Blumenthaler SV

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Blumenthaler SV
Tam adBlumenthaler Sportverein von 1919 e.V.
Takma adBurgwall-Elf
Blumenthaler Jungs
BSV
Renkler        
Kuruluş16 Haziran 1919
StadyumBurgwall-Stadion
(Kapasite: 5.000)
BaşkanPeter Moussalli
Resmî siteblumenthalersv.de

Blumenthaler SV (resmî adı: Blumenthaler Sportverein von 1919 e. V.), Bremen'in en kuzeyindeki Blumenthal'da 1919 yılında kurulan bir futbol kulübüdür. Kulübün renkleri mavi ve kırmızıdır. Birinci erkek futbol takımı beşinci lig olan Bremen-Liga'da mücadele etmektedir. Maçlar Burgwall-Stadion'da oynanmaktadır.

Gençlik Takımları[değiştir | kaynağı değiştir]

Blumenthaler SV, Bremen amatör futbolunda ve Bremen sınırlarının ötesinde gençlik çalışmalarıyla tanınan bir kulüptür. Örneğin, kulüpten Gambiyalı mülteci Ousman Manneh ve SV Werder Bremen'den iki oyuncu, Sören Seidel ve Ousman Manneh çıkmıştır. Blumenthaler gençlik bölümünden diğer tanınmış isimler arasında SC Freiburg oyuncusu Lucas Höler ve uzun yıllar gençlik antrenörü olarak görev yapan Michael Kniat bulunmaktadır. Michael Kniat, şu anda 2. Bundesliga takımlarından SC Paderborn 07'nin ikinci takımını çalıştırmaktadır. Ayrıca Ocak 2021'de Gambiyalı futbolcu Kebba Badjie de Werder Bremen ile profesyonel sözleşme imzaladı ve Blumenthaler U19 takımıyla Regionalliga Nord'da oynamaktaydı.

U19[değiştir | kaynağı değiştir]

U19 gençlik takımı, 2011 yılında Regionalliga Nord'a yükseldi ve takip eden sezon ikinci en üst düzey Alman gençlik ligi olan bu ligde ilk kez ligde kalmayı başardı. Genç futbolcular, 2017/18 sezonuna kadar bu ligde mücadele etti. 2019/20 ve 2021/22 sezonlarında U19 takımı Regionalliga'ya dönmeyi neredeyse başardı. 2022/23 sezonunda Blumenthaler U19 takımı Burgwall'dan Regionalliga'ya yükselmeyi başardı. Baş antrenör ve kulüp başkanı Peter Moussalli, hedeflerinin U19 Bundesliga'ya doğrudan yükselmek olduğunu belirtti.

U17[değiştir | kaynağı değiştir]

U17 gençlik takımı, 2010 yılında Regionalliga Nord'a yükseldi. Bir sezon sonra U17 takımı Regionalliga Nord'dan düştü, ancak 2014 yılında tekrar yükseldi ve 2015 yılında tekrar düştü. 2020/21 sezonunda U17 takımı Bremen Ligi'nde mücadele etti ve 6 maç sonunda kota kuralına göre birinci sırada yer aldı ve Bremen Futbol Derneği tarafından şampiyon ilan edildi. Kuzey Almanya Futbol Federasyonu tarafından yükselme fırsatı engellenen takım. Blumenthaler U17 takımı, Bremen Futbol Derneği'nde üç yerel kupa kazanan takımdan biridir ve finallere çıkarken birçok Regionalliga takımını etkileyici performanslarla elemiştir. Ayrıca takım, rahat bir şekilde Regionalliga'ya yükselmeyi başardı. Blumenthaler U17 takımı, Regionalliga'da birçok Bundesliga kulübüne ait U16 takımını geride bırakmayı başardı ve aynı zamanda VfL Osnabrück, Holstein Kiel ve örneğin VfL Wolfsburg gibi Bundesliga takımlarının U17 takımlarını da geçerek mükemmel bir ikinci sıra elde ederek en üst U17 lige yükselmeyi başardı.

U15[değiştir | kaynağı değiştir]

U15 takımı da Regionalliga Nord'a yükselmeyi başardı; 2013/14 sezonunda ve ardından 2019 yazında tekrar yükseldi. COVID-19 salgını nedeniyle sezonun iptal edilmesine kadar kulüp başkanı ve baş antrenör Peter Moussalli yönetimindeki takım, en üst düzey Alman ligi olan bu ligde iyi sonuçlar elde etti ve puan katsayısı hesaplaması sonucunda dördüncü sırayı alarak ligde kalma başarısı gösterdi. İki sezon boyunca en üst düzey ligde oynadıktan sonra Blumenthaler takımı Bremen Ligine geri dönmek zorunda kaldı ve 2022/23 sezonunda tekrar Regionalliga'ya yükselmeyi hedefliyor.