Dofus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dofus, Flash tabanlı ağırlıklı olarak multiplayer online rol yapma oyunudur.

DofusFlash tabanlı ağırlıklı olarak multiplayer online rol yapma oyunudur. (MMORPG) Fransız bilgisayar oyunu üreticisi Ankama Games tarafından geliştirilip sunulmuştur.[1] Aslında yalnızca Fransa'da piyasaya çıksa da, günümüze dek birçok dile çevirilmiştir. Hala bazı sınırlı içerikleri ücretsiz olarak sunsa da temel olarak (Pay to Play) ücretli bir oyundur.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Dofus dünyasını yöneten 12 tanrı mevcuttur. Bu tanrılar oyunda "12'nin Dünyası" adı altında yer alır. Oyuncular 2 boyutlu (2D) avatar tarzında karakterleri 3. kişi görüşünden kontrol ederler. Karakterlerin kullanabileceği evler, binalar, şehir ve mekan sınırları, binek hayvanları mevcuttur. Dofus diğer MMORPG oyunlarından farklı olarak dünyada ilk olarak kullanılmış bir flash oyun tabanına sahiptir ki; bu sistem belirli kareler üzerinde hareket etme (cell) sistemiyle oluşmuştur.

Karakter sınıfları[değiştir | kaynağı değiştir]

Dofus'ta şu anda 16 adet karakter sınıfı bulunur. Her sınıf kendine özgü büyü güçlerine sahiptir ve diğer sınıflar bu büyü güçlerini kullanamaz.

Harita[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda bölgelere ayrılmış harita sistemi mevcut olup her harita karelerle belirlenmiştir. Birçok şehire sahip olan oyunda tüm bölgeleri tek bir haritada görüntülemek mümkündür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ankama Games official website about Dofus". 10 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2015.