Hedef insansız hava aracı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hedef insansız hava araçları örneklerinden biri olan Flamingo-II

Hedef insansız hava araçları, havadan havaya veya karadan havaya atılan füzelerin envantere girmeden yapılan atış testlerinde hedef olarak kullanılmak üzere farklı boyutlarda ve hızlarda üretilen tek kullanımlık insansız hava araçlarıdır.[1]

TUSAŞ TURNA, Turboprop motorlu hedefleri simüle etmek için; TUSAŞ ŞİMŞEK ise Turbojet motorlu hedefleri simüle etmek için TUSAŞ tarafından üretilip Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmiş hedef insansız hava aracı örnekleridir.[2][3]

Dünya genelinde birçok ülke tarafından birçok tipte üretilen hedef insansız hava araçlarının diğer önemli örnekleri ise Ryan Firebee serisi İHA'lar, DRDO Lakshya, GAF Turana, AQM-60 Kingfisher, Nord CT.41 Narwhal gibi İHA'lardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hedef Uçak Sistemleri". Millisavunma.com. 9 Ocak 2017. 22 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2021. 
  2. ^ "TURNA | Türk Havacılık ve Uzay Sanayii". www.tusas.com. 3 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2021. 
  3. ^ "ŞİMŞEK | Türk Havacılık ve Uzay Sanayii". www.tusas.com. 3 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2021.