Doğan Kitap

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doğan Kitap
Doğan Kitap Logo
Ana şirketDoğan Holding
DurumAktif
Kuruluş1999
ÜlkeTürkiye
Merkezİstanbul
Yayın türleriPolisiye, Gerilim, Şiir,
Öykü, Roman, Biyografi,
Deneme, Çocuk, Sağlık.
Yayın konularıTürk Edebiyatı
Çağdaş Dünya Edebiyatı
Klasikler, Modern Klasikler
Resmî site
Resmi site

Doğan Kitap, 1999 yılında faaliyet göstermeye başlayan yayıncılık şirketi. Aralık 2007'de gerçekleşen satın alma ile Doğan Medya Grubu'nun ilk yabancı ortaklı şirketi olan Doğan Egmont bünyesine katılmıştır ve Doğan Novus, CEOplus, Dex ve Doğan Egmont markalarıyla aynı çatı altında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yayınevi tarafından; günümüz dünya edebiyatı eserleri, tüm dünyada ilgi gören ve çok satanlar listelerinde yer alan kitaplar ile Türk yazarların eserleri yayımlanmaktadır.

Doğan Kitap 1999 yılından itibaren 2000’den fazla yazarla 20.000’den fazla eser yayımladı.[kaynak belirtilmeli] Polisiye, gerilim, aşk ve macera romanları, araştırma, biyografi, anı ve tarih kitaplarının yanı sıra Doğan Kitap, sağlık, yemek ve yaşam sanatıyla ilgili çalışmaları da okuyucuya sunmaktadır.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğan Kitap, günümüz dünya edebiyatı eserlerini, tüm dünyada ilgi gören ve çok satanlar listelerinde yer alan kitapları, diğer ülkelerle eşzamanlı olarak Türkçeye kazandırdı. Haruki Murakami, Jean Chistophe Grange gibi dünyaca ünlü pek çok yazarın eserleri ilk defa Doğan Kitap ile Türkçeye kazandırıldı. Margaret Atwood, Tess Gerritsen, Jo Nesbo gibi yazarların kitaplarının çevirileri yine Doğan Kitap markası altında Türkiye’deki okur kitlesi ile buluştu.

Doğan Kitap sadece yabancı dilde eserleri Türkçeye kazandırmakla kalmadı, Türk edebiyatının önemli kalemlerinin eserlerini de yayımladı. Zülfü Livaneli, Elif Şafak, Hakan Günday,  Canan Tan, Gülseren Budayıcıoğlu gibi daha pek çok başarılı yazarın kitapları Doğan Kitap çatısı altında raflarda yerini aldı. Usta edebiyatçıların yanı sıra, genç yazarların ilk eserlerine de kucak açan Doğan Kitap şimdiye kadar; Şebnem Burcuoğlu, Şermin Yaşar, Murat Özyaşar  gibi pek çok ismi edebiyat dünyasına kazandırdı.

Doğan Kitap markası altında şimdiye kadar çeşitli edebiyat ödüllerine layık görülen pek çok yerli ve yabancı yazarın eserleri basıldı. Aynı zamanda Nobel Ödüllü pek çok yazarın kitapları da Doğan Kitap çevirisi ile raflarda yerini aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]