Bowers & Wilkins

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bowers & Wilkins
TipÖzel kuruluş
Kuruluş1966
KurucuJohn Bowers
Genel merkeziWorthing, İngiltere,
Önemli kişiler
  • Gideon Yu (Yönetim Kurulu Başkanı)
  • Joe Atkins (CEO)
ÜrünEv Sineme Sistemi, Araç Ses Sistemi ve Hi-Fi
MarkalarBowers & Wilkins veya B&W
Web sitesi[www.bowers-wilkins.com www.bowers-wilkins.com]

Bowers & Wilkins veya B&W, ses donanımları, ağırlıklı olarak hoparlörler üreten bir İngiliz firmasıdır. B&W, 1966 yılında İngiltere, West Sussex'teki Worthing'da John Bowers tarafından kuruldu. Halen Worthing'de bulunan B&W, ses ekipmanları üreticileri Rotel ve Classé'yi de içeren B&W Group Ltd.'nin bir parçasıdır.

B&W daha önce Aura markası altında ses yükselticileri gibi bir dizi elektronik cihaz sundu ancak 1997'de durduruldu. Diğer alt markaları Active One hoparlör için 'John Bowers' ve bir yaşam tarzı hoparlör serisi için 'Rock Solid' idi. 'Pod' hoparlörleri için B&W 'Blue Room' markası oluşturdu, bu marka şu anda Scandyna tarafından üretilmekte ve satılmaktadır.[1] 1988'den 1996'ya kadar B&W kendi plak şirketini kurdu.

Teknoloji, araştırma ve geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Araştırma ve geliştirme, kurucusu John Bowers tarafından teşvik edildi ve uygulanan B&W'de çekirdek bir faaliyettir.[2] Şirketin başlangıcından itibaren kazançlar yeni ürün geliştirmeye yatırılmıştır.

1982 yılında şirket, Weyding'den yaklaşık 16 km uzakta, Steyning'de 'SRE' veya 'Steyning Araştırma Kuruluşu' başlıklı, özel amaçlı bir araştırma merkezi açtı. Binalar, daha önce yeni dijital medya CD'sinin piyasaya sürülmesi nedeniyle tonarm satışlarındaki düşüşü hisseden İngiliz tonarm tasarımcısı SME tarafından kullanıldıklarından, sesle ilgili işlere uygundu. SRE, yarı anekoatikten tipik küçük oturma odalarına kadar değişen bir prototip atölyeleri ve dinleme odalarını barındırıyordu. Ayrıca bir lazer interferometre ve PDP-11/35 bilgisayar gibi ileri ekipman da mevcuttu.

Araştırma ofisinin personeli yaklaşık 20 civarındadır. Ar-Ge'de çalışmış kişiler arasında arasında Ray Greenwood, Dr. Steve Roe, Dr. John Dibb, Dr. Glyn Adams, Dr. Peter Fryer ve Laurence Dickie bulunur.

B&W hoparlör kabinetlerinin tasarımı, 1975'ten beri endüstri tasarımcısı Kenneth Grange tarafından yapılmaktadır. Morten Villiers Warren, 90'lı yılların başında yeni 800 serisi hoparlörü tasarlarken tasarım yöneticisi olmuştur.

B&W 'in kayda değer hoparlör yenilikleri:

Ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ev ses sistemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

B&W, Nautilus hoparlörleri ve Panorama ev sineması sistemleri de dahil olmak üzere bir dizi hoparlör ve ev ses sistemi sunar.

Bilgisayar ve iPod hoparlörleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bowers & Wilkins Zeppelin iPod hoparlör sistemi Apple'ın kablosuz AirPlay sistemini [3] içermektedir ve bu seride masaüstü bilgisayarlara veya dizüstü bilgisayarlara bağlanmak için MM1 serisi bulunuyor.

Kulaklıklar ve kulakiçi kulaklıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bowers & Wilkins, yüksek kaliteli kulaklıklar ve kulakiçi kulaklıklar yelpazesine sahiptir.[4]

Araba ses sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

2007'den bu yana Bowers & Wilkins, Jaguar ile ortaklık yapmaktadır ve XJ, XK ve XF modelleri de dahil olmak üzere kendi aralıklarındaki otomobiller için araç içi ses sistemleri geliştirmektedir. Bowers & Wilkins şu anda Maserati ile çalışıyor ve Quattroporte ve yeni Ghibli modelleri için ses sistemi sunmaktadır.[5] Bowers & Wilkins ayrıca, yeni 2016 Volvo XC90 için opsiyonel bir araç içi ses sistemi geliştirmesi için Volvo ile ortaklık kurdu. Bir Bowers & Wilkins ses sistemi G11 BMW 7 serisinde de mevcut.[6]

Rakipleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Akustik Hoparlörler :

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Scandyna - The future shape of sound - Speakers, iPod docking stations and amplifiers. - The history". 23 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2017. 
  2. ^ "John Bowers in Memoriam" (PDF). 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 15 Haziran 2017. 
  3. ^ "Zeppelin Airplay integration". 8 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2017. 
  4. ^ "B&W Headphones". 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2017. 
  5. ^ "Bower & Wilkins and Jaguar". 6 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2017. 
  6. ^ "2016 BMW 7 Series slims down, techs up". Autoblog. 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2015.