Sexual Minorities Uganda

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Cinsel Azınlıklar Uganda sayfasından yönlendirildi)

Sexual Minorities Uganda (SMUG, tr. Cinsel Azınlıklar Uganda), Uganda'daki Kampala'da bulunan bir şemsiye[1] sivil toplum kuruluşudur. Kurucular arasında Victor Mukasa ve Sylvia Tamale yer aldı. Avukat olarak Ocak 2011'deki cinayetine kadar David Kato kuruluşun savunma ve dava memuruydu. SMUG; lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel (LGBT) Ugandalıların haklarının korunmasını ve geliştirilmesini savunmaktadır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Cinsiyet değiştirmiş bir trans erkek olan aktivist Mukasa, 3 Mart 2004'te Kampala'da Kaival restoranında ve internet cafede Cinsel Azınlıklar Uganda'yı kurdu. En eski üyeler arasında Val Kalende yer aldı. Kamuhangire.E ve David Kato, ilk yönetim kurulu üyeleri arasına girdi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sivil Toplum Kuruluşları Yasal Çerçeve İlkeleri" (PDF). s. 10. 7 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 25 Nisan 2017. Şemsiye Kuruluşlar Yasalar gönüllü özyönetim şemsiye kuruluşlarının kurulmasına imkân tanımalı ve toplum bu yapılanmayı ve prensipleri kabul etmeli ve desteklemelidir