Coca-Cola Light Plus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Diet Coke Plus sayfasından yönlendirildi)
Coca-Cola Light
TipDiyet
ÜreticiThe Coca-Cola Company
KökenAmerika Birleşik Devletleri
İlk üretim yılı2007
Son üretim yılı2011
Değişik biçimleriCoca-Cola
Coca-Cola C2
Coca-Cola Zero
Tab
Bağlantılı ürünlerCoca-Cola Light

Coca-Cola Light Plus, (ayrıca Diet Coke Plus olarak da bilinir), The Coca-Cola Company tarafından sunulan vitaminler ve minerallerle takviye edilen Diyet Coca-Cola çeşitidir. ürün aspartam ve asesülfam potasyum karışımı ile tatlandırılmıştır.

Ürün Ekim 2007'de İngiltere de, B3, B12 ve C vitamini içeren formülü ile satışa çıkmıştır.

Finlandiya'da 2009, Brezilya'daysa Ocak 2010'da piyasaya çıkmıştır.

Uyarı mektubu[değiştir | kaynağı değiştir]

Coca-Cola Light Plus

10 Aralık 2008'de Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi, The Coca-Cola Company'ye Diet Coke Plus'ın Federal Gıda, Uyuşturucu ve Kozmetik Yasası'nı ihlal ettiği konusunda bir Uyarı Mektubu yazdı.[1] "Artı" terimi, yiyecek ve içeceklerde düzenlenmiş bir terimdir. Bir besin yalnızca, günlük ihtiyacın en az %10'dan fazla içeriyorsa, "artı" olarak etiketlenebilir. Diet Coke Plus etiketlemesi artan miktarda besin maddesi belirtmediğinden etiketinde "artı" kelimesini kullanamaz.[1] Ne olursa olsun, karbonatlı soda gibi atıştırmalık yiyecekler asla "artı" kelimesini kullanamaz; çünkü FDA, atıştırmalık gıdaları derecelendirmeye uygun olmadığını düşünmektedir.[1] FDA, The Coca-Cola Company'nin 15 gün içerisinde "artı" imgesini kaldırmasını istedi.[1]The Coca-Cola Company, "Bu herhangi bir sağlık veya güvenlik meselesi içermiyor ve Diet Coke Plus etiketinin FDA'nın politikalarına ve düzenlemelerine uygun olduğuna inanıyoruz" diyen bir bildiri yayınladı.[2] Bir gıda üreticisi veya pazarlamacı federal yönetmelikleri ihlal ettiğinde, FDA genel olarak şirkete bir mektup gönderir.[2] Mektuplar kendileri yasal olarak bağlayıcı olmasa da, FDA, düzeltici önlem almıyorsa şirketi mahkemeye çıkarabilir.[2] Bu olayın üzerine Kasım 2011'de içeceğin üretimi bırakıldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Wagner, Roberta F. (10 Aralık 2008). "Warning letter" (PDF). Center for Food Safety And Applied Nutrition. Food and Drug Administration. Department of Health & Human Services. 4 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2017. 
  2. ^ a b c Perrone, Matthew (23 Aralık 2008). "FDA warns Coca-Cola over nutritional claims". Associated Press. Google News. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]