Grand Blue

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grand Blue
ぐらんぶる
(Guranburu)
TürKomedi,[1] yaşam dilimi[2]
Manga
YazarKenji Inoue
ÇizerKimitake Yoshioka
YayımcıKodansha
Diğer yayımcı
DergiGood! Afternoon
DemografikSeinen
Yayın tarihi7 Nisan 2014 – güncel
Cilt sayısı16
Anime televizyon dizisi
YönetmenShinji Takamatsu
YapımcıToshihiro Maeda
Makoto Furukawa
Ryōhei Suzuki
Kazuaki Takahashi
Yōko Baba
Gōta Aijima
Kazuto Matsumura
Toshihiro Suzuki
SenaristShinji Takamatsu
Kenji Inoue
MüzikManual of Errors
StüdyoZero-G
LisansAmazon Video (yayın)
KanalMBS, TBS, BS-TBS, AT-X
Yayın tarihi 14 Temmuz 2018 29 Eylül 2018
Bölüm sayısı12
Canlı çekim filmi
YönetmenTsutomu Hanabusa
StüdyoWarner Bros. Pictures
Yayın tarihi7 Ağustos 2020

Grand Blue (Japoncaぐらんぶる; "Büyük Mavi"), Kenji Inoue tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Nisan 2014 tarihinden bu yana Kodansha'nın Good! Afternoon dergisinde yayınlanmaktadır. Zero-G tarafından hazırlanan bir anime serisi uyarlaması Temmuz-Eylül 2018 tarihleri arasında yayınlandı. Canlı çekim bir film uyarlaması ise 7 Ağustos 2020 tarihinde gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Iori Kitahara, Izu Yarımadası'nda deniz kenarında okyanus dalgaları ve parıldayan güneş ışınları arasında Izu Üniversitesi'nde ilk yılına başlamaktaydı. Amcasının dalış dükkânı olan "Grand Blue"'ya taşınırken güzel kızlar ve iyi arkadaşlarla dolu üniversite hayatına adım atmayı bekliyordu. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Dalış yapmaktan daha çok içki içmek, parti yapmak ve çıplak striptiz yapmak için zaman harcayan meraklı adamlarla dolu bir grup olan yerel Dalış Kulübü ile tanıştığı için hemen şok olur. Kendisini gruptan uzaklaştırma çabalarına rağmen, Iori çabucak onların aktivitelerine dahil olurken, kuzenleri ona okyanusa ve denize dalmanın harikalarını göstermeye çalışır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Loveridge, Lynzee (1 Haziran 2018). "Watch Grand Blue Dreaming Cast Hit the Waves in Short Video". Anime News Network. 24 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  2. ^ Moody, Allen (1 Mart 2021). "Grand Blue Dreaming". THEM Anime Reviews. 25 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]