Board of European Students of Technology

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Board of European Students of Technology
Kuruluş1989
TürKâr amacı gütmeyen organizasyon
MerkezBrüksel, Belçika
Konum
  • Avrupa
Resmî sitehttp://www.best.eu.org

Board of European Students of Technology (BEST) (Türkçe: Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu) apolitik ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. BEST, 34 ülke, 96 teknik üniversitedeki 4000 gönüllü yerel BEST grup üyesinden oluşmaktadır.

Faaliyetler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tamamlayıcı eğitimleri sağlamak
  • Kariyer desteği sağlamak
  • Eğitime katılımı arttırmak[1]

Yapı[değiştir | kaynağı değiştir]

BEST’in yapısı 3 farklı seviyeye ayrılmıştır: Yerel, bölgesel ve uluslararası. Her bir 96 BEST yerel grubu (LBG) bölgesel olarak bulundukları üniversitede BEST’i temsil etmektedir. 96 LBG, Uluslararası BEST ve LBG’ler arasında etkili bir şekilde iletişim sağlanabilmesi için Bölgesel Tavsiyeciler yönetiminde 11 bölgeye ayrılmıştır. LBG’ler ve Uluslararası BEST arasındaki etkili iletişimi sağlamak için 96 LBG, Bölgesel Tavsiyeciler tarafından yönetilen 11 bölgeye ayrılmıştır. Son olarak, BEST toplam 10 farklı bölgeden oluşmaktadır. . Tüm kuruluş BEST’in Uluslararası kurulunun yönetimi altındadır.

Yerel BEST Grupları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yerel bir BEST grubu(LBG), aynı üniversitedeki BEST üyelerinin topluluğudur. Bu gruplar üniversitelerinde BEST’in faaliyetlerini desteklemek ve organize etmekle sorumludur. Avrupa'nın 34 ülkesinde 96 teknik üniversitesinde Yerel BEST Grubu bulunmaktadır.

Uluslararası Departmanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası Departmanlar Tanım
Competitions Department Yarışma Departmanı’nın amacı BEST’in ihtiyaçlarına göre yüksek kaliteli Mühendislik Yarışmalarını geliştirmek ve destek sağlamaktır.
Corporate Relations Department Kurumsal İlişkiler Departmanı, Sayman’ı çalışması ve kuruluşun amaçlarına ulaşması için kaynak sağlama konusunda desteklemektedir.
Design Department Tasarım Departmanı, BEST’in imajını koruması ve güçlendirmesi için BEST’in ihtiyaçları için tasarım materyallerini sağlamaktır.
Educational Involvement Department Eğitime Katılım Departmanı’nın amacı öğrencilerin eğitimle ilgili konulardaki farkındalığını, katılımını arttırmak,öğrencilerin eğitimsel konulardaki fikirlerini bir araya getirmek ve bunları ilgili Yüksek Eğitim paydaşlarına yaymaktır.
Grants Department Hibe Departmanı hibeler aracılığıyla BEST’e finansal desteği sağlamak için fon verenlerle iş birliği yapmaktadır.
IT Department Bilişim Teknolojileri Departmanı BEST’in bütün organizasyonunun amaçlarına ve vizyonlarına ulaşması için BT ihtiyaçlarını dinleyen ve teknik kaynak ve servisler sağlayan bir organıdır.
Public Relations Department Halkla İlişkiler Departmanı BEST’in dış imajını gözlemekte, inşa etmekte ve korumaktadır.
Training Department Eğitim Departmanı, BEST’in eğitim sistemini geliştirerek ve koruyarak amaçlarına ulaşabilmeyi mümkün kılarak BEST üyelerinin büyümesini ve kuruluşa etkili bir şekilde katkıda bulunmasını amaçlamaktadır.
Vivaldi Department Vivaldi Departmanının amacı, kuruluşun yönetmeliğine göre BEST Etkinliklerinin organizasyonunu gözetlemek ve desteklemektir.

Uluslararası Kurul[değiştir | kaynağı değiştir]

Pozisyon İsim
Başkan Johannes Spaas
Sayman Mina Mitrovic
Sekreter Iosif Tsekos
İnsan Kaynakları Başkan Vekili Nishtha Tiwari
Projeler Başkan Vekili Luka Koscak
Servisler Başkan Vekili Jasper Rots
Yerel Grup Destek Başkan Vekili Suzanna Michailidi

Partner Kuruluşlar[değiştir | kaynağı değiştir]

BEST, diğer beş öğrenci kuruluşuyla iş birliği yapmaktadır.

BEST ayrıca öğrencilerini bazı konuyla ilgili ağlarda da temsil etmektedir. Örneğin:

BEST Mühendislik eğitimine dahil olan aşağıdaki kuruluşların bir üyesidir:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Identity of BEST". Board of European Students of Technology. 7 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2017. 
  2. ^ "bonding.de". bonding.de. 30 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2016. 
  3. ^ "Archived copy". 8 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2011. 
  4. ^ "AEGEE-Europe | European Students' Forum". aegee.org. 29 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2016. 
  5. ^ "Student organisations | ESTIEM". estiem.org. 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2016. 
  6. ^ "Archived copy". 26 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2010.  Partners of Sputnic
  7. ^ "Virtual Mobility Before and after student exchanges". web.archive.org. 4 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2016. 
  8. ^ "Archived copy" (PDF). 12 Ocak 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2010. 
  9. ^ http://www.eie-surveyor.org/partners.htm 3 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. EIE-Surveyor partners
  10. ^ http://www.ifees.net/members/ 2 Ocak 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. members of IFEES
  11. ^ "Archived copy". 24 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2010.  Members of FEANI