Game Dev Tycoon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Game Dev Tycoon
GeliştiricilerPatrick Klug
Daniel Klug
PlatformlarMicrosoft Windows
Windows RT
Mac OS X
Linux
Android
Çıkış10 Aralık 2012 (11 yıl önce) (2012-12-10)
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Game Dev Tycoon, Patrick ve Daniel Klug kardeşler tarafından 2012 yılı Aralık ayında GreenHeart Games adıyla İş simülasyon oyunu olarak ortaya atıldı. Game Dev Tycoon, Game Dev Story(Kairsoft tarafından)'den ilham alınarak yapılmış ve App Store'da iOS platformu için yayınlanmıştır.[1]

Korsanla mücadele sürümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun geliştiricileri, Game Dev Tycoon oyunu için korsanı önleyici eşsiz bir önlem uyguladılar. Greenheart Games kurucusu Patrick Klug, oyunun çok fazla sevileceğini bildiği için oyunun kırılmış bir halini torrent sitelerine kendisi koydu. Bu Oyunun bu versiyonu ise bir çeşitleme dışında tıpatıp aynıdır. Oyuncular oyunda ilerledikçe şu mesajı almaktadırlar;

"Patron, görünüşe göre yeni oyunumuzu birçok oyuncu oynuyor. Oyunu yasal bir şekilde satın almak yerine kırılmış versiyonunu indiriyorlar. Eğer oyuncular beğendikleri oyunları satın almazlarsa, eninde sonunda iflas edeceğiz."

Sonunda oyunun kırılmış halini oynayan kişiler kademe kademe para kaybederek iflas etmektedirler.[2]

Oyun ve ilerleyişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu kendi garajında hiçbir yardımcısı olmadan, sınırlı parayla ve sınırlı seçeneklerle oyuna başlamaktadır. Yeni oyunlar geliştirdikçe para kazanmaya başlanıyor. Bu esnada ofis satın alınıyor. Ofis satın alınmasının ardından, oyun yapmakta yardımcı olacak elemanlar işe alınabiliyor. Bu şekilde oyuna daha devam ettikten sonra daha fazla eleman alabilmek için daha büyük bir ofise taşınmak gerekli olmaktadır. Oyunun geri kalanının da ofis çalışmalarına devam edilebiliyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Game Dev Tycoon Wiki". gamedevtycoon.fandom.com (İngilizce). 24 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2023. 
  2. ^ "Australian Game Developer Trolls Internet Pirates". 14 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]