Domuz Plaji

Koordinatlar: 24°11′01″K 76°27′23″B / 24.18361°K 76.45639°B / 24.18361; -76.45639
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bahamalar'da yüzen domuzlar

Pig Beach (ayrıca Pig Island ',' 'Major Cay' ve resmî olarak Big Major Cay olarak da bilinir), ıssız bir adadır (veya cay ], Exuma, Bahamalar ve birçok yüzen vahşi domuz tarafından doldurulmasıyla ünlüdür.

Coğrafya ve özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Exuma Cays Exuma, Bahamalar'ın bir semtinde ve 360 adadan oluşuyor.

Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Domuzların Big Major Cay'e geri gelip onları pişirmeyi isteyen bir denizci topluluğu tarafından bırakıldığı söyleniyor. Ancak denizciler asla geri dönmedi; Domuzlar geçmekte olan gemilerden dökülen aşırı gıdalardan sağ kurtuldu. [2] [7] Bir başka efsaneye göre domuzlar bir batık kazazedeydi ve kıyıya yüzmeyi başarmıştı; bir diğeri ise domuzların yakınlardaki bir adacıktan kaçmış olduğunu iddia ediyordu. [8] Diğerleri, domuzların Bahamalar'a turist çekmek için bir iş planının parçası olduğunu öne sürüyor. Domuzlar şimdi yerliler ve turistler tarafından beslenmektedir [9] ve ada gayriresmî olarak Pig Plajı olarak halk tarafından bilinmektedir.

Demografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Big Major Cay, ıssız bir adadır. Adada yaklaşık 20 domuz ve piglets bulunur. Birkaç kaçak kedi ve keçide adada bulunabilir.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Staniel Cay, havaalanı olan en yakın adadır ve kısa yolculuk yapmak için hazır olan yerel tur rehberleri mevcuttur. Great Exuma, Kanada ve ABD'den direkt uçuşlarla en yakın uluslararası havalimanına (Exuma Uluslararası Havaalanı) sahiptir. Nassau yaklaşık 77 deniz mili uzaklıktadır, 2 saatlik bir tekne turu veya 35-40 dakikalık bir uçuştur.

Popüler Kültürde[değiştir | kaynağı değiştir]

Jennifer R. Nolan'ın çocuk kitabı, Domuz Adası'nın Sırrı (Ocean Education Publishing, 2010)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]