Eerie (Avon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eerie Comics
Eerie
Eerie Comics
Yayın bilgileri
YayıncıAvon Periodicals
BiçimiStandart
TürÇizgi Roman
Yayınlanma tarihiOcak 1947
Sayılar1
Ana karakterlerBigby Kurt, Pamuk Prenses, Mavi Çocuk, Gül Kırmızı
Yaratıcı ekip
Yazar(lar)Fred Kida
George Roussos
Sanatçı(lar)Fred Kida
George Roussos
Çizer(ler)Joe Kubert

Eerie, Ocak 1947 tarihli ve Avon Periodicals tarafından Eerie # 1 olarak yayınlanan tek adımlı bir korku çizgi romanıydı. Yaratıcı ekibi arasında Joe Kubert ve Fred Kida vardı. Bu ilk gerçek, tek başına korku çizgi romanıydı ve korku çizgi roman türünü oluşturmaya borçlu.

İlk sayıdan sonra, çizgi roman birkaç yıl atıl kaldı, ancak 1951'de devam eden bir çizgi roman olarak gazete bayilerine geri döndü.

Açıklama, içerik ve yaratıcı ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Eerie, Avon Periodicals tarafından 0.10 ABD Doları fiyatla yayınlanan ve Ocak 1947 tarihli, tam renkli, 52 sayfa, standart format, tek seferlik bir korku çizgi romanıdır. Kitap Eerie #1 olarak yayınlandı.[1][2]

Çizgi romanın parlak[2] kapağı, elinde bir hançer tutan kırmızı gözlü bir gulyabani ve mehtaplı bir harabede ipe bağlı, iyi kız sanat|şehvetli genç bir kadını tasvir ediyor. Kitabın içeriği, altı uzun metrajlı korku hikâyesi ve iki sayfalık mizahi bir hikâyeden oluşuyordu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Overstreet, Robert M. (2004). Official Overstreet Comic Book Price Guide. Random House. 527.
  2. ^ a b "GCD Issue Details: Eerie #1". Grand Comics Database. 2009. 31 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2009.