Cape Greco

Koordinatlar: 35°00′K 34°01′D / 35.000°K 34.017°D / 35.000; 34.017
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cape Greco
Cape Greco'daki deniz mağaraları

Capo Greco olarak da bilinen Cape Greco (İtalyanca "Yunan pelerini"; Yunanca: Κάβο Γκρέκο), Kıbrıs adasının güneydoğu kesiminde bir burundur. Gazimağusa Körfezi'nin güney ucundadır ve Ayia Napa Belediyesi'nin bir parçasını oluşturur. Her ikisi de turizm beldesi olan Ayia Napa ve Protaras kasabaları arasında yer alır ve doğal ortamı nedeniyle turistler tarafından ziyaret edilir. Hem Kıbrıs Cumhuriyeti'nin hem de Avrupa Birliği'nin en doğu noktasıdır. Yerel efsaneye göre aynı zamanda 'Aya Napa deniz canavarı'nın da evidir.

Önemli Kuş Alanı[değiştir | kaynağı değiştir]

bir 1209 burnu çevreleyen alan, çok sayıda yırtıcı kuş ve diğer kuşlar için önemli bir göç alanı olduğu için BirdLife International tarafından Önemli Kuş Alanı (IBA) olarak belirlenmiştir. Kızıl ayaklı şahinler, pallid harriers, bal şahinleri ve kerkenezler için göçmen bir darboğaz oluşturur, ayrıca Kıbrıs buğdaykuyruk , Kıbrıs ötleğen ve kara turaçların üreme popülasyonlarını destekler. Burun, Kıbrıs İçişleri Bakanlığı Orman Dairesi'nin idaresinde bir Ulusal Orman Parkı olmasına rağmen, buradaki kuşlar yasadışı avlanma tehdidi altındadır.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Cape Greco". BirdLife Data Zone. BirdLife International. 2021. 16 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]