "International Relations and Security Network, Publications". 21 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2014. 
  5. ^ "International Relations and Security Network, Partner Network". 22 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2014. 
  6. ^ "International Relations and Security Network, Partner Country List". 21 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2014. 
  7. ^ "Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV)". 24 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]