Friedrich Engels Muhafız Alayı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Friedrich Engels Muhafız Alayı

Friedrich Engels Muhafız Alayı (NVA Muhafız Alayı 1 olarak da bilinir) Doğu Alman Ulusal Halk Ordusu'nun (NVA) özel bir muhafız alayıdır. Bu alay ismini Karl Marx ile birlikte çalışmış olan sosyalist düşünür Friedrich Engels'ten alır.

Görevi[değiştir | kaynağı değiştir]

Gri kışlık paltosuyla alayın bir üyesi.

Sembolik amaçlara hizmet eden alayın görevi ADC Ulusal Savunma Bakanlığı ofisi gibi önemli lokasyonların güvenliğini sağlamaktı.

Alayın komuta merkezi şehrin devriye komutanının da bulunduğu Kupfergraben 1’deki Friedrich-Engels-Kaserne idir.

Alayın üç bölüğü şeref kıtalarıydı. Bu bölüklerden biri protokol servisleri için kullanılıyordu diğeri ise Neue Wache’deki Faşizm ve Militarizmin Mağdurları Anıtı’nı koruyordu ve sonuncusu da her Çarşamba 14.30 da Unter den Linden’de Grosser Wachaufzug muhafız törenini gerçekleştiriyordu.

Diğer dört bölük ise muhafız bölükleriydi ve bir tanesi rezervlerden oluşuyordu.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Friedrich Engels Muhafız Alayı DAC Ulusal Savunma Bakanlığı’nın 99/62 nolu emri ile oluşturulmuştur. Görevleri muhafızlık, şeref kıtalığı, şeref törenlerini gerçekleştirmek (Ehrenparade) ve askeri seremonilerin gerçekleştirilmesidir.

Muhafız alayı 1962’de Hugo Eberlein Muhafız Alayından geriye kalanlarla oluşturulmuştu fakat “Friedrich Engels” unvanını 1970’e kadar almadı. Berlin’e şehrin özel statüsünden dolayı sadece müttefiklerin kuvvetleri yerleştirilebildiğinden alay resmi olarak Doğu Berlin Garnizonu’nun komutanına bağlıydı.

Ana görevleri Unter den Linden’deki anıttaki şeref kıtaları ve Neue Wache’de 1931’den beri her Çarşamba gerçekleşen muhafız değişikliği idi. Bunlara ek olarak şeref kıtalarının bazı kısımları başka ülkelerden gelen devlet başkanlarını da karşılama görevine sahipti. Alay  bazen önemli kişilerin cenazelerinde ve çelenk törenlerinde de kullanılıyordu.

Muhafız Alayı’nın askerleri genellikle 18 aylık zorunlu hizmetlerini yapanlardan oluşuyordu. Alayın askerleri SKS tüfeğini kullanıyordu.

Şeref kıtalarındaki tüm askerlerin iki tüfeği vardı biri talim diğeri sahada kullanım amaçlıydı.

Unter den Linden’daki askerlerin ise kendilerine özel süngüleri ve sürgüleri kromla kaplı SKS tüfekleri vardı.

Alay NVA’nın geri kalanı ile birlikte 1990'da lağvedilmiştir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]