Ice Cream Cake (EP)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ice Cream Cake
Red Velvet EP'si
Yayımlanma17 Mart 2015
Kaydedilme2015
TarzK-pop, electropop, dance-pop
Süre21:21
ŞirketSM Entertainment
YapımcıLee Soo-man
Red Velvet kronolojisi
-
({{{önceki_albüm_yılı}}})
Ice Cream Cake
(2015)

({{{bu_albüm_yılı}}})
''Red
(2015)

Ice Cream Cake, Güney Koreli kız grubu Red Velvet (müzik grubu)'in 17 Mart 2015'te yayınlanmış ilk mini albümüdür. Gruba daha sonra dan katılan ve 5.üye olan Yeri'nin ilk çıkışıdır. Albüm, Ice Cream Cake ve Automatic olmak üzere altı şarkı içeren iki versiyonda yayınlandı.

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

11 Mart 2015'te SM Entertainment resmî olarak SM Rookies'in kurucu üyelerinden olan Yeri'nin de Red Velvet'in bir üyesi olarak çıkış yapacağını duyurdu. Aynı gün içerisinde albümün adı SM Entertainment tarafından açıklandı. Ayrıca grubun "Ice Cream Cake" ve "Automatic" adlı parçalarla albümün promosyonunu yapacaklarını belirtti.

Versiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm iki farklı versiyon hâlinde yayınlandı, Ice Cream Cake ve Automatic. Şarkı listesinde hiçbir değişiklik yok fakat Automatic versiyonun Ice Cream Cake versiyonundan farklı bir albüm kapağı vardır ve aynı zamanda iki albümdeki diskler ile içlerindeki fotoğraf albümleri iki versiyon için de birbirinden farklıdır.

Klipler[değiştir | kaynağı değiştir]

16 Mart 2015'te yayınlanan "Ice Cream Cake" klibinin koreografisi aynı zamanda kızların 2.teklisi Be Natural'da da grup ile çalışan Kyle Hanagami tarafından hazırlanmıştır. Klip çoğu sahnede Kaliforniya çölü arka planda ve terkedilmiş gibi gözüken bir motel ve ufak bir lokanta kullanılarak Palmdale,Kaliforniya 'da çekilmiştir. Automatic klibinde ise daha parlak ve canlı olan Ice Cream Cake klibiyle karşılaştırınca daha olgun bir tema vurgulanmıştır.

Promosyon[değiştir | kaynağı değiştir]

SM Entertainment 18 Mart 2015'te grubun yeni albümlerinin tanıtımını Ice Cream TV adlı televizyon programında yapacaklarını duyurdu. Programda grup, şarkılarını canlı olarak söyleyecekler ve program Naver Music'in canlı yayın akışında SHINee grubundan Minho tarafından sunulacak. Kızlar, canlı performanslarının yanı sıra yeni albümleri ve geri dönüşleri hakkında konuşacaklar. Grup, "Automatic" ve "Ice Cream Cake" şarkılarının tanıtımını yapmaya 19 Mart'ta başladılar. Şarkıları ilk defa Mnet'in M! Countdown'ında sergilediler daha sonra da 20 Mart'ta KBS Music Bank'te ve 22 Mart'ta SBS Inkigayo'da sergilediler. Bir hafta sonra Music Bank'e geri döndüler ve çıkışlarından beri ilk ödüllerini kazandılar. Kızlar yurt dışında 5 kişi olarak ilk performanslarını "Ice Cream Cake" ile Tayvan'daki SMTOWN konserinde sahnelediler. Grup aynı zamanda ilk yurt dışı promosyonlarını ABD'deki 1 Ağustos'taki KCON 2015 konserinde yaptılar ve konser süresince Ice Cream Cake, Something Kinda Crazy, Stickwithyou ve Happiness 'i seslendirdiler.

Ticari başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm Güney Kore'de Gaon Haftalık Albüm Listesi'ne 1 numaradan ve Billboard'un Dünya Albümleri Listesi'ne 2 numaradan giriş yaptı. Albüm ayrıca 4 Nisan 2015'te Billboard'un "Top Heatseekers" listesinde 25 numaraya kadar yükseldi. "Ice Cream Cake" ise Gaon Tekli Listesi'ne 4 numaradan giriş yaptı ve Billboard'un Dijital Tekliler Listesi'nde 3 numaraya kadar yükseldi. Albümdeki diğer 5 şarkı da Gaon Tekli Listesi'ne girdi. "Ice Cream Cake" Mart ayında en çok izlenme alan K-pop klibiyken Automatic ise 6. oldu. "Ice Cream Cake" Amerika'da da 1.sırayı ve Automatic de 4.sırayı yakaladı. Albümün aynı zamanda Güney Kore'de Hanteo Listesi'nde 2015'in ilk yarısında en çok satan kız grubu albümü oldu.

Track listing[değiştir | kaynağı değiştir]

No. Başlık Süre
1. "Ice Cream Cake" (Hayley Aitken, Sebastian Lundberg, Fredrik Haggstam, Johan Gustafson, A.K.A Trinity beste) 03:11
2. "Automatic" (Daniel Klein, Charlotte Taft) 03:31
3. "Somethin Kinda Crazy" (Charlotte Taft, Kenzie, Teddy Riley, DOM) 03:20
4. "Stupid Cupid" (Andrew Choi, 220, Hayley Aitken, Cha Cha Malone) 03:30
5. "Take It Slow" (G-High) 03:32
6. "Candy" (사탕) 04:23