Cumali Koçovalı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cumali Koçovalı
Çukur karakteri
Necip Memili, Cumali Koçovalı rolünde
İlk görünümÇukur 34. bölüm
Son görünümÇukur 131. Bölüm
YaratanGökhan Horzum
CanlandıranNecip Memili
Doğum tarihi11 Kasım 1972
Yaş47 (34.Bölüm)
Bilgileri
Takma ad(lar)ıRambo Cumali
İnce Cumali
CinsiyetErkek
Aileİdris Koçovalı (babası) (öldü)
Sultan Koçovalı (annesi)
Kahraman Koçovalı (kardeşi) (öldü)
Selim Koçovalı (kardeşi) (öldü)
Salih Koçovalı (kardeşi)
Yamaç Koçovalı (kardeşi)
Elif Koçovalı (babaannesi) (öldü)
Halil İbrahim Koçovalı (dedesi) (öldü)
Uluç (kayınbabası) (öldü)
Evlilik(ler)Damla Koçovalı
Yıldız (sevgilisi) (eski)
Önemli ilişkileriEmmi (öldü)
Celasun (öldü)
Aliço
Metin
Meke
Medet
Mahsun
Kemal (öldü)
ÇocuklarAsiye Koçovalı
UlusTürk

Cumali Koçovalı, Gökhan Horzum'un oluşturduğu Çukur dizisinde Necip Memili'nin canlandırdığı hayalî karakterdir.[1]

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

2.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Koçovalı ailesinin en büyük oğludur. 11 yıl hapiste yattı. Hapisteki bir kavgada yere düşüp bilincini kaybetmiş ve doktorların kontrolünden sonra öldüğü söylenmiştir. Oysa Cumali ölmemiş ve doktor kılığına girip hapisten kaçmıştır. Karakuzular tarafından dövülen Yamaç'ı kurtaran Selim, Yamaç'ı Cumali'nin kapısının önüne bırakmıştır. Bu sırada Cumali gizemli bir şekilde Çukur'da Karakuzu üyelerini öldürmektedir.

Cumali'de Yamaç'ı iyileştirmiştir. Cumali ve Yamaç Vartolu'yu da yanlarına alıp ekibi kurmuşlardır. Cumali'nin Karakuzuları öldürmesine sinirlenen Çeto ve Mahsun mahalledekilere Ersoy aracılığıyla Cumali'yi getirmeleri karşılığında para vereceklerini bildirmiştir. Daha sonra Cumali, Reşit Feyzullah'ın adamları tarafından kaçırılmış fakat Yamaç tarafından kurtarılmıştır. Karakuzular çetesi bittikten sonra Vartolu ve Cumali Çeto'nun arabasını takip ederek bir eve ulaşırlar. Bu evde Yücel'i bulurlar ve yanlarına alırlar. Cumali adamı olan fakat Karakuzular'a çalışan Veysel'in ihanetini öğrendikten sonra Veysel'i bıçaklayarak öldürür. İdris Cumali'yi evlendirmek istemiştir. Cumali Yıldız'la evlenmek istemesine rağmen İdris onu Uluç'un kızı Damla ile evlendirmiştir.

Karakuzular'ın Koçovalılar'ın evine yaptığı baskında Cumali ile Damla evi ve aileyi korumuşlardır. Daha sonra Koçovalılar'ın kadınlarını güvenli bir yere götürmüş fakat Sena'nın kayıp olduğunu öğrenince bütün suçu üstüne almıştır. Sena'nın ölümünün ardından büyük bir suçluluk hissetmiş ve büyük bir üzüntü duymuştur.

Daha sonra Çukur'a gelen Timsah Celil tarafından kaçırılmıştır. Koçovalılar'ın yardımı ile kurtarılmıştır. Akşın'ın ölümü sonrası Sena ve Akşın'ı öldüren Yücel'i bulmak için harekete geçmiş ve Yücel'in yerini bilen Nejat'ın tüm ailesini katlettikten sonra Nejat'ı kaçırmıştır. Nejat ona tüm gerçekleri söylemiştir. Aliço'yu Yamaç ile Yücel'in elinden son anda kurtarmıştır. Yücel intikamını almak için yeni bir plan yapar. Dostlar Kahvesinin yanına bi telin üzerine içi siyah zarf dolu bir siyah balon bağlar.

O balonu Ali bulur ve Metin'e söyler. Tüm erkekler oraya gider ve Salih balona ateş eder ve zarflar yere düşer. Zarfların her birinin içinde bir isim yazmaktadır ve herkes adının yazdığı zarfı alıp gider. Cumali,Selim,Salih,Emmi,Metin,Kemal,Celasun ve Meke birbirlerinden habersiz bir ormana varır. Hepsi bir araya geldiğinde yerde birden fazla ceset görürler ve polis bu işi onların yaptığını düşünür ve hepsini göz altına alır. Yamaç,Yücel'in babası Edip'in mezarına, İdris ise Yücel'in mezarına gelir. Sonrasında Yamaç ve İdris de birbirlerinden habersiz labirente varırlar. gittikleri yerde bir sürü televizyon vardır ve hepsinde Koçovalı kadınlarını başlarına silah dayanmış bir şekilde görüyorlardı.

Ardından Yamaç ve İdris karşılaştı ve Yücel'in sesini duydular. Yücel, bir şartla ailedeki kadınların ölmeyeceğini açıkladı. Koşul, ya Yamaç ya da İdris'in diğerini öldürmesi gerektiğidir, bunun için onlara dört dakika süre vermiştir. Silahları farkında olmadan birbirlerine doğrulttular. Geri sayımda 10 saniye kala Yamaç'ın silahı patlar ve İdris, Yamaç'ın kollarında ölür.

3.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Cumali yeniden hapisten kaçmaya çalışmıştır. Hapisteki gardiyan ile işbirliği yapıp hapisten kaçmıştır. Hapisten kaçtığı için müebbet hapis cezası almıştır. Yamaç Azer'in Kemal'i öldürmesinden sonra Azer'in kardeşini öldürmüştür. Bu yüzden Azer Selim ve Yamaç'ın gözü önünde Cumali'yi adamlarına vurdurtmuştur. Fakat Cumali ölmemiştir. Çağatay Cumali'ye Çukur'u terk etmesini söylemiş yoksa polislerin götürdüğü Damla'yı ceza evine göndermekle tehdit etmiştir. Bu yüzden Cumali Çukur'u terk etmiştir. Ancak Çağatay babası tarafından yurtdışına gönderilince Çukur’a tekrar dönmüştür. Damla hamile kalır ve tekrar hapise girer. Çağatay Cumali'yi Damla ve bebeği ile tehdit edip ailesine ihanet etmesini söyler. Damla ve Cumali Çağatay yüzünden bebeğini kaybeder.

4.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Arık Böke Erdenet ve Seren Erdenet sayesinde babasının katilinin Yamaç olduğunu öğrenmiş ve sonrasında Yamaç'ı vurmuştur. Daha sonra bütün mahalle Yamaç'ın İdris'i vurduğu görüntüyü izlemiştir. Yamaç Cengiz Erdenet'in doktorları sayesinde iyileşmiş, daha sonra Çukur'dan da kovulunca Cengiz, Yamaç'a adamı olmasını teklif etmiştir. Fakat Yamaç kabul etmeyince Çukur'a saldırmakla Yamaç'ı korkutunca Yamaç kabul etmek zorunda kalmıştır. Cumali Arık'ın atını kaçırıp mahalleye çağırmıştır. Arık ile kavga ederler. Arık "doğmamış çocuğunun yanına gönderecem seni" demesi üstüne Cumali Arık Böke'yi öldürmüştür. Arık'ın kolyesini Seren'e verir ve Çağatay'a göndermesini ister.[2] Karaca Cumali'ye Efsun'dan bahseder, Cumali Akın'a Efsun'u tanıyıp tanımadığını sorar.[3] Fakat Akın Efsun'u ifşa etmez.Remzi sayesinde Efsun'un evini öğrenen Cumali Efsun'un öldürmeye gider ancak Akın Yamaç'a haber vererek Efsun'un ölmesine engel olur.Yamaç Efsun'un kendisinden hamile olduğunu söyler Cumali Efsun'u öldürmekten vazgeçer. Çağatay ise Arık Böke'ye karşılık Selim'i öldürür. Daha sonra Yamaç ve Akın ile beraber Çağatay'ı öldürürler. Yıllar geçmiştir, Cumali ve Damla'nın Asiye adında bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.

İlişkileri ve Partnerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldız[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldız, Cumali'nin ilk aşkıdır ama evlenememişlerdir. 3.sezonun başında Yıldız'ın arkadaşları Cumali'ye onun evlendiğini ve İzmir'e taşındığını söyler.

Damla[değiştir | kaynağı değiştir]

İdris, Cumali'yi Yıldız'ı sevmesine rağmen onunla evlendirmiştir. Daha sonra Damla'ya aşık olur. Damla hamile kalmış ama Çağatay yüzünden bebeğini kaybetmiştir. Daha sonra yine hamile kalmış ve Asiye adında kız çocukları olmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2021. 
  2. ^ "Cumali Çağatay Erdenet'e ne gönderdi". 24 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2021.