Hugo: Vahşi Ada 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hugo: Vahşi Ada 1
Oyunun kapağı.
GeliştiriciITE Media
YayımcıITE Media
YapımcıRené Bidstrup
ProgramcılarMichael Barklund
Martin Starch
Martin Skovgaard
SanatçılarThomas Østergaard Poulsen
Nikolaj Holm Christensen
Esben Toft Jacobsen
Laust Palbo Nielsen
Jan Krogh Larsen
Thomas Skellund
Tom Westermann
Jonas Fromm
Pele Madsen
Jonas Haxø
Bill Bach
BesteciChristian Steen Jensen
Klaus Mulvad Nielsen
Asbjørn Andersen
David Filskov
SeriHugo
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış1 Haziran 1999
2003 (Türkiye)
TürPlatform oyunu
ModTek oyunculu

Hugo: Vahşi Ada 1, ITE Media tarafından geliştirilen ve Windows için yayınlanan 1999 yapımı[1] bir platform video oyunudur. Bu oyunda Hugocopter, Zirveye Çıkış, İnka Piramidinin Sırrı, Maymunu Takip Et, Bul-Vur, Hafıza ve Volkanın Tepesi adlı mini oyunlar yer almaktadır. Oyun 2003 yılında Türkiye'de Türkçe dil seçeneğiyle satışa sunulmuştur. Amerika'da Jungle Island,[2] Danimarka'da Vulkanøen (Volkan Adası), Çekya'da Dobrodružství v džungli,[3] Finlandiya'da Viidakkoseikkailu (Orman Macerası), Almanya'da Hugo 7 - Dschungelinsel,[4] Polonya'da Tropikalna wyspa (Tropik Ada)[5] ve Rusya'da Кузя в джунглях (Kuzya/Hugo Ormanda) olarak da bilinmektedir. 2002 yılında Hugo Classic #5'ten itibaren tekrar yayınlanmaya başlamıştır. 2003 yılında Follow the Monkey (Maymunu Takip Et) oyunu tek başına mobile uyarlanmıştır.[6]

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu oyunda Hugo'yu tamamen yeni bir dünyada bulacaksınız. Sila, Hugolina ve çocukları (Trollerit, Trollerat ve Trollerut) zorla kaçırıp Jungle Adası'nda esir tutulmaktadır. Hugo tehlikeli bir takibin tam ortasındadır. Jungle Adası'nda tanıştığı iki yeni arkadaşı maymun Jean Paul ve tukan Fernando da bu zorlu takipte Hugo'ya yardım etmektedir. Bu arada Sila da timsah Don Croco ile işbirliği yaparak Jungle Adası'nda zorbaca hüküm sürmektedir. Oyuncunun görevi Hugo'ya, Hugolina ve çocukları kurtarırken yardım etmektir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hugocopter: Bu serüvende Hugo'nun, Hugolina ve çocukları kurtarmak için ormanda uçarak ilerlemesi gerekiyor. Fakat bu hiç de kolay olmayacak. Sila ve haylaz maymunlar Hugo'nun hedefe ulaşmasını önlemek için iş üstündeler. (4,6,8 ve 2 tuşlarıyla oynanmaktadır.)
  • Zirveye Çıkış: Hugo, volkanın tepesine gizli bir çıkış köprüsü olan, adanın en yüksek ağacına tırmanmak zorundadır. Ancak ormanda hiçbir şey kesin değildir. Ağaçların arasında en korkunç tehlikeler pusu kurmuş, sizi bekliyor olabilir. (4 ve 6 tuşlarıyla oynanmaktadır.)
  • İnka Piramidinin Sırrı: Hugo, Hugolina ve çocukları kurtarmak için ormanda ve İnka piramidinde karşısına çıkacak tehlikelerle savaşmak zorundadır. Ancak Sila, Don Croco ve diğer tehlikeli hayvanların pençesine düşmeden kurtulması için sizin yardımınıza ihtiyacı var. (4,6,8,2 ve boşluk tuşlarıyla oynanmaktadır.)
  • Maymunu Takip Et: Günün Trolü olana kadar kahramanımız birçok tehlike ve güçlükle karşı karşıya kalıyor. Fakat şans yine Hugo'nun yanında, çünkü arkadaşı Jean Paul ona doğru gidiş yolunu gösteriyor. (4,6,8 ve 2 tuşlarıyla oynanmaktadır.)
  • Bul-Vur: Hugo muzlarını çalan haylaz maymunlardan yiyeceğini geri almak için tek silahı olan ıslak balıkları ve Jean Paul'ün yardımını kullanıyor. (1,2 ve 3 tuşlarıyla oynanmaktadır.)
  • Hafıza: Biraz beyin jimlastiği yapmaya ne dersiniz? Ormandaki hayvanların resimlerinin çiftlerini bulmalısınız. Ne kadar çok çift bulursanız o kadar puan toplarsınız. (Fareyle oynanmaktadır.)
  • Volkanın Tepesi: Hugocopter, Zirveye Çıkış ya da İnka Piramidinin Sırrı oyunlarını tamamladığınız takdirde tepeye gitmeye hak kazanırsınız. (1,2 ve 3 tuşlarıyla oynanmaktadır.)

Seslendirme kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçe seslendirme MixDown Stüdyoları tarafından yapılmıştır. Kayıt işlemi Uluğ Aydeniz, mastering işlemi Murat Oktay, Türkçe tercüme Yamaç Erdil tarafından yapılmıştır.[7]

  • Hugo: Beyti Engin
  • Fernando: Ali Ekber Diribaş
  • Sila: Mine Turgay Oktay
  • Anlatıcı: Talat Bulut
  • Hugolina: Şükran Alpi

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hugo: Jungle Island - PC CD-Rom". hugoswelt.de. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2020. 
  2. ^ "Hugo Jungle Island - Windows Specs". CNET (İngilizce). 28 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2020. 
  3. ^ "Hugo: Dobrodružství v džungli". Heureka.cz (Çekçe). 5 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2020. 
  4. ^ "Hugo 7 - Dschungelinsel". hugoswelt.de. 1 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2020. 
  5. ^ "Hugo: Tropikalna Wyspa, Hugo: Jungle Island PC | GRYOnline.pl". GRY-Online.pl (Lehçe). 19 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2020. 
  6. ^ "Follow the Monkey". hugoswelt.de. 28 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2020. 
  7. ^ Hugo Vahşi Ada 1 (2003), iç kapak.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]