Blessthefall

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Blessthefall
Genel bilgiler
Başladığı yerPhoenix, Arizona, Amerika Birleşik Devletleri
TarzlarPost-hardcore, Metalcore, Screamo
Etkin yıllar2003–günümüz
İlişkili hareketlerTake the Crown, Escape the Fate, The Word Alive, The Dead Rabbitts, Before Their Eyes, Legacy
Resmî siteblessthefallmusic.com
ÜyelerBeau Bokan
Eric Lambert
Elliott Gruenberg
Matt Traynor
Jared Warth
Eski üyelerMichael Frisby
Craig Mabbitt
Miles Bergsma

Blessthefall, 2003 yılında Phoenix, Arizona'da kurulmuş olan post-hardcore grubudur. İlk albümleri His Last Walk 10 Nisan 2007, ikinci albümleri Witness 6 Ekim 2009, üçüncü albümleri Awakening 4 Ekim 2011; son ve yeni çıkan albümleri olan Hollow Bodies ise 20 Ağustos 2013 tarihinde yayımlandı. Hollow Bodies albümünün ilk single'ı You Wear A Crown But You’re No King’in klibi 23 ağutosta Fearless Records’un Youtube sayfasına yüklenmiştir ve albüm ilk hafta içinde Billboard 200'de 15. sıraya yükselmeyi başarmıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlangıç & His Last Walk (2003-2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

Blessthefall; gitarist Mike Frisby, Miles Bergma, baterist Matt Traynor, bas gitarist/vokalist Jared Warth ve vokalist Craig Mabbitt’ten oluşan grubun lise dışındaki çalışmaları sonucu kuruldu. Bergsma okul sebebiyle gruptan ayrılmak zorunda kaldı. Bunun ardından grup 2005 yılının ortalarında 3 parçadan oluşan bir EP yayınladı ve düzeni sağlamak adına Eric Lambert’ı gruba dahil etti. Greeley Estates ile birlikte Phoenix’te sahne almaları, yerel basında yer almalarını ve Warner’ın yan kuruluşu olan Science Records ile anlaşma yapmalarını sağladı. Grup daha sonra Amerika-Kanada genelinde Norma Jean ve Alesana ile sahne aldı. İlk albümleri olan His Last Walk, 10 Nisan 2007 tarihinde yayınlandı. 65.000’den fazla satan albüm, Amerika Billboard Heatseekers Chart’ta 32. sıraya yerleşerek zirve yaptı. Single’lar ise 100.000 kopyanın üstünde sattı. 2007 yılının Eylül&Ekim ayı boyunca Escape The Fate, LoveHateHero, Dance Gavin Dance ve Before Their Eyes ile Black On Black tour’da sahne alan grup, aynı zamanda All That Remains ve Protest The Hero gruplarının ön grubu olarak Underground Operations tour’da yer aldı.

Craig’in Gidişi ve Beau’nun Mikrofonu Devralışı (2008-2009)[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup ilk Avrupa turnesinin İngiltere ayağındayken vokalist Craig, ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istediğini sebep göstererek gruptan ayrıldı. Jared ise turnenin geri kısmında bas gitar çalmaya devam ederken vokal boşluğunu da doldurdu. Craig daha sonra yeniden gruba dahil olmayı istedi, ancak grup bunu kabul etmedi ve onsuz devam etmeye karar verdiklerini söyledi. Kasım 2007’de Craig, MySpace sayfasından gruba geri dönme kararı verdiğini belirtti ancak blessthefall da kendisiyle yollarının ayrıldığını duyurdu. Buna rağmen Craig ve grup üyeleri iyi arkadaş olarak kaldı. Craig, Escape The Fate ile birlikte kaydettikleri This War Is Ours albümünün tamamlandığını bildirdikten sonra, Blessthefall yönetiminden gruba geri dönmesi için açılan bir telefon aldı,ancak bu teklifi geri çevirdi. Bundan kısa bir süre sonra, 26 Eylül 2008 tarihinde grup yeni vokalistlerinin Beau Bokan olduğunu duyurdu. (Beau o zamanlar Take The Crown grubunu kurmuştu fakat yönetimdeki sıkıntılar sebebiyle grup dağılmak zorunda kalmıştı.)

Witness (2009-2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

13 Mayıs 2009 tarihinde Fearless Records ile anlaşma imzalayan grup, albümlerinde prodüktör Michael Baskette ile çalıştı. 3 Haziran’da MySpace’ten albüm kaydının tamamlandığını ve sonbaharda yayınlanacağını açıkladılar. Aynı zamanda Enter Shikari ve August Burns Red gibi gruplarla yaz turnesinde olan grup, temmuz ayında MySpace sayfasından God Wears Gucci şarkısının video klibini yayınladı. Albümden yayınlanan bir diğer şarkı What’s Left Of Me ise Eylül ayında MySpace’e yüklendi. Yeni albüm Witness, 6 Ekim 2009 tarihinde yayınlandı. Albümün yayınlanmasının ardından Kasım 2009’a kadar Atticus Fall turnesinde olan grup, bu sırada YouTube’dan What’s Left Of Me şarkısının klibi için çalıştıklarını açıkladı. 27 Nisan 2010 tarihinde Aerosmith-Dream On şarkısının coverını yaptıkları Punk Goes Classic Rock albümü yayınlandı. To Hell And Back şarkıları ubisoft’un Tom Clany’s Splinter Cell: Conviction oyununda soundtrack olarak kullanıldı.

Awakening (2011-2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

15 Şubat 2011 tarihinde Mike Frisby’nin başka bir yol izlemek amacıyla ayrıldığını açıklayan grup, kalıcı üye olarak Elliott Gruenberg’i gruba dahil etti. Beau, bu sırada Warped Tour ‘11’de yer alamayacaklarını, bunun sebebinin üçüncü albüm hazırlıklarına başlamak için olduğunu açıkladı. Albüm kayıtları 17 Mayıs 2011 tarihinde Orlando’ da başladı. Bu albümün prodüktörlüğünü de Michael Baskette üstlendi. Albümde yer alan şarkılar için ilk başta Ronnie Radke ve Tim Lambesis ile düet yapılması düşünülüyordu ancak daha sonra hiçbir vokalin albüme konuk olmayacağı belirtildi. Grup, yaz sonunda Motionless In White ve Alesana gibi gruplarla All Stars Tour’da sahne aldı. 4 Ekim 2011 tarihinde Awakening albümü, 11 Kasım 2011 tarihinde ise albümden bir başka şarkı olan Promised Ones’ın klibi yayınlandı.

Hollow Bodies (2012-2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

2012’nin Ekim ayında yeni albüm için bir şeyler yazmaya başladıklarını açıklayan grup, 2013 yılının Nisan ayında kayıtlara başladı. Joey Sturgis yeni albüm için prodüktör olarak seçildi. 21 Mayıs’ta ise albümün kayıtları sona erdi. 10 Haziran’da albüm kapağı yayınlandı, şarkıların isimleri açıklandı. 25 Haziran’da albümden ilk single You Wear A Crown But You’re No King, 30 Temmuz’da ise Dèja Vu iTunes ve diğer sitelere yüklendi. 8 Ağustos tarihinde albümden bir diğer parça See You On The Outside Hot Topic sitesinde yayınlandı. 13 Ağustos tarihinde ise Hollow Bodies’teki tüm şarkılar Billboard resmi internet sitesine yüklendi. 20 Ağustos 2013'te yayınlanan albümün 2. Şarkısı You Wear A Crown But You’re No King’in klibi 23 Ağustos 2013'te Fearless Records tarafından Youtube sayfasına yüklendi.

17 Haziran 2014'te grup Hollow Bodies albümünü tanıtmak için bir Kuzey Amerika turnesine çıkacaklarını açıkladı.

10 Aralık 2014'te ise Warped Tour 2015 için sahne alacakları açıklandı.

To Those Left Behind (2015-Günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup, 2015 Mayıs ayının ilk gününde yeni albüm üzerinde çalıştıklarını duyurdu. 11 Haziran'da ise albümün ismi "To Those Left Behind" olarak belirlendi ve 18 Eylül 2015 tarihinde piyasaya sürüleceği açıklandı. 14 Haziran'da yeni albümden Up In Flames için audio yayınlandı. 7 Ağustos'ta ise Walk On Water'ın klibini yayınladı. 16 Eylül'de ise farklı siteler üzerinden albümün tüm şarkılarını yayınladılar.