Goblin modu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Goblin Modu (İngilizce: Goblin Mode), bireyin toplumsal kalıp ve normları reddederek, kendi imajına bakmaksızın, hazcı ve dağınık bir yaşam tarzı sürmesidir. Dictionary.com ifadeyi, sosyal normlara veya beklentilere bağlı kalmaksızın temel alışkanlıklara ve faaliyetlere kasıtlı olarak ve utanmadan boyun eğen ve bunlara boyun eğen bir davranış biçimi için argo bir terim olarak tanımlamıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Terim 2009 yılından beri farklı anlamlarla kullanılıyor olmasına rağmen; JUNIPER isimli bir Twitter kullanıcısının 2022 yılında paylaştığı üzerinde oynanmış röportajda, Julia Fox'un sevgilisi Kanye West ile ayrılık sebeplerinin kendisinin "goblin modu"na girmesi olduğunu iddia etmesiyle terim viral oldu. Fox bu röportajı reddetmesine rağmen, internet üzerinde "goblin modu" aramalarında büyük bir patlama oldu ve terim Reddit gibi başka platformlarda da popüler hale geldi.2022 yılı Aralık ayında "Goblin Modu", Oxford Languages tarafından yılın kelimesi seçilmiştir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Oxford Word of the Year 2022 | Oxford Languages". languages.oup.com (İngilizce). 21 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2022.