Fruit Chan

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fruit Chan Gor, (d. 15 Nisan 1959) Hong Konglu film yapımcısı. Filmerinde genellikle Hong Kong halkının gündelik yaşamını anlatmaktadır.

Filmlerinde amatör aktörleri (Made in Hong Kong'daki Sam Lee, Hollywood Hong Kong'daki Wong Yau-Nam gibi) kullanmasıyla tanınır. Birçok yerel ve uluslararası ödül kazanan 1997 yapımı Made in Hong Kong filminin başarısından sonra bilinen bir isim oldu.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Chan, 15 Nisan 1959 yılında Çinin Guangdong şehrinde doğdu. Büyürken Komünist ülkelerde çekilen filmleri izlemiştir[1]

Ailesi ile birlikte 1971 yılında Hong Kong'a taşınmıştır[1] Ailesi Geçim sıkıntısı çeken Chan, gece okulunda 3. Sınıfı bitirene kadar Elektronik ürün fabrikalarında çalışmıştır. Uluslararası filmlere ilgi duymaya başladıktan sonra Hong Kong'ta makinist olarak işe girdi.[1]

Daha sonra Film Kültürü Derneği'nde bir yıllık film çalışmaları kursuna kaydoldu ve orta öğretim deneyimi hakkında yalan söyleyerek ve okul ücretini ödemek için değişik işlerde çalışarak kabul aldı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Whitehead, Kate (30 Mart 2002). "Roll on, Fruit Chan". South China Morning Post (İngilizce). 9 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2021.