Geri Çekilme

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Geri Çekilme"
''Retreat''
"Geri Çekilme"
Buffy the Vampire Slayer Sezon Sekiz: Retreat koleksiyon ciltinin kapağı
Yayın bilgileri
YayıncıDark Horse Comics (orijinal dil)
NTV Yayınları (Türkçe)
BiçimiHikâye örgüsü
TürAksiyon/Macera, Korku
Yayınlanma tarihiTemmuz – Kasım 2009
Seri adıBuffy the Vampire Slayer Sezon Sekiz
Sayılar#26-30
Ana karakterler

diğerleri

Yaratıcı ekip
Yazar(lar)Jane Espenson
ÇevirmenÇetin Soy
Çizer(ler)Georges Jeanty
ÇinilemeAndy Owens
TonlamaDave Stewart
Kronoloji
← Önceki
"Avcılar ve Av"
Sonraki →
"Alacakaranlık"

"Geri Çekilme"[1] (ya da orijinal adıyla Retreat), aynı adı taşıyan televizyon dizisinin devamı niteliğinde olan Buffy the Vampire Slayer Sezon Sekiz çizgi roman serisinin altıncı koleksiyon cilti. Bölümler Jane Espenson tarafından yazılmıştır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Kısım Bir[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski arkadaşlar Faith, Andrew ve Satsu; Buffy'nin ekibine dönmek zorunda kalır, çünkü insanlar ve iblislerden oluşan Twilight'ın ordusu her tarafa korku salmaktadır. İskoçya kalesi saldırıya uğradığında savunmaları kötüye gider. Grup öğrenir ki eğer büyü kullanırlarsa Twilight nerede olduklarını anında öğrenebilir, bu nedenle ekip Tibet'e Oz'dan büyülerini gizlemek için yardım istemeye gider.

Kısım İki[değiştir | kaynağı değiştir]

Tibet'e gelişlerinden sonra, grup Oz'un sezon 4'te Sunnydale'den ayrıldıktan sonra neler yaptığını öğrenir. Ayrıca, Twilight elinde olan bütün teknolojik ve mistik yolları kullanarak avcıların yerini saptamaya çalışır.

Kısım Üç[değiştir | kaynağı değiştir]

Buffy ve avcı ekibi, Twilight'tan gizli kalabilmek amacıyla içlerindeki büyüyü bastırmak için çok çalışır. Bu arada da, Andrew kamerasını kullanarak aralarındaki casusu öğrenmeye çalışır - ama bunun için çok geç olabilir.

Kısım Dört[değiştir | kaynağı değiştir]

Twilight ve ordusu tarafından yerleri saptanan Avcı Birliği insan silahlarını kullanarak savaşa hazırlanmaya çalışırlar.

Kısım Beş[değiştir | kaynağı değiştir]

Avcı ordusu ile Twilight arasındaki efsanevi savaş, üç tane dev Tanrıçanın yeraltından yükselip her iki tarafa da saldırmasıyla sona ermiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Buffy Vampir Avcısı 6 - Geri Çekilme". NTV Yayınları. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2016.