Eric Harris ve Dylan Klebold

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eric Harris ve Dylan Klebold 12. sınıf öğrencileriydi. Okulda zorbalığa uğradıkları söylenen bu 2 liseli intikam almak amacıyla Columbine Lisesi Katliamı'nı planlamışlardır. 1998'de çekilen Hitmen For Hire isimli filmleri onların bunu planladığını az da olsa belli ediyordu.[1]

Eric'in Hayatı: Eric Harris, babası orduda çalıştığı için sürekli okul ve şehir değiştiren bir çocuktu. Bir gün Dylan ile yolları kesişti. İkisi en iyi arkadaş olmuşlardı. Beraber savaş oyunları oynuyor ve silah kullanıyorlardı. 20 Nisan 1999'da artık bu zorbalığa uğramalarına katlanamayıp bomba yapımını öğrenip bu katliamı yapmışlardı. 12.08'de Eric kütüphanede 1! 2! 3! diyerek kullandığı pompalı tüfekle kafasına ateş ederek intihar etmiştir. Bu intiharı 1 öğretmen ve 1 öğrenci kütüphanede saklanıp görmüşlerdi.

Dylan'ın Hayatı: Terbiyeli bir ailede yetiştirilen Dylan Klebold, Eric'le tanıştıktan sonra onun bu korkusuzluğuna hayran kalmıştır. Dylan da Eric gibi zorbalığa uğruyordu. Bir gün o da katlanamadı ve Eric ile birlikte bu saldırıyı planladılar. Dylan katliamın sonlarına doğru Eric intihar edince kendisi intihar etmeye korkmuş ve bir süre okulun koridorlarında gezerek bir kaç el ateş ettikten ve molotof kokteyli fırlattıktan sonra göğsüne ateş ederek intihar girişiminde bulunmuş ancak kurşun yarasından değil akciğerine dolan kandan dolayı boğularak ölmüştür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hitmen For Hire (Eric ve Dylan'ın filmi)". 26 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi.