Highland Park Camii

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Highland Park Camii, Amerika Birleşik Devletleri'nde inşa edilmiş ilk camilerden biriydi. Highland Park, Michigan'da bulunan cami, 1921'de açılmış ancak kısa süre sonra kapandı.

Mohammed Karoub, 1912'de Şam'dan ABD'ye göçmüştür. Pek çok Müslüman gibi Highland Park Fort Tesisleri'nde çalışmak için Detroit bölgesine taşınmıştır. Daha sonra emlak işine girmiş ve varlıklı hale gelmiştir. Highland Park'taki Müslüman nüfusun 16000'lere varması sonucu Karoub, cami arazisi satın almaya karar vermiştir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Karoub, cami inşaatı için mimar Theodore Degenhardt ile anlaşmıştır.[1] Karoub'un cami için Birleşik Devletler ve dünyanın çeşitli yerlerinden bağış aldığı bilinmektedir.[2] Cami, 8 Haziran 1921'de açılmıştır.

Cami, farklı sorunların odağı olmuştur. 1924'te Detroit Free Press, caminin trafik ve gürültü nedeniyle uygun bir yerde olmadığını savunmuştur.[2] Tüm bu sorunlar nedeniyle Karoub, camiyi satmak zorunda kalmıştır.[3]

2016 itibarıyla arazi, müteahhit John E. Green tarafından kullanılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Building Islam in Detroit - Foundations" (PDF). 7 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ a b Muller, Carl (20 Nisan 1924). "Mosque Erected in Highland Park Now Melancholy Ruin; Dissension Divides Moslem Congregation". Detroit Free Press. Erişim tarihi: 29 Ocak 2020. 
  3. ^ "Building Islam in Detroit - History". Building Islam in Detroit. 21 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2021.