Hilda ve Dağ Kralı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hilda ve Dağ Kralı
Hilda and the Mountain King
TürKomedi-drama, Doğaüstü, Bilimsel Fantezi, Macera
YazarLuke Pearson
YönetmenAndy Coyle
ÜlkeBirleşik Krallık

Kanada

Amerika Birleşik Devletleri
Diliİngilizce
Yapım
YapımcıKurt Müller

Rachel Simon Steve Jacobson Chantal Ling Bryan Korn Andy Coyle

Victor Reyes
Gösterim süresi82 dakika
Yapım şirketiSilvergate Media ve Mercury Filmworks
Dağıtımcı firmaNetflix
Kronoloji
İlişkili programlarHilda (dizi)

Hilda ve Dağ Kralı, Andy Coyle tarafından yönetilen ve Luke Pearson tarafından yazılan 2021 yapımı bir animasyon macera fantastik filmidir, Hilda çizgi dizi serisinin 2. sezonunun devamı niteliğindedir. Hilda ve Dağ Kralı'nın prodüksiyonu 2019'un sonlarında başladı ve filmin yapımcılığını Silvergate Media ve Mercury Filmworks üstlendi. Açılış jeneriği Giant Ant tarafından canlandırıldı. Filmin fragmanı 2 Aralık 2021'de yayınlandı ve 30 Aralık 2021'de Netflix filmi olarak yayınlandı.

Bu film, filmde çalışırken ölen animasyon departmanı üyelerinden Kevin Kocvar ve Terry O'Reilley'e ithaf edilmiştir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hilda'nın 2. sezon finalinde, Hilda Taş Orman'dan kaçar ve trol olur. Trolberg'de Johanna, Hilda'nın yerinde Baba'yı keşfeder ve Hilda'nın değişen bir büyünün kurbanı olduğunu anlar. Johanna, Baba, Tontu, Alfur ve Twig, Hilda'yı aramaya gider, ancak Taş Orman'ın girişini bulamazlar. Erik Ahlberg, trol faaliyetlerinin artması nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan eder. Hilda, Trylla'ya döner, Trundle adında devasa bir trolle karşılaşır ve ondan insan olabilmesi için görevleri tamamlaması gerektiğini öğrenir.

Frida ve David, Hilda'nın durumunu öğrenir ve ona yardım etmek ister. Hilda, Trundle'ın görevlerini tamamlar ve Trundle'a yardım eder. Trollerin Trolberg'e saldırma planlarını engellemeye çalışırken yaşanan olaylar ve mücadeleler anlatılır. Hilda, Trundle'ın gözünü kullanarak trolleri durdurmaya çalışır ve sonunda annesiyle bir araya gelir. Amma adındaki devasa trolün aslında tüm trollerin annesi ve büyükannesi olduğu ortaya çıkar. Troller, Amma ile bağlantı kurabilmek için şehre giriş izni alırlar.

Sonrasında, Trolberg'de bir tür anlayış ve barış oluşmaya başlar. Erik Ahlberg istifa eder ve kontrolü Gerda Gustav'a devreder. Gustav, trollerle insanlar arasındaki karşılıklı korkuyu azaltmak için "Troller Gecesi" adında bir etkinlik düzenler. Hilda ve Baba'nın aileleri arasında iletişim devam eder ve Hilda, Trylla ve Baba ile zaman geçirir.