Indiana Pacers baş antrenörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Laryy Bird 1997-98 ve 1999-2000 yılları arasında takımın koçluğunu yaptı.

Indiana Pacers Indianapolis, Indiana merkezli bir Amerikan profesyonel basketbol takımıdır. Pacers NBA'de Doğu Konferansının Merkez Grubunda mücadele etmektedir. Takım Amerikan Basketbol Birliği (ABA)'nin kurucu üyesi olarak 1967 yılında oynamaya başladı, ve ABA-NBA birleşmesinin bir parçası olarak NBA'e katıldı. 1999-00 sezonundan bu yana iç saha maçlarını Bankers Life Fieldhouse'da oynamaktadır. Pacers'ın sahipleri Herbert ve Melvin Simon, genel menajeri David Morway'dir.[1]

Takımı tarihi boyunca 14 farklı baş antrenör çalıştırdı. Pacers tarihinin ilk görev alan baş antrenörü Larry Staverman takımı 2 yıl çalıştırdı.[2] Bobby Leonard takımın bir çok koçluk istatistiğinde liderdir. (925) kere ile takımla normal sezonda en çok maça çıkan, (529) ile normal sezonda en çok maç kazanan, (116) ile en çok play-off maçına çıkan, (69) ile en çok play-off maçı kazanan antrenör ünvanlarına sahiptir.[3] Leonard takımla 1970, 1972, 1973 yıllarında ABA şampiyonluğu yaşayarak bunu yapan tek Pacers'lı antrenör ünvanını taşımaktadır.[4] Larry Bird takımı çalıştırdığı 3 sezonda 0,687 galibiyet yüzdesi elde ederek bu alanda takım lieridir.[5] Bird ayrıca takımıyla 2000 NBA Playoffları'nda Doğu Konferansı Şampiyonu olarak bunu başaran ilk Pacers koçu oldu ve ayrıca o sezon finale çıksalarda Los Angeles Lakers'a yenildiler.[6] Mel Daniels 1 sezondan az çalışan takım tarihteki tek antrenördür.[7] Takımda görev yapmış Jack Ramsay ve Larry Brown daha sonra Hall of Fame seçildi.[8][9] Ramsay daha sonra NBA tarihinin en iyi 50 koçundan birisi seçildi.[10] Jack McKinney ve Larry Bird 1981 ile 1998 yıllarında NBA Yılın Koçu Ödülü'nü kazandılar.[11] Ayrıca Dick Versace ve Bird NBA'deki koçluk kariyerlerine Pacers'ta başlamışlardı.[5][12] Takımın şu anki baş antrenörü Frank Vogel 2010-11 sezonunun birinci devresi bittiken sonra kovulan Jim O'Brien'ın yerine getirildi.[13]

Anahtar[değiştir | kaynağı değiştir]

GC Toplam maç
W Kazandığı
L Kaybettiği
Win% Kazanma yüzdesi
# Koçluk sırası
* Koçluk kariyerine Pacers'ta başlayanlar
dagger Hall of Fame seçilmiş olanlar

Koçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Pacers'ın 1999 yılından bu yana ev sahbi olduğu maçlarını oynadığı Banker's Life Fieldhouse (eski adı: Conseco Fieldhouse).

Not: istatisitkler 2013-14 sezonuna kadar geçerlidir.

# İsim Yıllar GC W L Win% GC W L Win% Başarılar Kaynak
Normal sezon Playofflar
1 Staverman, LarryLarry Staverman 1967–1968 87 40 47 .460 3 0 3 .000 [2]
70002000000000000002 Leonard, BobbyBobby Leonard 1968–1980 985 529 456 .537 116 69 47 .595 3 ABA Şampiyonluğu (1970, 1972, 1973)[4] [3]
70003000000000000003 McKinney, JackJack McKinney 19801984 328 125 203 .381 2 0 2 .000 1980-81 NBA Yılın Koçu[11] [14]
70004000000000000004 Irvine, GeorgeGeorge Irvine 19841986 164 48 116 .293 [15]
70005000000000000005 Ramsay, JackJack Ramsaydagger 19861988 171 79 92 .462 4 1 3 .250 NBA tarihinin en iyi 50 koçu[10] [8]
70006000000000000006 Daniels, MelMel Daniels 1988 2 0 2 .000 [7]
7000700000000000000 Irvine, GeorgeGeorge Irvine 1988-1989 20 6 14 .300 [15]
70008000000000000007 Versace, DickDick Versace* 19891990 160 73 87 .456 [12]
70009000000000000008 Hill, BobBob Hill 19901993 221 113 108 .511 12 3 9 .250 [16]
70011000000000000009 Brown, LarryLarry Browndagger 19931997 328 190 138 .579 38 22 16 .579 [9]
700111000000000000010 Bird, LarryLarry Bird* 19972000 214 147 67 .687 52 32 20 .615 1997-98 NBA Yılın Koçu[11] [5]
700112000000000000011 Thomas, IsiahIsiah Thomas 20002003 246 131 115 .533 15 5 10 .333 [17]
700113000000000000012 Carlisle, RickRick Carlisle 20032007 328 181 147 .552 35 18 17 .514 [18]
700114000000000000013 O'Brien, JimJim O'Brien 20072011 290 121 169 .417 [19]
700115000000000000014 Vogel, FrankFrank Vogel* 2011–günümüz 267 167 100 .625 54 28 26 .519 [20]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Kaynak
Kaynakça
  1. ^ "Year by Year with the Pacers". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. http://www.nba.com/pacers/history/franchise_history.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  2. ^ a b "Larry Staverman Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/stavela01c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  3. ^ a b "Slick Leonard Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/leonasl01c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  4. ^ a b "Playoff Index". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/playoffs/. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  5. ^ a b c "Larry Bird Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/birdla01c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  6. ^ "Shaq Makes Mark in New Millennium". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. http://www.nba.com/history/finals/19992000.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  7. ^ a b "Mel Daniels Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/danieme01c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  8. ^ a b "Jack Ramsay Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/ramsaja99c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  9. ^ a b "Larry Brown Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/brownla01c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  10. ^ a b "Top 10 Coaches in NBA History". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. http://www.nba.com/history/top_10_coaches.html. Erişim tarihi: 30 Temmuz, 2008. 
  11. ^ a b c "Coach of the Year". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. http://www.nba.com/history/awards_coachofyear.html. Erişim tarihi: 30 Temmuz, 2008. 
  12. ^ a b "Dick Versace Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/versadi99c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  13. ^ "Pacers relieve O'Brien of coaching duties". NBA.com. 30 Ocak, 2011. http://www.nba.com/pacers/news/obrien_release_110130.html. Erişim tarihi: 30 Ocak, 2011. 
  14. ^ "Jack McKinney Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/mckinja99c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  15. ^ a b "George Irvine Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/irvinge01c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  16. ^ "Bob Hill Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/hillbo99c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  17. ^ "Kevin Pritchard Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/pritcke01c.html. Erişim tarihi: 16 Kasım, 2008. 
  18. ^ "Rick Carlisle Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/carliri01c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  19. ^ "Jim O'Brien Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/obrieji99c.html. Erişim tarihi: 22 Kasım, 2008. 
  20. ^ "Frank Vogel Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/vogelfr99c.html. Erişim tarihi: 18 Aralık, 2012.