Eldon Hoke

Vikipedi, özgür ansiklopedi

El Duce lakaplı Eldon Wayne Hoke (23 Mart 1958 - 19 Nisan 1997), shock rock grubu Mentors'un davulcusu ve solisti olarak tanınan Amerikalı bir müzisyen. Chinas Comidas ve the Screamers gruplarında da çaldı.

Bugün El Duce, kara mizah anlayışını kullanarak rock müzikte sahnedeki konuşma ve davranışlara ilişkin tabuları yıkan, günümüzün en çirkin ve ekstrem müzikal eylemlerine emsal teşkil eden bir kültür öncüsü olarak anılıyor.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurt Cobain'in ölüm iddiası[değiştir | kaynağı değiştir]

Nirvana'nın solisti Kurt Cobain'in cesedinin 8 Nisan 1994'te Cobain'in Lake Washington'daki evinin serasında bulunmasının ardından Hoke, Cobain'in karısı Courtney Love'ın Cobain'i öldürmesi için kendisine para teklif ettiğini iddia etmeye başladı. Hoke hikâyesini TV'deki Jerry Springer Show, The National Enquirer'ın haftalık tabloid gazetesi ve Nick Broomfield'ın belgesel filmi Kurt & Courtney gibi medya kuruluşlarında tanıttı. 1996 yılında Hoke, Love'ın Kurt Cobain'i öldürmesi için kendisine 50.000 dolar teklif ettiğini iddia ederek yalan makinesi testini geçti. 11 Nisan 1997'de kaydedilen Kurt ve Courtney filmindeki röportajında El Duce, Love'ın kendisine Kurt Cobain'i "vurması" için 50.000 dolar teklif ettiğini bir kez daha iddia etti ve ayrıca Cobain'i kimin öldürdüğünü bildiğini iddia etti (Bazıları Kill Allen Wrench grubundan "Allen" adını veriyor), ancak "FBI'ın onu yakalamasına izin vereceğini" söyledi.