CommuniGate Pro

Vikipedi, özgür ansiklopedi
CommuniGate Pro
Geliştirici(ler)CommuniGate Systems Rusya AO StalkerSoft
İlk yayınlanma2 Şubat 1998
Güncel sürüm6.3.16 / 7 Aralık 2022
İşletim sistemiUnix benzeri, Microsoft Windows
TürVoIP, WebRTC
LisansSahipli yazılım
Resmî sitesiwww.communigate.com Bunu Vikiveri'de düzenleyin

CommuniGate Pro (CGatePro), ölçeklenebilir bir taşıyıcı sınıfı birleşik iletişim sunucusudur ve ayrıca bir geliştirme platformudur. Sistemi temel olarak Internet Protokolü tabanlıdır ve tek işlemli sunucu, çok parçacıklı bir C++ uygulamasıdır. API'ler aracılığıyla kimlik doğrulama, yardımcı uygulamalar ve dizin hizmetleri sunulmaktadır.

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

CommuniGate Pro, hizmetlerinin yapılandırılması için web tabanlı bir arayüz sunar ve içeriğe duyarlı çevrimiçi yardım seçenekleri de bulunur. Sürüm 5'ten beri, yazılım modüllerinin değiştirilmesi veya bunlarla entegrasyonu da içeren gelişmiş yapılandırma görevlerini gerçekleştirmek için özel prosedürel CG/PL komut dosyası dili sağlanmaktadır. Ayrıca, Perl, Java ve komut satırı arayüzü tabanlı uygulama programlama arayüzleri de mevcuttur.[1]

Mesajlaşma Uygulama Programlama Arayüzü ve ActiveSync konektörleri aracılığıyla Microsoft Outlook ile entegre olabilir.[2] Apple Inc. iCal gibi diğer kişisel bilgi yöneticileri için de destek sunmaktadır. Sunucu ve bağlayıcılar arasındaki iletişimler, SSL veya Aktarım Katmanı Güvenliği (TLS) kriptografik protokolleri kullanılarak şifrelenebilir.

Email[değiştir | kaynağı değiştir]

CommuniGate Pro, POP3, IMAP4 ve SMTP (güvenli varyasyonları da dahil olmak üzere) posta aktarım aracısı (MTA) protokollerini destekler ve ayrıca bir web posta arayüzü içerir. Standart işlevselliğin yanı sıra, kullanıcılar birden fazla posta kutusuna abone olabilir ve gelişmiş posta filtreleme seçenekleri sunulur. Bu filtreleme seçenekleri arasında anti-spam koruması için SpamAssassin gibi harici yazılımları çağırma seçeneği de bulunur. Anti-virüs koruması da ayrı olarak satılan ekstra modüller aracılığıyla kullanılabilir.

Referans[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Communicate Like the Pros". web.archive.org. 6 Haziran 2014. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2023. 
  2. ^ "CommuniGate Pro: Introduction". mail.communigate.ru. 27 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2023.