Cornish Rex

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cornish Rex
ÜlkeBirleşik Krallık
Irk standartları
CFAstandardı
FIFestandardı
TICAstandardı
ACFstandardı
ACFA/CAAstandardı
CCA-AFCstandardı
GCCFstandardı

Cornish Rex, evcil bir kedi cinsidir. Cornish Rex türünün kendine özgü kısa ve kıvırcık tüy yapısı vardır. Çoğu kedi cinsinin kürk yapısı üç farklı katmandan oluşur. Bunlar sırasıyla dış kürk (koruyucu tüyler), orta tabaka ve astar olarak adlandırılır. Cornish Rex ırkının kürk yapısında sadece astarı bulunmaktadır. Tüy dökülmesine eğilimlidirler. Kürklerindeki kıvrılma, Devon Rex'inkinden farklı bir mutasyon sonucu oluşur. Bu kedilerin standart olarak genlerinden kaynaklanır. İlk Cornish Rex türü Büyük Britanya'da 1950'li yıllarda görülmüştür.

Yapısal Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun, ince vücutları, iri gözleri ve büyük kulakları ile Cornish rex, kesinlikle fark yaratan kedi türüdür. Eşsiz ve göz alıcı görünümleriyle Cornish rex kedileri herkesin sevdiği kedi türlerindendir.

Bu türe ait kediler sosyal ve neşelidir. Sık sık çocuklarla veya diğer cins kedilerle oynamayı, dostluk kurmayı sever ve sürekli fiziksel temasa ihtiyaç duyduğu için aile üyeleriyle etkileşime girer. Yalnızlıktan hiç hoşlanmaz ve oldukça keskin miyavlaması ile kendine dikkat çekme eğilimindedir. Özellikle üreme döneminde ilgi beklentisi daha da artar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]