Doctor Who bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Doctor Who, BBC tarafından yapılan İngiliz bilim kurgu televizyon dizisidir. 18 mayıs 2013 tarihi itibariyle, 239 hikayeyi kapsayan, 798 bölüm ve bir televizyon filmi yayınlandı. Ek olarak, yardım için dört özel bölüm ve iki animasyon serisi yayınlandı. 50 yıl ve 800 bölüm sonrasında dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.[1]

1989 yılında Doctor Who'nun yayını durduruldu. 2005 yılında Russell T Davies tarafından yayına tekrar başladı. Orijinal seride her bir bölüm seri şeklinde çoklu bölümdür, iki istisnayla: 1965 kesit bölüm "Mission to the Unknown"; ve 20. yıldönümü hikayesi The Five Doctors. Serinin tanıtımı için prodüksiyon takımı tarafından kullanılan seri başlıklarını gösteren kodlardan sonra sütundaki karakterler uygulandı, ve bölümler numarası tarafından ya da aksi halde sıralı bölüm başlıklarının her ikiside takip edildi. Aksi belirtilmedikçe, bölümler 25 dakika periyodu uzunluğundadır. Program çoğu seriyle birbirne bağlanmadan önceki sezonlar sırasındadır ve biri olacak olan genellikle sonrakinde doğrudan önderlik edilecektir. 2005'te yeniden yayınlanmasıyla, prodüksiyon takımı gevşek hikaye arklarını ve nadiren çok parçalı hikayelerle genel müstakil bölümsel format için geleneksel serisel formatı terketti. Aksi belirtilmedikçe, yeni bölümler 45 dakika uzunluğundadır.

Ek olarak, serisel ve bölümsel var olan bazı diğer altlar vardır. Bazı yapılmayanlar: türlü nedenlerden dolayı ileri sürüldü, hatta bazıları post-prodüksiyon'a ulaştı, fakat yayınlanmadı. BBC'nin 1970'lerdeki ıvır zıvır poliçesi nedeniyle 1960'lardaki bazı bölümler kayboldu, ve nitekim diğer seriler tamamlanamadı. İlk iki sezonda ve çoğunlukla üçüncü de, serinin her bölümünde tek başlık vardır; The Savages bölümüne dek seri genel ekranda değildi. Aşağıda verilmiş seri başlıkları, seri olarak bir bütün olması için çoğu ortak başlık oldu, Doctor Who Refrans Kılavuzu ve BBC'nin klasik bölüm kılavuzunda kullanılıdğı gibidir, ve genellikle bunlar ticari sürüm için kullanılmıştır. Şovun 2005'te yeniden yayınlanmasıyla uygulanan ayrı ayrı başlıklı bölümler ortaya çıktı, Doctor Who'nun bölümsel format serisi doğal olarak lehine terkedildi.

Üç basamaklı hikaye numaraları resmi belirtme değildir fakat programın genel bağlamında hikaye standları için bir rehber olarak sadece hizmet etmektir. Bunda bazı ihtliaflar hakkında, örneğin, sezon 23'ün The Trial of a Time Lord bir veya dört seri olarak olup olmadığını saymaktır,[2] ve tamamlanmayan Shada dahil edilmesinin olup olmadığıdır.[3] Numaralandırma düzeninin resmi dergi'nin 407. sayısında kullandığı, 200. hikaye "Planet of the Dead" (2009) açıklayan mevcut iç uygulaması burdaki yansımada kullanıldı.[4] Diğer kaynaklar, Bölge 1 Doctor Who serileri klasik DVDler gibi, kullanılan farklı numaralandırılma düzeni 108. hikaye, The Horns of Nimon (1979–1980) sonra saptı.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor Sezon Yayınlanma günü Bölüm sayısı İlk gösterim tarihi İlk gösterim
izleyicileri
(milyon)
Final tarihi Final
izleyicileri
(milyon)
Ortalama
izleyici[nb 1]
(milyon)
Birinci Doktor Sezon 1 Cumartesi 42 23 Kasım 1963 4.4 12 Eylül 1964 6.4 7.96
Sezon 2 39 31 Ekim 1964 8.4 24 Temmuz 1965 8.3 10.38
Sezon 3 45 11 Eylül 1965 9.0 16 Temmuz 1966 5.5 7.38
İkinci Doktor Sezon 4 43 10 Eylül 1966 4.3 1 Temmuz 1967 6.1 7.11
Sezon 5 40 2 Eylül 1967 6.0 1 Haziran 1968 6.5 6.63
Sezon 6 44 10 Ağustos 1968 6.1 21 Haziran 1969 5.0 6.57
Üçüncü Doktor Sezon 7 25 3 Ocak 1970 8.4 20 Haziran 1970 5.5 7.18
Sezon 8 25 2 Ocak 1971 7.3 19 Haziran 1971 8.3 7.96
Sezon 9 26 1 Ocak 1972 9.8 24 Haziran 1972 7.6 8.48
Sezon 10 26 30 Aralık 1972 9.6 23 Haziran 1973 7.0 8.98
Sezon 11 26 15 Aralık 1973 8.7 8 Haziran 1974 8.9 8.78
Dördüncü Doktor Sezon 12 20 28 Aralık 1974 10.1 10 Mayıs 1975 9.0 10.14
Sezon 13 26 30 Ağustos 1975 7.5 6 Mart 1976 10.9 10.08
Sezon 14 26 4 Eylül 1976 9.5 2 Nisan 1977 10.4 11.17
Sezon 15 26 3 Eylül 1977 8.4 11 Mart 1978 10.5 8.91
Sezon 16 26 2 Eylül 1978 8.1 24 Şubat 1979 8.5 8.56
Sezon 17 20 1 Eylül 1979 13.5 12 Ocak 1980 8.8 11.22
Sezon 18 28 30 Ağustos 1980 5.1 21 Mart 1981 6.7 5.81
Beşinci Doktor Sezon 19 Pazartesi & Salı 26 4 Ocak 1982 9.6 30 Mart 1982 8.9 9.30
Sezon 20 Salı & Çarşamba 22 4 Ocak 1983 7.2 16 Mart 1983 7.55 7.00
20. Yıl Özel Bölüm Cuma 1 25 Kasım 1983 7.7 Bilinmiyor Bilinmiyor 7.7
Sezon 21 Perşembe & Cuma 24 5 Ocak 1984 7.25 30 Mart 1984 7.1 8.37
Altıncı Doktor Sezon 22 Cumartesi 13 5 Ocak 1985 8.05 30 Mart 1985 7.55 7.17
Sezon 23 14 6 Eylül 1986 4.35 6 Aralık 1986 5.0 4.83
Yedinci Doktor Sezon 24 Pazartesi 14 7 Eylül 1987 4.63 7 Aralık 1987 5.07 4.98
Sezon 25 Çarşamba 14 5 Ekim 1988 5.35 4 Ocak 1989 5.45 5.35
Sezon 26 14 6 Eylül 1989 3.65 6 Aralık 1989 4.9 4.19
Sekizinci Doktor TV filmi Pazar (Kanada)
Salı (ABD)
Pazartesi (Birleşik Krallık)
1 12 Mayıs 1996 (Kanada)
14 Mayıs 1996 (ABD)
27 Mayıs 1996 (Birleşik Krallık)

5.6 (ABD)
9.1 (Birleşik Krallık)
Bilinmiyor Bilinmiyor 7.35
Dokuzuncu Doktor Sezon 1 Cumartesi 13 26 Mart 2005 10.81 17 Haziran 2005 6.91 7.31
Onuncu Doktor Sezon 2 Pazar (özel bölüm)
Cumartesi (dizi)
14 25 Aralık 2005 (özel bölüm)
15 Nisan 2006 (dizi)
8.62 8 Temmuz 2006 8.22 7.64
Sezon 3 Pazartesi (özel bölüm)
Cumartesi (dizi)
14 25 Aralık 2006 (özel bölüm)
31 Mart 2007 (dizi)
8.71 30 Haziran 2007 8.61 7.54
Sezon 4 Salı (özel bölüm)
Cumartesi (dizi)
14 25 Aralık 2007 (özel bölüm)
5 April 2008 (dizi)
9.14 5 Temmuz 2008 10.57 8.04
2008–10 Özel Bölümleri Perşembe (1)
Cumartesi (2)
Pazar (3)
Cuma (4 ve 5)
5 25 Aralık 2008 13.10 1 Ocak 2010 12.27 11.45
On Birinci Doktor Sezon 5 Cumartesi 13 3 Nisan 2010 10.09 26 Haziran 2010 6.70 7.73
Sezon 6 14 25 Aralık 2010 (özel bölüm)
23 Nisan 2011 (dizi)
8.86 1 Ekim 2011 7.67 7.51
Sezon 7 Kısım 1 Pazar (özel bölüm)
Cumartesi (dizi)
6 25 Aralık 2011 (özel bölüm)
1 Eylül 2012 (dizi)
8.33 29 Eylül 2012 7.82 7.96
Sezon 7 Kısım 2 Salı (özel bölüm)
Cumartesi (dizi)
9 25 Aralık 2012 (özel bölüm)
30 Mart 2013 (dizi)
8.44 18 Mayıs 2013 7.45 7.12
2013 Özel Bölümleri Cumartesi (1)(Tüm dünyada aynı saatte)
Çarşamba (2)
2 23 Kasım 2013[5] 12.80 25 Aralık 2013 11.14 11.97
On İkinci Doktor Sezon 8 Cumartesi Duyurulacak 23 Ağustos 2014[6] Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor
  1. ^ Serinin ortalama izlenme sayısı Noel özel bölümü izleyici sayısına dahil olmadığı gibi söz konusu olan bölümleri doğru olmayan bir şekilde tekrar gösterebilirler.

Birinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor'un ilk yüzü William Hartnell tarafından canlandırılmıştır.

Sezon 1 (1963–64)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
001 An Unearthly Child
namı diğer 100,000 BC
namı diğer The Tribe of Gum
A "An Unearthly Child"
"The Cave of Skulls"
"The Forest of Fear"
"The Firemaker"
Anthony Coburn
(ve C. E. Webber)[lower-greek 1]
Waris Hussein 23 Kasım 1963
30 Kasım 1963
7 Aralık 1963
14 Aralık 1963
002 The Daleks
namı diğer The Mutants
namı diğer The Dead Planet
B "The Dead Planet"
"The Survivors"
"The Escape"
"The Ambush"
"The Expedition"
"The Ordeal"
"The Rescue"
Terry Nation Richard Martin ve
Christopher Barry
21 Aralık 1963
28 Aralık 1963
4 Ocak 1964
11 Ocak 1964
18 Ocak 1964
25 Ocak 1964
1 Şubat 1964
003 The Edge of Destruction
namı diğer Inside the Spaceship
C "The Edge of Destruction"
"The Brink of Disaster"
David Whitaker Richard Martin ve
Frank Cox
8 Şubat 1964
15 Şubat 1964
004 Marco Polo
namı diğer A Journey to Cathay
D "The Roof of the World"
"The Singing Sands"
"Five Hundred Eyes"
"The Wall of Lies"
"Rider from Shang-Tu"
"Mighty Kublai Khan"
"Assassin at Peking"
(hepsi kayıp)
John Lucarotti Waris Hussein 22 Şubat 1964
29 Şubat 1964
7 Mart 1964
14 Mart 1964
21 Mart 1964
28 Mart 1964
4 Nisan 1964
005 The Keys of Marinus
namı diğer The Sea of Death
E "The Sea of Death"
"The Velvet Web"
"The Screaming Jungle"
"The Snows of Terror"
"Sentence of Death"
"The Keys of Marinus"
Terry Nation John Gorrie 11 Nisan 1964
18 Nisan 1964
25 Nisan 1964
2 Mayıs 1964
9 Mayıs 1964
16 Mayıs 1964
006 The Aztecs F "The Temple of Evil"
"The Warriors of Death"
"The Bride of Sacrifice"
"The Day of Darkness"
John Lucarotti John Crockett 23 Mayıs 1964
30 Mayıs 1964
6 Haziran 1964
13 Haziran 1964
007 The Sensorites G "Strangers in Space"
"The Unwilling Warriors"
"Hidden Danger"
"A Race Against Death"
"Kidnap"
"A Desperate Venture"
Peter R. Newman Mervyn Pinfield ve
Frank Cox
20 Haziran 1964
27 Haziran 1964
11 Temmuz 1964
18 Temmuz 1964
25 Temmuz 1964
1 Ağustos 1964
008 The Reign of Terror
namı diğer The French Revolution
H "A Land of Fear"
"Guests of Madame Guillotine"
"A Change of Identity"
"The Tyrant of France"
"A Bargain of Necessity"
"Prisoners of Conciergerie"
(4–5. bölümler kayıp)
Dennis Spooner Henric Hirsch ve
John Gorrie
8 Ağustos 1964
15 Ağustos 1964
22 Ağustos 1964
29 Ağustos 1964
5 Eylül 1964
12 Eylül 1964

Sezon 2 (1964–65)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
009 Planet of Giants J "Planet of Giants"
"Dangerous Journey"
"Crisis"
Louis Marks Mervyn Pinfield ve
Douglas Camfield
31 Ekim 1964
7 Kasım 1964
14 Kasım 1964
010 The Dalek Invasion of Earth
namı diğer World's End
K "World's End"
"The Daleks"
"Day of Reckoning"
"The End of Tomorrow"
"The Waking Ally"
"Flashpoint"
Terry Nation Richard Martin 21 Kasım 1964
28 Kasım 1964
5 Aralık 1964
12 Aralık 1964
19 Aralık 1964
26 Aralık 1964
011 The Rescue L "The Powerful Enemy"
"Desperate Measures"
David Whitaker Christopher Barry 2 Ocak 1965
9 Ocak 1965
012 The Romans M "The Slave Traders"
"All Roads Lead to Rome"
"Conspiracy"
"Inferno"
Dennis Spooner Christopher Barry 16 Ocak 1965
23 Ocak 1965
30 Ocak 1965
6 Şubat 1965
013 The Web Planet
namı diğer The Zarbi
N "The Web Planet"
"The Zarbi"
"Escape to Danger"
"Crater of Needles"
"Invasion"
"The Centre"
Bill Strutton Richard Martin 13 Şubat 1965
20 Şubat 1965
27 Şubat 1965
6 Mart 1965
13 Mart 1965
20 Mart 1965
014 The Crusade
namı diğer The Lionheart
namı diğer The Crusaders
P "The Lion"
"The Knight of Jaffa"
"The Wheel of Fortune"
"The Warlords"
(bölüm 2 ve 4 kayıp)
David Whitaker Douglas Camfield 27 Mart 1965
3 Nisan 1965
10 Nisan 1965
17 Nisan 1965
015 The Space Museum Q "The Space Museum"
"The Dimensions of Time"
"The Search"
"The Final Phase"
Glyn Jones Mervyn Pinfield 24 Nisan 1965
1 Mayıs 1965
8 Mayıs 1965
15 Mayıs 1965
016 The Chase R "The Executioners"
"The Death of Time"
"Flight Through Eternity"
"Journey into Terror"
"The Death of Doctor Who"
"The Planet of Decision"
Terry Nation Richard Martin &
Douglas Camfield
22 Mayıs 1965
29 Mayıs 1965
5 Haziran 1965
12 Haziran 1965
19 Haziran 1965
26 Haziran 1965
017 The Time Meddler S "The Watcher"
"The Meddling Monk"
"A Battle of Wits"
"Checkmate"
Dennis Spooner Douglas Camfield 3 Temmuz 1965
10 Temmuz 1965
17 Temmuz 1965
24 Temmuz 1965

Sezon 3 (1965–66)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
018 Galaxy 4 T "Four Hundred Dawns"
"Trap of Steel"
"Air Lock"
"The Exploding Planet"
(bölüm 1, 2 ve 4 kayıp)
William Emms Derek Martinus ve
Mervyn Pinfield
11 Eylül 1965
18 Eylül 1965
25 Eylül 1965
2 Ekim 1965
019 "Mission to the Unknown"
namı diğer "Dalek Cutaway"
T/A, TA ya da DC "Mission to the Unknown"
(kayıp)
Terry Nation Derek Martinus 9 Ekim 1965
020 The Myth Makers U "Temple of Secrets"
"Small Prophet, Quick Return"
"Death of a Spy"
"Horse of Destruction"
(hepsi kayıp)
Donald Cotton Michael Leeston-Smith 16 Ekim 1965
23 Ekim 1965
30 Ekim 1965
6 Kasım 1965
021 The Daleks' Master Plan V "The Nightmare Begins"
"Day of Armageddon"
"Devil's Planet"
"The Traitors"
"Counter Plot"
"Coronas of the Sun"
"The Feast of Steven"
"Volcano"
"Golden Death"
"Escape Switch"
"The Abandoned Planet"
"Destruction of Time"
(bölüm 1, 3–4, 6–9, ve 11–12 kayıp)
Terry Nation ve
Dennis Spooner
Douglas Camfield 13 Kasım 1965
20 Kasım 1965
27 Kasım 1965
4 Aralık 1965
11 Aralık 1965
18 Aralık 1965
25 Aralık 1965
1 Ocak 1966
8 Ocak 1966
15 Ocak 1966
22 Ocak 1966
29 Ocak 1966
022 The Massacre of St Bartholomew's Eve
namı diğer The Massacre
W "War of God"
"The Sea Beggar"
"Priest of Death"
"Bell of Doom"
(hepsi kayıp)
John Lucarotti ve
Donald Tosh
Paddy Russell 5 Şubat 1966
12 Şubat 1966
19 Şubat 1966
26 Şubat 1966
023 The Ark X "The Steel Sky"
"The Plague"
"The Return"
"The Bomb"
Paul Erickson ve
Lesley Scott
Michael Imison 5 Mart 1966
12 Mart 1966
19 Mart 1966
26 Mart 1966
024 The Celestial Toymaker Y "The Celestial Toyroom"
"The Hall of Dolls"
"The Dancing Floor"
"The Final Test"
(bölüm 1–3 kayıp)
Brian Hayles
(and Donald Tosh)
Bill Sellars 2 Nisan 1966
9 Nisan 1966
16 Nisan 1966
23 Nisan 1966
025 The Gunfighters Z "A Holiday for the Doctor"
"Don't Shoot the Pianist"
"Johnny Ringo"
"The OK Corral"
Donald Cotton Rex Tucker 30 Nisan 1966
7 Mayıs 1966
14 Mayıs 1966
21 Mayıs 1966
026 The Savages[lower-greek 2] AA 4 bölüm
(hepsi kayıp)
Ian Stuart Black Christopher Barry 28 Mayıs – 18 Haziran 1966
027 The War Machines BB 4 bölüm Ian Stuart Black
(ve Kit Pedler)
Michael Ferguson 25 Haziran – 16 Temmuz 1966

Sezon 4 (1966–67)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
028 The Smugglers CC 4 bölüm
(hepsi kayıp)
Brian Hayles Julia Smith 10 Eylül – 1 Ekim 1966
029 The Tenth Planet DD 4 bölüm
(bölüm 4 kayıp)
Kit Pedler &
Gerry Davis
Derek Martinus 8–29 Ekim 1966

İkinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci Doktoru Patrick Troughton canlandırmıştır.

Sezon 4 (1966–67) devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
030 The Power of the Daleks EE 6 bölüm
(hepsi kayıp)
David Whitaker
(ve Dennis Spooner)
Christopher Barry 5 Kasım – 10 Aralık 1966
031 The Highlanders FF 4 bölüm
(hepsi kayıp)
Elwyn Jones ve
Gerry Davis
Hugh David 17 Aralık 1966 – 7 Ocak 1967
032 The Underwater Menace GG 4 bölüm
(bölüm 1 ve 4 kayıp)
Geoffrey Orme Julia Smith 14 Ocak – 4 Şubat 1967
033 The Moonbase HH 4 bölüm
(bölüm 1 ve 3 kayıp)
Kit Pedler Morris Barry 11 Şubat – 4 Mart 1967
034 The Macra Terror JJ 4 bölüm
(hepsi kayıp)
Ian Stuart Black John Davies 11 Mart – 1 Nisan 1967
035 The Faceless Ones KK 6 bölüm
(bölüm 2 ve 4–6 kayıp)
David Ellis ve
Malcolm Hulke
Gerry Mill 8 Nisan – 13 May 1967
036 The Evil of the Daleks LL 7 bölüm
(bölüm 1 ve 3–7 kayıp)
David Whitaker Derek Martinus 20 May – 1 July 1967

Sezon 5 (1967–68)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
037 The Tomb of the Cybermen MM 4 bölüm Kit Pedler ve
Gerry Davis
Morris Barry 2–23 Eylül 1967
038 The Abominable Snowmen NN 6 bölüm
(bölüm 1 ve 3–6 kayıp)
Mervyn Haisman ve
Henry Lincoln
Gerald Blake 30 Eylül – 4 Kasım 1967
039 The Ice Warriors OO 6 bölüm
(bölüm 2 ve 3 kayıp)
Brian Hayles Derek Martinus 11 Kasım – 16 Aralık 1967
040 The Enemy of the World PP 6 bölüm
David Whitaker Barry Letts 23 Aralık 1967 – 27 Ocak 1968
041 The Web of Fear QQ 6 bölüm
(3. Bölüm)
Mervyn Haisman and Henry Lincoln Douglas Camfield 3 Şubat – 9 Mart 1968
042 Fury from the Deep RR 6 bölüm
(hepsi kayıp)
Victor Pemberton Hugh David 16 Mart – 20 Nisan 1968
043 The Wheel in Space SS 6 bölüm
(bölüm 1–2 ve 4–5 kayıp)
David Whitaker and Kit Pedler Tristan de Vere Cole 27 Nisan – 1 Haziran 1968

Sezon 6 (1968–69)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
044 The Dominators TT 5 bölüm Norman Ashby
(namı diğer Mervyn Haisman ve Henry Lincoln)
Morris Barry 10 Ağustos – 7 Eylül 1968
045 The Mind Robber UU 5 bölüm (hepsi 20 dakika) Peter Ling
(ve Derrick Sherwin)
David Maloney 14 Eylül – 12 Ekim 1968
046 The Invasion VV 8 bölüm
(bölüm 1 ve 4 kayıp)
Derrick Sherwin ve Kit Pedler Douglas Camfield 2 Kasım – 21 Aralık 1968
047 The Krotons WW 4 bölüm Robert Holmes David Maloney 28 Aralık 1968 – 18 Ocak 1969
048 The Seeds of Death XX 6 bölüm Brian Hayles
(ve Terrance Dicks)
Michael Ferguson 25 Ocak – 1 Mart 1969
049 The Space Pirates YY 6 bölüm
(bölüm 1 ve 3–6 kayıp)
Robert Holmes Michael Hart 8 Mart – 12 Nisan 1969
050 The War Games ZZ 10 bölüm Malcolm Hulke ve
Terrance Dicks
David Maloney 19 Nisan – 21 Haziran 1969

Üçüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Üçüncü Doktor, Jon Pertwee tarafından canlandırılmıştır.

Sezon 7 (1970)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
051 Spearhead from Space AAA 4 bölüm Robert Holmes Derek Martinus 3–24 Ocak 1970
052 Doctor Who and the Silurians BBB 7 bölüm Malcolm Hulke Timothy Combe 31 Ocak – 14 Mart 1970
053 The Ambassadors of Death CCC 7 bölüm[lower-greek 3] David Whitaker, Trevor Ray, Terrance Dicks ve Malcolm Hulke Michael Ferguson 21 Mart – 2 Mayıs 1970
054 Inferno DDD 7 bölüm Don Houghton Douglas Camfield ve Barry Letts 9 Mayıs – 20 Haziran 1970

Sezon 8 (1971)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
055 Terror of the Autons EEE 4 bölüm Robert Holmes Barry Letts 2–23 Ocak 1971
056 The Mind of Evil FFF 6 bölüm Don Houghton Timothy Combe 30 Ocak – 6 Mart 1971
057 The Claws of Axos GGG 4 bölüm Bob Baker ve Dave Martin Michael Ferguson 13 Mart – 3 Nisan 1971
058 Colony in Space HHH 6 bölüm Malcolm Hulke Michael E. Briant 10 Nisan – 15 Mayıs 1971
059 The Dæmons JJJ 5 bölüm "Guy Leopold" (Robert Sloman ve Barry Letts için takma ad) Christopher Barry 22 Mayıs – 19 Haziran 1971

Sezon 9 (1972)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
060 Day of the Daleks KKK 4 bölüm Louis Marks Paul Bernard 1–22 Ocak 1972
061 The Curse of Peladon MMM 4 bölüm Brian Hayles Lennie Mayne 29 Ocak – 19 Şubat 1972
062 The Sea Devils LLL 6 bölüm Malcolm Hulke Michael Briant 26 Şubat – 1 Nisan 1972
063 The Mutants NNN 6 bölüm Bob Baker and Dave Martin Christopher Barry 8 Nisan – 13 Mayıs 1972
064 The Time Monster OOO 6 bölüm Robert Sloman (and Barry Letts) Paul Bernard 20 Mayıs – 24 Haziran 1972

Sezon 10 (1972–73)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
065 The Three Doctors[lower-greek 4] RRR 4 bölüm Bob Baker and Dave Martin Lennie Mayne 30 Aralık 1972 – 20 Ocak 1973
066 Carnival of Monsters PPP 4 bölüm Robert Holmes Barry Letts 27 Ocak – 17 Şubat 1973
067 Frontier in Space QQQ 6 bölüm Malcolm Hulke Paul Bernard 24 Şubat – 31 Mart 1973
068 Planet of the Daleks SSS 6 bölüm[lower-greek 5] Terry Nation David Maloney 7 Nisan – 12 Mayıs 1973
069 The Green Death TTT 6 bölüm Robert Sloman (ve Barry Letts) Michael Briant 19 Mayıs – 23 Haziran 1973

Sezon 11 (1973–74)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
070 The Time Warrior UUU 4 bölüm Robert Holmes Alan Bromly 15 Aralık 1973 – 5 Ocak 1974
071 Invasion of the Dinosaurs[lower-greek 6] WWW 6 bölüm[lower-greek 7] Malcolm Hulke Paddy Russell 12 Ocak – 16 Şubat 1974
072 Death to the Daleks XXX 4 bölüm Terry Nation Michael Briant 23 Şubat – 16 Mart 1974
073 The Monster of Peladon YYY 6 bölüm Brian Hayles Lennie Mayne 23 Mart – 27 Nisan 1974
074 Planet of the Spiders ZZZ 6 bölüm Robert Sloman (ve Barry Letts) Barry Letts 4 Mayıs – 8 Haziran 1974

Dördüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Dördüncü Doktor, Tom Baker tarafından canlandırılmıştır.

Sezon 12 (1974–75)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
075 Robot 4A 4 bölüm Terrance Dicks Christopher Barry 28 Aralık 1974 – 18 Ocak 1975
076 The Ark in Space 4C 4 bölüm Robert Holmes (ve John Lucarotti) Rodney Bennett 25 Ocak – 15 Şubat 1975
077 The Sontaran Experiment 4B 2 bölüm Bob Baker ve Dave Martin Rodney Bennett 22 Şubat – 1 Mart 1975
078 Genesis of the Daleks 4E 6 bölüm Terry Nation David Maloney 8 Mart – 12 Nisan 1975
079 Revenge of the Cybermen 4D 4 bölüm Gerry Davis Michael Briant 19 Nisan – 10 Mayıs 1975

Sezon 13 (1975–76)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
080 Terror of the Zygons 4F 4 bölüm Robert Banks Stewart Douglas Camfield 30 Ağustos – 20 Eylül 1975
081 Planet of Evil 4H 4 bölüm Louis Marks David Maloney 27 Eylül – 18 Ekim 1975
082 Pyramids of Mars 4G 4 bölüm Stephen Harris (Robert Holmes ve Lewis Greifer için takma ad) Paddy Russell 25 Ekim – 15 Kasım 1975
083 The Android Invasion 4J 4 bölüm Terry Nation Barry Letts 22 Kasım – 13 Aralık 1975
084 The Brain of Morbius 4K 4 bölüm Robin Bland (Terrance Dicks ve Robert Holmes için takma ad) Christopher Barry 3–24 Ocak 1976
085 The Seeds of Doom 4L 6 bölüm Robert Banks Stewart Douglas Camfield 31 Ocak – 6 Mart 1976

Sezon 14 (1976–77)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
086 The Masque of Mandragora 4M 4 bölüm Louis Marks Rodney Bennett 4–25 Eylül 1976
087 The Hand of Fear 4N 4 bölüm Bob Baker ve Dave Martin Lennie Mayne 2–23 Ekim 1976
088 The Deadly Assassin 4P 4 bölüm Robert Holmes David Maloney 30 Ekim – 20 Kasım 1976
089 The Face of Evil 4Q 4 bölüm Chris Boucher Pennant Roberts 1–22 Ocak 1977
090 The Robots of Death 4R 4 bölüm Chris Boucher Michael Briant 29 Ocak – 19 Şubat 1977
091 The Talons of Weng-Chiang 4S 6 bölüm Robert Holmes (ve Robert Banks Stewart) David Maloney 26 Şubat – 2 Nisan 1977

Sezon 15 (1977–78)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
092 Horror of Fang Rock 4V 4 bölüm Terrance Dicks Paddy Russell 3–24 Eylül 1977
093 The Invisible Enemy 4T 4 bölüm Bob Baker ve Dave Martin Derrick Goodwin 1–22 Ekim 1977
094 Image of the Fendahl 4X 4 bölüm Chris Boucher George Spenton-Foster 29 Ekim – 19 Kasım 1977
095 The Sun Makers 4W 4 bölüm Robert Holmes Pennant Roberts 26 Kasım – 17 Aralık 1977
096 Underworld 4Y 4 bölüm Bob Baker ve Dave Martin Norman Stewart 7–28 Ocak 1978
097 The Invasion of Time 4Z 6 bölüm David Agnew (Graham Williams ve Anthony Read için takma ad) Gerald Blake 4 Şubat – 11 Mart 1978

Sezon 16 (1978–79)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
098 The Ribos Operation 5A 4 bölüm Robert Holmes George Spenton-Foster 2–23 Eylül 1978
099 The Pirate Planet 5B 4 bölüm Douglas Adams Pennant Roberts 30 Eylül – 21 Ekim 1978
100 The Stones of Blood 5C 4 bölüm David Fisher Darrol Blake 28 Ekim – 18 Kasım 1978
101 The Androids of Tara 5D 4 bölüm David Fisher Michael Hayes 25 Kasım – 16 Aralık 1978
102 The Power of Kroll 5E 4 bölüm Robert Holmes Norman Stewart 23 Aralık 1978 – 13 Ocak 1979
103 The Armageddon Factor 5F 6 bölüm Bob Baker ve Dave Martin Michael Hayes 20 Ocak – 24 Şubat 1979

Sezon 17 (1979–80)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
104 Destiny of the Daleks 5J 4 bölüm Terry Nation Ken Grieve 1–22 Eylül 1979
105 City of Death 5H 4 bölüm David Agnew (Douglas Adams, Graham Williams ve David Fisher için takma ad) Michael Hayes 29 Eylül – 20 Ekim 1979
106 The Creature from the Pit 5G 4 bölüm David Fisher Christopher Barry 27 Ekim – 17 Kasım 1979
107 Nightmare of Eden 5K 4 bölüm Bob Baker Alan Bromly 24 Kasım – 15 Aralık 1979
108 The Horns of Nimon 5L 4 bölüm Anthony Read Kenny McBain 22 Aralık 1979 – 12 Ocak 1980
Shada[lower-greek 8] 5M 6 bölüm Douglas Adams Pennant Roberts Unaired

Sezon 18 (1980–81)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
109 The Leisure Hive 5N 4 bölüm David Fisher Lovett Bickford 30 Ağustos – 20 Eylül 1980
110 Meglos 5Q 4 bölüm John Flanagan ve Andrew McCulloch Terence Dudley 27 Eylül – 18 Ekim 1980
111 Full Circle 5R 4 bölüm Andrew Smith Peter Grimwade 25 Ekim – 15 Kasım 1980
112 State of Decay 5P 4 bölüm Terrance Dicks Peter Moffatt 22 Kasım – 13 Aralık 1980
113 Warriors' Gate 5S 4 bölüm Stephen Gallagher Paul Joyce ve Graeme Harper 3–24 Ocak 1981
114 The Keeper of Traken 5T 4 bölüm Johnny Byrne John Black 31 Ocak – 21 Şubat 1981
115 Logopolis 5V 4 bölüm Christopher H. Bidmead Peter Grimwade 28 Şubat – 21 Mart 1981

Beşinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşinci Doktor, Peter Davison tarafından canlandırılmıştır.

Sezon 19 (1982)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
116 Castrovalva 5Z 4 bölüm Christopher H. Bidmead Fiona Cumming 4–12 Ocak 1982
117 Four to Doomsday 5W 4 bölüm Terence Dudley John Black 18–26 Ocak 1982
118 Kinda 5Y 4 bölüm Christopher Bailey Peter Grimwade 1–9 Şubat 1982
119 The Visitation 5X 4 bölüm Eric Saward Peter Moffatt 15–23 Şubat 1982
120 Black Orchid 6A 2 bölüm Terence Dudley Ron Jones 1–2 Mart 1982
121 Earthshock 6B 4 bölüm Eric Saward Peter Grimwade 8–16 Mart 1982
122 Time-Flight 6C 4 bölüm Peter Grimwade Ron Jones 22–30 Mart 1982

Sezon 20 (1983)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
123 Arc of Infinity 6E 4 bölüm Johnny Byrne Ron Jones 3–12 Ocak 1983
124 Snakedance 6D 4 bölüm Christopher Bailey Fiona Cumming 18–26 Ocak 1983
125 Mawdryn Undead 6F 4 bölüm Peter Grimwade Peter Moffatt 1–9 Şubat 1983
126 Terminus 6G 4 bölüm Stephen Gallagher Mary Ridge 15–23 Şubat 1983
127 Enlightenment 6H 4 bölüm Barbara Clegg Fiona Cumming 1–9 Mart 1983
128 The King's Demons 6J 2 bölüm Terence Dudley Tony Virgo 15–16 Mart 1983

Özel Bölüm (1983)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
129 The Five Doctors[lower-greek 9] 6K 20. yıl özel bölümü (90 dakika) Terrance Dicks Peter Moffatt 23 Kasım 1983 (USA)
25 Kasım 1983 (UK)

Sezon 21 (1984)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
130 Warriors of the Deep 6L 4 bölüm Johnny Byrne Pennant Roberts 5–13 Ocak 1984
131 The Awakening 6M 2 bölüm Eric Pringle Michael Owen Morris 19–20 Ocak 1984
132 Frontios 6N 4 bölüm Christopher H. Bidmead Ron Jones 26 Ocak – 3 Şubat 1984
133 Resurrection of the Daleks 6P 2 bölüm (hepsi 45 dakika)[lower-greek 10] Eric Saward Matthew Robinson 8–15 Şubat 1984
134 Planet of Fire 6Q 4 bölüm Peter Grimwade Fiona Cumming 23 Şubat – 2 Mart 1984
135 The Caves of Androzani 6R 4 bölüm Robert Holmes Graeme Harper 8–16 Mart 1984

Altıncı Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Altıncı Doktor, Colin Baker tarafından canlandırılmıştır.

Sezon 21 (1984) devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
136 The Twin Dilemma 6S 4 bölüm Anthony Steven Peter Moffatt 22–30 Mart 1984

Sezon 22 (1985)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
137 Attack of the Cybermen 6T 2 bölüm Paula Moore Matthew Robinson 5–12 Ocak 1985
138 Vengeance on Varos 6V 2 bölüm Philip Martin Ron Jones 19–26 Ocak 1985
139 The Mark of the Rani 6X 2 bölüm Pip ve Jane Baker Sarah Hellings 2–9 Şubat 1985
140 The Two Doctors 6W 3 bölüm Robert Holmes Peter Moffatt 16 Şubat – 2 Mart 1985
141 Timelash 6Y 2 bölüm Glen McCoy Pennant Roberts 9–16 Mart 1985
142 Revelation of the Daleks 6Z 2 bölüm Eric Saward Graeme Harper 23–30 Mart 1985

Sezon 23 (1986)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
143 1-4. bölümler (The Mysterious Planet) 7A 4 bölüm Robert Holmes Nicholas Mallett 6–27 Eylül 1986
5-8. bölümler (Mindwarp) 7B 4 bölüm Philip Martin Ron Jones 4–25 Ekim 1986
9-12 bölümler (Terror of the Vervoids) 7C[8] 4 bölüm Pip ve Jane Baker Chris Clough 1–22 Kasım 1986
13-14 bölümler (The Ultimate Foe) 7C[8] 2 bölüm
(2. bölümü 30 dakika)
Robert Holmes ve Pip ve Jane Baker Chris Clough 29 Kasım – 6 Aralık 1986

Yedinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Yedinci Doktor, Sylvester McCoy tarafından canlandırılmıştır.

Sezon 24 (1987)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayı tarihi
144 Time and the Rani 7D 4 bölüm Pip ve Jane Baker Andrew Morgan 7–28 Eylül 1987
145 Paradise Towers 7E 4 bölüm Stephen Wyatt Nicholas Mallett 5–26 Ekim 1987
146 Delta and the Bannermen 7F 3 bölüm Malcolm Kohll Chris Clough 2–16 Kasım 1987
147 Dragonfire 7G 3 bölüm Ian Briggs Chris Clough 23 Kasım – 7 Aralık 1987

Sezon 25 (1988–89)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayı tarihi
148 Remembrance of the Daleks 7H 4 bölüm Ben Aaronovitch Andrew Morgan 5–26 Ekim 1988
149 The Happiness Patrol 7L 3 bölüm Graeme Curry Chris Clough 2–16 Kasım 1988
150 Silver Nemesis 7K 3 bölüm Kevin Clarke Chris Clough 23 Kasım – 7 Aralık 1988 (Birleşik Krallık)
25 Kasım 1988 (Yeni Zelanda)[lower-greek 11]
151 The Greatest Show in the Galaxy 7J 4 bölüm Stephen Wyatt Alan Wareing 14 Aralık 1988 – 4 Ocak 1989

Sezon 26 (1989)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayı tarihi
152 Battlefield 7N 4 bölüm Ben Aaronovitch Michael Kerrigan 6–27 Eylül 1989
153 Ghost Light 7Q 3 bölüm Marc Platt Alan Wareing 4–18 Ekim 1989
154 The Curse of Fenric 7M 4 bölüm Ian Briggs Nicholas Mallett 25 Ekim – 15 Kasım 1989
155 Survival 7P 3 bölüm Rona Munro Alan Wareing 22 Kasım – 6 Aralık 1989

Sekizinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Sekizinci Doktor, Paul McGann tarafından canlandırılmıştır.

Televizyon filmi (1996)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Başlık Kod Bölümler Yazar Yönetmen Orijinal yayın tarihi
156 Doctor Who TVM[lower-greek 12] Televizyon filmi (89 dakika) Matthew Jacobs Geoffrey Sax 12 Mayıs 1996 (Kanada)
14 Mayıs 1996 (ABD)
27 Mayıs 1996 (Birleşik Krallık)

Dokuzuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri 1 (2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dokuzuncu Doktor Christopher Eccleston tarafından canlandırılmıştır.

2005 serisinde, Zaman Savaşı ve gizemli Kötü Kurt sonuçları ile ilgili teşkil eden gevşek bir hikaye vardır.

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
157 "Rose" 1.1 1 bölüm Russell T Davies Keith Boak 26 Mart 2005
158 "The End of the World" 1.2 1 bölüm Russell T Davies Euros Lyn 2 Nisan 2005
159 "The Unquiet Dead" 1.3 1 bölüm Mark Gatiss Euros Lyn 9 Nisan 2005
160 "Aliens of London"
"World War Three"
1.4
1.5
2 bölüm Russell T Davies Keith Boak 16 Nisan 2005
23 Nisan 2005
161 "Dalek" 1.6 1 bölüm Robert Shearman Joe Ahearne 30 Nisan 2005
162 "The Long Game" 1.7 1 bölüm Russell T Davies Brian Grant 7 Mayıs 2005
163 "Father's Day" 1.8 1 bölüm Paul Cornell Joe Ahearne 14 Mayıs 2005
164 "The Empty Child"
"The Doctor Dances"
1.9
1.10
2 bölüm Steven Moffat James Hawes 21 Mayıs 2005
28 Mayıs 2005
165 "Boom Town" 1.11 1 bölüm Russell T Davies Joe Ahearne 4 Haziran 2005
166 "Bad Wolf"
"The Parting of the Ways"
1.12
1.13
2 bölüm Russell T Davies Joe Ahearne 11 Haziran 2005
18 Haziran 2005

Onuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Onuncu Doktor'u canlandıran David Tennant, ilk seri gösterilmeden önce ekipteydi.[13]

Özel bölümler (2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

No Başlık Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
"Doctor Who: Children in Need"
CIN Yardıma Muhtaç Çocuklar özel (7 dakika) Russell T Davies Euros Lyn 18 Kasım 2005
167 "The Christmas Invasion" 2.X Noel özel (60 dakika) Russell T Davies James Hawes 25 Aralık 2005

Seri 2 (2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 serisinde çeşitli bölümlerde Torchwood yan ürün serisi için arka plan hikayesi olarak "görüldü". Her bir bölümde de beraberinde TARDISODE onlinedir.

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
168 "New Earth" 2.1 1 bölüm Russell T Davies James Hawes 15 Nisan 2006
169 "Tooth and Claw" 2.2 1 bölüm Russell T Davies Euros Lyn 22 Nisan 2006
170 "School Reunion" 2.3 1 bölüm Toby Whithouse James Hawes 29 Nisan 2006
171 "The Girl in the Fireplace" 2.4 1 bölüm Steven Moffat Euros Lyn 6 mayıs 2006
172 "Rise of the Cybermen"
"The Age of Steel"
2.5
2.6
2 bölüm Tom MacRae Graeme Harper 13 mayıs 2006
20 mayıs 2006
173 "The Idiot's Lantern" 2.7 1 bölüm Mark Gatiss Euros Lyn 27 mayıs 2006
174 "The Impossible Planet"
"The Satan Pit"
2.8
2.9
2 bölüm Matt Jones James Strong 3 Haziran 2006
10 Haziran 2006
175 "Love & Monsters" 2.10 1 bölüm Russell T Davies Dan Zeff 17 Haziran 2006
176 "Fear Her" 2.11 1 bölüm Matthew Graham Euros Lyn 24 Haziran 2006
177 "Army of Ghosts"
"Doomsday"
2.12
2.13
2 bölüm Russell T Davies Graeme Harper 1 Temmuz 2006
8 Temmuz 2006

Özel bölüm (2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
178 "The Runaway Bride" 3.X Noel özel (60 dakika) Russell T Davies Euros Lyn 25 Aralık 2006

Seri 3 (2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu seride göze çarpanlar Martha Jones'un yol arkadaşı olması, Boe'nun Yüzü'nün final mesajı ile, gizemli Mr Saxon'ın gerçek yüzü ve Doktor'un Rose Tyler'ı kaybetmesidir. Susie Liggat, "Human Nature" ve "The Family of Blood" adlı bölümleri, Phil Collinson'ın yürütücü yapımcılığıyla üretti.

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
179 "Smith and Jones" 3.1 1 bölüm Russell T Davies Charles Palmer 31 Mart 2007
180 "The Shakespeare Code" 3.2 1 bölüm Gareth Roberts Charles Palmer 7 Nisan 2007
181 "Gridlock" 3.3 1 bölüm Russell T Davies Richard Clark 14 Nisan 2007
182 "Daleks in Manhattan"
"Evolution of the Daleks"
3.4
3.5
2 bölüm Helen Raynor James Strong 21 Nisan 2007
28 Nisan 2007
183 "The Lazarus Experiment" 3.6 1 bölüm Stephen Greenhorn Richard Clark 5 mayıs 2007
184 "42" 3.7 1 bölüm Chris Chibnall Graeme Harper 19 mayıs 2007
185 "Human Nature"
"The Family of Blood"
3.8
3.9
2 bölüm Paul Cornell Charles Palmer 26 mayıs 2007
2 Haziran 2007
186 "Blink" 3.10 1 bölüm Steven Moffat Hettie MacDonald 9 Haziran 2007
187 "Utopia"
"The Sound of Drums"
"Last of the Time Lords"
3.11
3.12
3.13
3 bölüm
(son bölüm 52 dakika)
Russell T Davies Graeme Harper (3.11)
Colin Teague (3.12 & 3.13)
16 Haziran 2007
23 Haziran 2007
30 Haziran 2007

Özel bölümler (2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
"Time Crash" CIN2 Yardıma Muhtaç Çocuklar için özel (8 dakika) Steven Moffat Graeme Harper 16 Kasım 2007
188 "Voyage of the Damned" 4.X Noel özel (72 dakika) Russell T Davies James Strong 25 Aralık 2007

Seri 4 (2008)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu seride Doctor ve Donna birlikte bağlı rastlantıları araştırıyorlar. Susie Liggat, "Planet of the Ood", "The Sontaran Stratagem", "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp" ve "Turn Left" adlı bölümleri, Phil Collinson yürütücü yapımcılığında üretti. Phil Collinson serinin sonunda yapımcı pozisyonuna döner.

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
189 "Partners in Crime" 4.1 1 bölüm (50 dakika) Russell T Davies James Strong 5 Nisan 2008
190 "The Fires of Pompeii" 4.3 [j] 1 bölüm (50 dakika) James Moran Colin Teague 12 Nisan 2008
191 "Planet of the Ood" 4.2 [j] 1 bölüm Keith Temple Graeme Harper 19 Nisan 2008
192 "The Sontaran Stratagem"
"The Poison Sky"
4.4
4.5
2 bölüm Helen Raynor Douglas Mackinnon 26 Nisan 2008
3 mayıs 2008
193 "The Doctor's Daughter" 4.6 1 bölüm Stephen Greenhorn Alice Troughton 10 mayıs 2008
194 "The Unicorn and the Wasp" 4.7 1 bölüm Gareth Roberts Graeme Harper 17 mayıs 2008
195 "Silence in the Library"
"Forest of the Dead"
4.9 [j]
4.10 [j]
2 bölüm Steven Moffat Euros Lyn 31 mayıs 2008
7 Haziran 2008
196 "Midnight" 4.8 [j] 1 bölüm Russell T Davies Alice Troughton 14 Haziran 2008
197 "Turn Left" 4.11 1 bölüm (50 dakika) Russell T Davies Graeme Harper 21 Haziran 2008
198 "The Stolen Earth"
"Journey's End"
4.12
4.13
2 bölüm
(son bölüm 65 dakika)[14]
Russell T Davies Graeme Harper 28 Haziran 2008
5 Temmuz 2008

Özel Bölümler (2008–2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

"The Next Doctor" adlı bölüm dışında (SD'da çekildi) Doctor Who nun bu bölümü HD olarak filmedildi.[15] pratik nedenlerden dolayı, bu özel bölümler Seri 4 prodüksiyon kodları kullanılarak devam etti.

No isim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Yapımcı Orijinal gösterim
199 "The Next Doctor" 4.14 Noel özel (60 dakika) Russell T Davies Andy Goddard Susie Liggat 25 Aralık 2008
200 "Planet of the Dead" 4.15 Paskalya özel (60 dakika) Russell T Davies & Gareth Roberts James Strong Tracie Simpson 11 Nisan 2009
201 "The Waters of Mars" 4.16 Sonbahar özel (60 dakika) Russell T Davies & Phil Ford Graeme Harper Nikki Wilson 15 Kasım 2009
202 The End of Time 4.17
4.18
Noel özel (60 dakika)
Yeni Yıl özel (75 dakika)
Russell T Davies Euros Lyn Tracie Simpson 25 Aralık 2009
1 Ocak 2010

Onbirinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Onbirinci Doktor, Matt Smith tarafından canlandırılmaktadır. Russel T Davies istifa edince Steven Moffat baş yazarlığı ve yapımcılığı devraldı. Julie Gardner also da yapımcılıktan istifa etti ve yerine Piers Wenger geldi.Beth Willis de gruba yapımcı olarak katıldı..

Seri 5 (2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
203 "The Eleventh Hour" 1.1 1 bölüm (65 dakika) Steven Moffat Adam Smith 3 Nisan 2010
204 "The Beast Below" 1.2 1 bölüm Steven Moffat Andrew Gunn 10 Nisan 2010
205 "Victory of the Daleks" 1.3 1 bölüm Mark Gatiss Andrew Gunn 17 Nisan 2010
206 "The Time of Angels"
"Flesh and Stone"
1.4
1.5
2 bölüm Steven Moffat Adam Smith 24 Nisan 2010
1 mayıs 2010
207 "The Vampires of Venice" 1.6 1 bölüm (50 dakika) Toby Whithouse Jonny Campbell 8 mayıs 2010
208 "Amy's Choice" 1.7 1 bölüm Simon Nye Catherine Morshead 15 mayıs 2010
209 "The Hungry Earth"
"Cold Blood"
1.8
1.9
2 bölüm
Chris Chibnall Ashley Way 22 mayıs 2010
29 mayıs 2010
210 "Vincent and the Doctor" 1.10 1 bölüm Richard Curtis Jonny Campbell 5 Haziran 2010
211 "The Lodger" 1.11 1 bölüm Gareth Roberts Catherine Morshead 12 Haziran 2010
212 "The Pandorica Opens"
"The Big Bang"
1.12
1.13
2 bölüm
(50 ve 55 dakika)[16]
Steven Moffat Toby Haynes 19 Haziran 2010
26 Haziran 2010

Özel Bölümler (2010–2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal Gösterim
213 "A Christmas Carol" TBA Noel Özel (60 dakika)[17] Steven Moffat Toby Haynes 25 Aralık 2010
"Space"
"Time"
Comic Relief Özel (2 x 4 dakika) Steven Moffat[18] Richard Senior[18] 18 Mart 2011

Seri 6 (2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri 6, 23 Nisan 2011'de, İngiltere'de BBC One'da; Amerika'da BBC America'da ve Kanada'da Space adlı kanalda gösterime başladı. Bu sezonda da Matt Smith, Karen Gillan ve Arthur Darvill oynuyor.

Serinin ilk yedi bölümü ilkbaharda; son altı bölümü ise sonbaharda yayımlandı.

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal Gösterim
214 "The Impossible Astronaut"
"Day of the Moon"[19]
2.1
2.2
2 bölüm Steven Moffat Toby Haynes 23 Nisan 2011 [20][21]
30 Nisan 2011[22]
215 "The Curse of the Black Spot"[22] 2.9 1 bölüm Stephen Thompson Jeremy Webb[23] 7 mayıs 2011[22]
216 "The Doctor's Wife"[24] 2.3 1 bölüm Neil Gaiman Richard Clark 14 mayıs 2011[25]
217 "The Rebel Flesh"
"The Almost People"[22]
2.5
2.6
2 bölüm Matthew Graham Julian Simpson 21 Mayıs 2011 [22]
28 mayıs 2011 [22]
218 "A Good Man Goes to War" 2.7 1 bölüm (50 dakika) Steven Moffat Peter Hoar[22] 4 Haziran 2011 [22]
219 "Let's Kill Hitler" 2.8 1 bölüm (50 dakika) Steven Moffat
Richard Senior[22]

27 Ağustos 2011[23]
220 "Night Terrors" 2.4 1 bölüm Mark Gatiss Richard Clark 3 Eylül 2011
221 "The Girl Who Waited" 2.10 1 bölüm Tom MacRae[23] Nick Hurran[23] 10 Eylül 2011
222 "The God Complex"[23] 2.11 1 bölüm (50 dakika) Toby Whithouse[23] Nick Hurran[23] 17 Eylül 2011
223 "Closing Time" 2.12 1 bölüm Gareth Roberts[23] Steve Hughes[22] 24 Eylül 2011
224 "The Wedding of River Song" 2.13 1 bölüm Steven Moffat Jeremy Webb[22] 1 Ekim 2011

Özel Bölümler (2011-12)[değiştir | kaynağı değiştir]

No İsim Kod Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
"Death Is the Only Answer"[26] BBC Learning'in mini-macerası Oakley Junior School Öğrencileri Jeremy Webb 1 Ekim 2011
225 "the Doctor, the Widow and the Wardrobe" TBA Noel Özel (60 dakika)[27] Steven Moffat Farren Blackburn[28] 2011 Noeli
"Pond Life"[29] 5 bölümlük mini macera Chris Chibnall Saul Metzstein 27-31 Ağustos 2012
(Web yayını)

1 Eylül 2012
(BBC Kırmızı Button)

Seri 7 1. Yarı (2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri 7, 2012 sonunda beş bölüm, 2013 Noel'den itibaren de sekiz bölüm ile tamamlandı.

No İsim Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
226 "Asylum of the Daleks" 1 bölüm (50 dakika) Steven Moffat Nick Hurran 1 Eylül 2012
227 "Dinosaurs on a Spaceship" 1 bölüm Chris Chibnall Saul Metzstein 8 Eylül 2012
228 "A Town Called Mercy" 1 bölüm Toby Whithouse Saul Metzstein 15 Eylül 2012
229 "The Power of Three" 1 bölüm Chris Chibnall Douglas Mackinnon 22 Eylül 2012
230 "The Angels Take Manhattan" 1 bölüm Steven Moffat Nick Hurran 29 Eylül 2012

Özel bölüm (2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

No İsim Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
231 "The Snowmen" Noel özel (60 dakika) Steven Moffat Saul Metzstein 25 Aralık 2012

Seri 7 2. Yarı (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

Denise Paul, Marcus Wilson ile "The Bells of Saint John", "The Rings of Akhaten", "Nightmare in Silver" ve "The Name of the Doctor" adlı bölümlerin yapımcılığını üstlendi.

No İsim Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
232 "The Bells of Saint John" 1 bölüm Steven Moffat Colm McCarthy 30 Mart 2013
233 "The Rings of Akhaten" 1 bölüm Neil Cross Farren Blackburn 6 Nisan 2013
234 "Cold War" 1 bölüm Mark Gatiss Douglas Mackinnon 13 Nisan 2013
235 "Hide" 1 bölüm Neil Cross Jamie Payne 20 Nisan 2013
236 "Journey to the Centre of the TARDIS" 1 bölüm Stephen Thompson Mat King 27 Nisan 2013
237 "The Crimson Horror" 1 bölüm Mark Gatiss Saul Metzstein 4 Mayıs 2013
238 "Nightmare in Silver" 1 bölüm Neil Gaiman Stephen Woolfenden 11 Mayıs 2013
239 "The Name of the Doctor" 1 bölüm Steven Moffat Saul Metzstein 18 Mayıs 2013

Özel bölümler (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

50. yıl özel bölümün 3D yayınlanması,[30]Onuncu Doktor ve Rose Tyler rolleriyle, David Tennant ve Billie Piper'ın dönmesi planlandı.[5]

No İsim Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
"The Night of the Doctor" 1 mini-bölüm (7 dakika) Steven Moffat John Hayes 14 Kasım 2013
240 "The Day of the Doctor"[31] 50. yıl özel (75 dakika)[32] Steven Moffat Nick Hurran[33] 23 Kasım 2013[5]
241 "The Time of the Doctor" Noel özel Steven Moffat[34] Jamie Payne[35] 25 Aralık 2013[36]

Onikinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Haziran 2013 tarihinde, 2013 Noel özel bölümünde Matt Smith'in ayrılacağı ve Doktor'un rejenerasyon geçireceği açıklandı.[37] On ikinci Doktor konusu medyada bir çok spekülasyona neden oldu.[38][39][40][41][42][43] 4 Ağustos 2013 tarihinde Doctor Who Live: The Next Doctor adlı programda On ikinci Doktor'un Peter Capaldi olduğu açıklandı.

Seri 8 (2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

Eylül 2013'te sekizinci sezonun çekimlerine başlama kararı verildi. Bu sezonda Doktor rolüyle Peter Capaldi ve Clara Oswald rolüyle Jenna-Louise Coleman oynayacaktır.[44] BBC One yeni sezonun 2014 yılında olacağını resmî twitter hesabından doğruladı.[6] Ağustos 2014 tarihinden itibaren 12 bölüm olarak yayınlanacağı açıklanmıştır.[45] Ben Wheatley Capaldi'nin ilk iki bölümünü yönetecektir.[46] Paul Murphy üçüncü ve altıncı bölümlerin yönetmenliğini üstlenecektir.[47] Douglas Mackinnon ise iki bölüm yönetecektir.[48] Yapımcıların da Nikki Wilson ve Peter Bennett olduğu açıklandı.[49]

No İsim[50] Kod Bölüm Senarist[50] Yönetmen[50] Orijinal gösterim[51]
242 "Deep Breath" 1 bölüm (76 dakika) Steven Moffat Ben Wheatley 23 Ağustos 2014
243 "Into the Dalek" 1 bölüm Phil Ford ve Steven Moffat Ben Wheatley 30 Ağustos 2014
244 "Robot of Sherwood" 1 bölüm Mark Gatiss Paul Murphy 6 Eylül 2014
245 "Listen" 1 bölüm Steven Moffat Douglas Mackinnon 13 Eylül 2014
246 "Time Heist" 1 bölüm Stephen Thompson ve Steven Moffat Douglas Mackinnon 20 Eylül 2014
247 "The Caretaker" 1 bölüm Gareth Roberts ve Steven Moffat Paul Murphy 27 Eylül 2014
248 "Kill the Moon" 1 bölüm Peter Harness Paul Wilmshurst 4 Ekim 2014
249 "Mummy on the Orient Express" 1 bölüm Jamie Mathieson Paul Wilmshurst 11 Ekim 2014
250 "Flatline" 1 bölüm Jamie Mathieson Douglas Mackinnon 18 Ekim 2014
251 "In the Forest of the Night" 1 bölüm Frank Cottrell Boyce Sheree Folkson 25 Ekim 2014
252 "Dark Water"
"Death in Heaven"
2 bölüm Steven Moffat Rachel Talalay 1 Kasım 2014
8 Kasım 2014

Özel bölüm (2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 Noel Özel bölümünün çekimleri Eylül 2014'te başlamıştır. Peter Capaldi ve Jenna Coleman'ın döndüğü doğrulanmıştır.[52] Çekimler 3 Ekim 2014 tarihinde tamamlanmıştır.[53]

No İsim Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal gösterim
253 ? Noel özel[54] Steven Moffat[54] Paul Wilmshurst[55] 25 Aralık 2014

Ayrıca[değiştir | kaynağı değiştir]

  • (2005-2008 yılları arasında İngiliz çocuk programı serisinde 4 bölümdür.) Children in Need: Special Mini Adventure
  • (2007 yılında Children in Need: Special Mini Adventure proramında 8 dakikalık özel gösterim.) Doctor Who: Time Crash
  • (2006-2007 yılları arasında 2 sezonluk özel seri.1. sezon 13 bölüm, 2. sezon 12 bölümdür.) Totally Doctor Who
  • (2007 yılında televizyon animasyon filmidir.) Doctor Who: The Infinite Quest
  • (2008 yılında BBC ilk defa Doctor Who dizisi için bir konser gösterisi tertip etmiştir.) Doctor Who: At The Proms
  • (2008 yılındaki bu özel konserde 7 daikalık özel Doctor Who gösterimi yapıldı.) Doctor Who: Music Of The Spehers
  • (2009 yılında 6 bölümlük televizyon animasyon serisidir.) Doctor Who: Dreamland

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Webber's script for the originally intended opening episode for the first story The Giants was a basis for the opening episode, but Webber didn't work with Coburn on the script.
  2. ^ From this story up to the end of the original run [1989], the serials had overall titles (where previously each episode had an individual title), with episodes now simply being numbered (1,2 etc.). For the 2005 revival, episode titles are used, even for most multi-episode tales, although the majority of stories are told in a single episode.
  3. ^ bölüm 2, 3, 4 and 7 existed in black and white only, but have been restored to full color for the 2009 DVD boxset, using colour recovery methods and the original colour information found in the chroma dots in a black-and-white film copy.[7]
  4. ^ The Three Doctors was a tenth anniversary serial.
  5. ^ Between 1976 and 2008, Episode 3 existed only in black and white – for the Dalek War DVD box set release, the colour has been replaced using a combination of computer colourisation by Legend Films, and software developed by the Colour Recovery Working Group. This version was released on DVD in 2009. The colour masters for the other five bölüm are still in existence.
  6. ^ The first episode lists the serial's name as simply Invasion, in order to conceal the surprise ending to that episode.
  7. ^ Between 1976 and 2011, Episode 1 existed only in black and white – for the UNIT Files DVD box set release, the colour has been replaced using a software developed by the Colour Recovery Working Group. This version was released on DVD in 2012. The colour masters for the other five bölüm are still in existence.
  8. ^ Shada was left unfinished due to a strike. Its recorded footage was later released on home video using linking narration by Tom Baker to complete the story. It is not included in the episode or story counts as it was not broadcast.
  9. ^ The Five Doctors has also been released as four 25-minute bölüm, and a 100 minute "Special Edition" re-edit originally released on VHS in 1995. It is counted as 1 episode in the count.
  10. ^ Resurrection of the Daleks was written and filmed as four 25-minute bölüm, then re-edited into two 45-minute bölüm to accommodate coverage of the 1984 Winter Olympics; the 25-minute versions were later circulated to overseas broadcasters and commercially released. The serial is regarded as two 45-minute bölüm in the count.
  11. ^ Parts Two and Three of Silver Nemesis were first broadcast in New Zealand as part of a compilation broadcast before their UK transmission.[9]
  12. ^ "TVM" BBC'nin çevrim içi bölüm rehberinde kullanılır.[10] Üretim sırasında kullanılan gerçek kod 50/LDX071Y/01X şeklindedir.[11] Doctor Who Magazine'nin "Complete Eighth Doctor Special"'da üretim kodu #83705 olarak verilir.[12] Big Finish Productions 8A kodunu kullanır ve numbers its subsequent Eighth Doctor stories correspondingly.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dr Who 'longest-running sci-fi'". BBC. 28 Eylül 2006. http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/5390372.stm. Erişim tarihi: 15 Aralık 2007. 
  2. ^ Howe, David J. (1998, 2003). "The Trial of a Time Lord: 1–4 : Detaylar". Doctor Who: The Television Companion. BBC Doctor Who website. http://www.bbc.co.uk/doctorwho/classic/episodeguide/trialtimelord1/detail.shtml. Erişim tarihi: 27 Ekim 2007. 
  3. ^ Cornell, Paul (1995). "The Five Doctors: Detaylar". Doctor Who: Süreksizlik Kılavuzu. BBC Doctor Who website. http://www.bbc.co.uk/doctorwho/classic/episodeguide/fivedoctors/detail.shtml. Erişim tarihi: 27 Ekim 2007. 
  4. ^ Spilsbury, Tom (22 Nisan 2009 (kapak tarihi)). The Mighty 200! (407 bas.). Royal Tunbridge Wells, Kent: Panini Comics. ss. 26–29. 
  5. ^ a b c "Doctor Who: David Tennant returns for anniversary show". BBC News. 30 Mart 2013. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-21980892. Erişim tarihi: 30 Mart 2013. 
  6. ^ a b "*NEWS* We can confirm that we have commissioned a brand new series of #DoctorWho for 2014". Official BBC One Twitter account. may 19, 2013. https://twitter.com/BBCOne/status/336041820964413440. Erişim tarihi: may 19, 2013. 
  7. ^ "The Doctor Who News Page: DVD 2011 Update". Gallifreynewsbase.blogspot.com. 13 Ocak 2011. http://gallifreynewsbase.blogspot.com/2011/01/dwn110111010112-dvd-2011-update.html. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2011. 
  8. ^ a b Pixley, Andrew (1992). "Archive Feature Serial 7C The Ultimate Foe". Doctor Who Magazine (London: Marvel UK) (Winter Special 1992): 43–49. ISSN 0693-1275. 
  9. ^ Sullivan, Shannon (7 August 2007). "Silver Nemesis". A Brief History of Time Travel. http://www.shannonsullivan.com/drwho/serials/7k.html. Erişim tarihi: 30 August 2008. 
  10. ^ Howe, David J.; Walker, Stephen James. "The TV Movie: Details". Doctor Who: The Television Companion. BBC Doctor Who website. http://www.bbc.co.uk/doctorwho/classic/episodeguide/tvmovie/detail.shtml. Erişim tarihi: 26 July 2007. 
  11. ^ Segal, Philip; Russell, Gary (2000). Doctor Who: Regeneration. HarperCollinsEntertainment. ISBN 0-00-710591-6. 
  12. ^ "The DWM Archive: Doctor Who (1996) – In Production". Doctor Who Magazine Special Edition (5): ss. 69. 3 September 2003 (cover date). ISSN 0693-1275 
  13. ^ Şablon:Brief 28 Kasım 2007 tarihinde erişilmiştir.
  14. ^ Cook, Benjamin (26 Haziran 2008). Endgame! (397 bas.). Panini Comicsyer=Royal Tunbridge Wells, Kent. ss. 8–9. 
  15. ^ "Doctor Who to be filmed in HD". Doctor Who Online. 4 Şubat 2009. http://www.drwho-online.co.uk/news/news-archive-newseries.aspx#newseries-hd0. Erişim tarihi: 22 Nisan 2010. 
  16. ^ "Doctor Who – The Big Bang Ep 13/13" (English). United Kingdom: BBC Press Office. 10 Haziran 2010. http://www.bbc.co.uk/pressoffice/proginfo/tv/2010/wk26/sat.shtml#sat_doctorwho. Erişim tarihi: 17 Haziran 2010. 
  17. ^ "Christmas Special gets underway...". Doctor Who Magazine (424): 5. 18 Aug 2010 (cover date). 
  18. ^ a b "The Doctor Returns for Comic Relief!". Doctor Who Magazine (432): 7. 6 April 2011 (cover date). 
  19. ^ "DWM confirms names of first two episodes for 2011". 2011-03-14. http://twitter.com/#!/DWMtweets/statuses/47364390940450817. Erişim tarihi: 2011-03-14. 
  20. ^ "'Doctor Who boss says Sezon start is 'darkest yet'". BBC. 2011-04-06. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-12969897. Erişim tarihi: 2011-04-06. 
  21. ^ Hibbard, James (2011-03-09). "'Doctor Who' premiere date, plot details, poster revealed". Entertainment Weekly. http://insidetv.ew.com/2011/03/09/doctor-who-premiere-date/. Erişim tarihi: 2011-03-09. 
  22. ^ a b c d e f g h i j k "Story titles revealed at last for Series 32!". Doctor Who Magazine (433): 7. 4 may 2011 (cover date). 
  23. ^ a b c d e f g h "Matt Smith's Series Two: Latest News". Doctor Who Magazine (432): 9. 6 April 2011 (cover date). 
  24. ^ Doctor Who: Title Of The Neil Gaiman Episode Revealed SFX, 28 March 2011
  25. ^ "Network TV BBC Week 20: Cumartesi 14 may 2011". BBC. 28 April 2011. http://www.bbc.co.uk/pressoffice/proginfo/tv/2011/wk20/sat.shtml#sat_drwho. Erişim tarihi: 28 April 2011. 
  26. ^ "BBC announces one-off mini-episode of Doctor Who". BBC Press Office. 24 Ağustos 2011. http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2011/08_Ağustos/24/who.shtml. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  27. ^ http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/news/bulletin_110920_01/Christmas_Special_The_Stars
  28. ^ Golder, Dave (21 Eylül 2011). "UPDATE: Doctor Who Christmas Special Director Revealed". SFX. http://www.sfx.co.uk/2011/09/21/update-doctor-who-christmas-special-director-revealed/. Erişim tarihi: 21 Eylül 2011. 
  29. ^ The Doctor Who Team (22 Ağustos 2012). "Blogs – Doctor Who – Asylum of the Daleks Premieres 1st September But They're Back on Monday!". BBC. http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/Asylum-of-the-Daleks-Premieres-1st-September-But-Theyre-Back-on-Monday. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2012. 
  30. ^ "BBC announces Doctor Who 3D special". BBC News Entertainment & arts (BK: BBC). 11 Şubat 2013. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-21413511. 
  31. ^ Radio Times Staff (10 Eylül 2013). "Doctor Who 50th Anniversary Special title revealed". RadioTimes. http://www.radiotimes.com/news/2013-09-10/doctor-who-50th-anniversary-special-title-revealed. Erişim tarihi: 10 Eylül 2013. 
  32. ^ "'Doctor Who' 50th anniversary to be simulcast worldwide to avoid leaks". Digital Spy. 26 Temmuz 2013. http://www.digitalspy.co.uk/british-tv/s7/doctor-who/news/a501432/doctor-who-50th-anniversary-to-be-simulcast-worldwide-to-avoid-leaks.html. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2013. 
  33. ^ "Doctor Who 50th anniversary director named as Nick Hurran". Metro News. 17 Şubat 2013. http://metro.co.uk/2013/02/17/doctor-who-50th-anniversary-director-named-as-nick-hurran-3481773/. Erişim tarihi: 30 Mart 2013. 
  34. ^ "Brian Minchin DWM interview". http://doctorwhotv.co.uk/series-8-will-be-incredible-50082.htm. 
  35. ^ Mellor, Louisa (18 Haziran 2013). "Doctor Who: Christmas Special director announced". DenofGeek.com. http://www.denofgeek.com/tv/doctor-who/26049/doctor-who-christmas-special-director-announced. Erişim tarihi: 18 Haziran 2013. 
  36. ^ "Peter Capaldi exclusively revealed to the nation as the Twelfth Doctor". BBC Resmî Sitesi. 4 Ağustos 2013. http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/Peter-Capaldi-exclusively-revealed-to-the-nation-as-the-Twelfth-Doctor. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2013. 
  37. ^ "Matt Smith announces he is to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/Matt-Smith-to-leave-Doctor-Who. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  38. ^ "Matt Smith to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. http://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2013/matt-smith-doctor-who.html. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  39. ^ "BBC asks James Bond star to be its new Doctor Who". telegraph.co.uk. http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/10108234/BBC-asks-James-Bond-star-to-be-its-new-Doctor-Who.html. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  40. ^ "Betting suspended as Rory Kinnear set for new Doctor Who role". http://metro.co.uk/. http://metro.co.uk/2013/06/09/betting-suspended-as-rory-kinnear-set-for-new-doctor-who-role-3834085/. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  41. ^ "Director insists that Rory Kinnear has not been approached to take over Doctor Who role". www.mirror.co.uk. http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/doctor-who-rory-kinnear-has-1944490. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  42. ^ http://www.walesonline.co.uk/whats-on/film-tv/odds-slashed-cutting-star-ben-4044757
  43. ^ "New Doctor Who rumour round up: Colin Baker endorses Jon Culshaw to be new Time Lord on Twitter". www.mirror.co.uk. http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/new-doctor-who-rumour-round-1932925. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  44. ^ Lazarus, Susanna (12 Mart 2013). "Doctor Who: Jenna-Louise Coleman confirms her return for series eight". Radio Times. http://www.radiotimes.com/news/2013-03-12/doctor-who-jenna-louise-coleman-confirms-her-return-for-series-eight. Erişim tarihi: 13 Mart 2013. 
  45. ^ "'Doctor Who': 12th Doctor to be announced next month?". digital spy. http://www.digitalspy.co.uk/tv/s7/doctor-who/news/a486822/doctor-who-12th-doctor-to-be-announced-next-month.html?utm_source=twt&utm_medium=snets&utm_campaign=twitter. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2013. 
  46. ^ "Sightseers director Wheatley to take on Doctor Who episodes". BBC News. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24521790. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  47. ^ "'Doctor Who' Series 8: Another director confirmed". Digital Spy. http://www.cultbox.co.uk/news/headlines/8573-doctor-who-series-8-another-director-confirmed. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  48. ^ Dalglish, Sean. "Another Director for Series 8". http://www.doctorwhotv.co.uk/douglas-mackinnon-directing-series-8-56823.htm. 
  49. ^ Martin, William (9 January 2014). "'Doctor Who' Series 9 confirmed for 2015". CultBox. http://www.cultbox.co.uk/news/headlines/8879-doctor-who-series-9-confirmed-for-2015. Erişim tarihi: 10 January 2014. 
  50. ^ a b c "New Series: All the Episode Titles and More". 18 Ağustos 2014. http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/New-Series-All-the-Episode-Titles-and-More. 
  51. ^ "Doctor Who | Press Resources". BBC America. http://www.bbcwpressroom.com/bbc-america/programs/doctor-who/. Erişim tarihi: 4 Eylül 2014. 
  52. ^ "Capaldi & Coleman Back For 2014 Christmas Special". Doctor Who TV. 2014-08-07. http://www.doctorwhotv.co.uk/capaldi-coleman-back-for-2014-christmas-special-65185.htm. Erişim tarihi: 2014-08-13. 
  53. ^ http://www.thegallifreytimes.co.uk/2014/10/doctor-who-filming-wraps-on-2014.html?m=1
  54. ^ a b Greenwood, Carl (2014-03-14). "Doctor Who series 8 spoilers: What we know about Peter Capaldi's debut run as the Doctor, including new cast, rumours and all the latest news - Mirror Online". Mirror.co.uk. http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/doctor-who-series-8-spoilers-3240784. Erişim tarihi: 2014-08-10. 
  55. ^ "2014′s Christmas Special Director". Doctor Who TV. 2014-08-10. http://www.doctorwhotv.co.uk/2014s-christmas-special-director-65321.htm. Erişim tarihi: 2014-08-11. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]