Gary Dell'Abate

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gary Dell'Abate
MeslekRadyo yapımcısı

Daha çok Baba Booey takma adıyla bilinen Gary Dell'Abate, (d.14 Mart 1961), 1984'ten beri The Howard Stern Show'un baş yapımcısı olan Amerikalı bir radyo programcısıdır. Otobiyografisi They Call Me Baba Booey, 2 Kasım 2010'da yayınlandı.[1]

Ünlenmeden önceki hayatı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dell'Abate, New York'un Brooklyn semtinde doğdu ve Long Island, New York ve Uniondale'de büyüdü. Kendisi büyük bir İtalyan - Amerikan ailesindendir Babası Salvatore Dell'Abate, Häagen-Dazs dondurmasının satıcısıydı, annesi Ellen (née Cotroneo) ise New York'taki Macy's ve Long Island'daki Fortunoff'ta yemek göstericisiydi. Dell'Abate, Adelphi Üniversitesi'ne katılarak son yılında Richard F. Clemo Ödülü'nü aldı ve WLIR dahil birçok radyo istasyonunda staj yaptı.[2] WNBC'de trafik muhabiri Roz Frank ile çalışırken Howard Stern ile temasa geçti.

Howard Stern Gösterisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dell'Abate, 4 Eylül 1984'ten beri The Howard Stern Show'da çalışıyor: ilk olarak 66 WNBC'de, ardından New York'ta K-Rock aracılığıyla sendikasyon ve daha sonra Sirius XM Radio'da yayın yapmaya başladı. Dell'Abate ilk zamanlarda Stern'ün öğle yemeğini almak ve şov için konukları planlama gibi işleri yaparak yaparak haftada 150 dolara staj yapıyordu.[2]

Daha önce "Boy Gary" lakaplı (Howard, kolejde oda arkadaşı Dr. Lew Weinstein "boy" lakaplıyken; öncesinde WNBC'de "Boy" Lee Davis'ti), Dell'Abate'in "Baba Booey" lakabı ilk olarak 26 Temmuz 1990'da ödüllü animasyon cels koleksiyonunun hikâyesini anlattıktan sonra The Howard Stern Show'da yayınlandı. Satın alabileceği bir Quick Draw McGraw celini tartışırken, McGraw'ın yardımcısı Baba Looey'in adını "Baba Booey" olarak yanlış yorumladı. Gösterinin formatı olarak, oyuncu kadrosunun geri kalanı, kendi hatası sebebiyle McGraw'u "goof"ladı (alay etti.), karakterin doğru adını bile bilmeden bir karakterin celini satın almayı düşündüğü için özellikle acımasız hale geldi. Gösterinin sonunda Howard ile konuşan Dell'Abate, "Sanırım bunu gideceği yere kadar götürdük" dedi. Howard Stern, "Gary, bunun sadece yüzeyini çizdik" diye cevapladı. Dell'Abate bu olaydan sonra Baba Booey olarak bilindi. Sonunda, otobiyografisine Bana Baba Booey diyorlar adını koydu. Dell'Abate daha sonra, çizgi filmi çocukken izlediğinde, Hızlı Çizim'in Baba Looey'i genellikle çılgın anlarda, genellikle "Baba Çocuk" olarak adlandırdığını hatırladı ("Yardım et, Baba Çocuk!" ). Quick Draw'un "çocuk" kelimesinin uzatılmış telaffuzu genellikle "booey" gibi geliyordu, bu da Dell'Abate'in karakterin adının aslında "Baba Booey" olduğunu düşünmesine neden oldu.

Bir terim olarak "Baba Booey", The Howard Stern Show hayranları için bir mantra haline geldi ve genellikle canlı televizyon veya radyo yayınlarına yapılan şaka çağrıları sırasında kullanılır; örneğin, Los Angeles, California, Brentwood sokaklarında OJ Simpson'ın Ford Bronco'sunun düşük hızlı polis takibi sırasında Maury From Brooklyn'den ABC News'e şaka arayan bir kişi tarafından yapılan bir çağrı, "And Baba Booey hepiniz! " Sportscaster Al Michaels, Peter Jennings'e bu ifadenin önemini açıkladı. 2012 Olimpiyatları'nda serbest stil güreşçisi Jake Herbert, açılış töreni sırasında kamera ABD Takımının üzerine kaydırılırken "Baba Booey" diye bağırdı.[3] O zamandan beri konsantrasyon ve sessizliğin beklendiği spor etkinliklerinde seyircilerin "Baba Booey!" Diye bağırması bir trend haline geldi. PGA Tour örneğinde olduğu gibi bir golfçü vuruşunu tamamlar tamamlamaz.[4]

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dell'Abate, 1992'den beri Mary Dell'Abate (evlilik öncesi soyadı Caracciolo) ile evlidir. Lucas ve Jackson adında iki oğlu var.[5]

Dell'Abate'in kardeşi Steven Ocak 1991'de AIDS'ten öldükten sonra, Dell'Abate LIFEbeat: The Music Industry Fights AIDS [6] in destekçisi oldu ve yardım kuruluşunun başkanı olarak görev yaptı.

Dell'Abate, New York Times'ın en çok satanlar listesine giren otobiyografisi They Call Me Baba Booey'i yazdı. Kasım 2010'da NY Times En Çok Satanlar listesinde 6. sırada yer aldı. Kitapta Dell'Abate, erkek kardeşinin AIDS'ten ölmesini, annesinin depresyonla mücadelesini ve The Howard Stern Show'un baş yapımcılığına yükselişini anlatır

Sound and Vision dergisinin Mayıs 2007 sayısında ev sinemasının profillendiği yerde yer aldı.

Dell'Abate hevesli bir New York Mets hayranıdır ve 9 Mayıs 2009'da bir Mets maçında ilk tören sahasını attı. Üçüncü taban çizgisine inip bir hakeme vurduğu için saha iyi gitmedi.[7] Daha sonra 2015 Dünya Serisi'ne Howard Stern Show'da iş arkadaşı Richard Christy (Kansas City Royals hayranı) ile katıldı. Dell'Abate aynı zamanda New York Islanders hokey takımının bir hayranıdır ve yazar Greg Prato'nun yazdığı Dynasty: The Oral History of the New York Islanders, 1972–1984 adlı 2012 kitabı için röportaj yaptı. Dell'Abate'in Adalıları takip etme konusundaki düşünceleri ve anıları (o sırada takımın maçlarını yayınlayan televizyon kanalı için staj yaptı, SportsChannel) kitap boyunca ve Adalı oyuncularla bir Stanley'de Dell'Abate'in birkaç fotoğrafı yer alıyor 1980'de kupa zafer töreni.[8]

14 Mart 2011 Pazartesi günü Dell'Abate 119-64 oy marjıyla Greenwich, Connecticut Parklar ve Rekreasyon Kurulu'na atandı.[9]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "They Call Me Baba Booey". Random House. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2010. 
  2. ^ a b "Alumni Profiles in Success: Gary Dell'Abate". Adelphi University. 19 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Adelphia" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ "Great Moments in Al Michaels History". Deadspin.com. 2 Şubat 2006. 16 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2012. 
  4. ^ "Golfdigest.com". 2014. 8 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2020. 
  5. ^ Vigdor (15 Mart 2011). "Stern show producer basks in afterglow of parks board approval". Greenwich Citizen. 19 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  6. ^ "Music Fights HIV/AIDS | Changing the Face of HIV/AIDS Through Music Entertainment". Lifebeat. 28 Kasım 1999 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2012. 
  7. ^ "Gary's Pitch Multiple Angles (good quality) Baba Booey". 23 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2020. 
  8. ^ Dynasty: The Oral History of the New York Islanders, 1972-1984 17 Ocak 2013 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. Retrieved 2012-12-30.
  9. ^ "RTM approves Dell'Abate to parks board seat". Stamford Advocate. 14 Mart 2011. 16 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]