Biz Şarkılarımızı..

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Biz Şarkılarımızı..
Bülent Ortaçgil & Fikret Kızılok konser albümü
Yayımlanma1985
TarzAkustik müzik
Süre41:22
ŞirketÇekirdek Sanatevi
YapımcıAhmet Sırmaçek
Bülent Ortaçgil kronolojisi
Rüzgara Söylenen Şarkılar
(1984)
Biz Şarkılarımızı..
(1985)
Pencere Önü Çiçeği
(1987)

Biz Şarkılarımızı.., Bülent Ortaçgil ve Fikret Kızılok'un canlı kaydı. Çekirdek Sanatevi'nde kaydedilen bu albüm 1980'ler boyunca sürecek Kızılok-Ortaçgil ortaklığının ilk ürünüdür.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1980'lerin başında tanışan Fikret Kızılok ve Bülent Ortaçgil, yaptıkları diğer meslekler olan diş doktorluğu ve kimya mühendisliğini bıraktılar ve Çekirdek Sanatevi'ni kurarak tamamen müziğe odaklandılar. Ortaçgil'in Rüzgara Söylenen Şarkılar kaydı gibi birçok kayıt çıkaran Çekirdek Sanatevi projesinin bir ürünü de Fikret Kızılok ve Bülent Ortaçgil'in ortak konseri oldu. Albümün açılışında bulunan ve iki sanatçı tarafından beraber yazılan Bizim Şarkılarımız şarkısı "Biz şarkılarımızı yarıştırmayız tazı gibi / bizim şarkılarımız rüzgarlara söylenir usulca" gibi sözleri ile bu müzikal ortaklığın bir manifestosudur. Albümün geri kalanı ise bir Kızılok ve bir Ortaçgil şarkısı şeklinde devam etmektedir.

Ortaçgil'in Mum ve Deniz Kokusu şarkıları bir önceki kaydı olan Rüzgara Söylenen Şarkılar da ilk kez yayınlandı. Nereye Sokağı ve Memurun Şarkısı ise ilk kez bu albümde gün yüzüne çıktı. Bu şarkılar daha sonra Ortaçgil tarafından stüdyo kayıtlarında da kullanıldı. Mum 1994 yılı albümü Bu Şarkılar Adam Olmaz'da, Memurun Şarkısı ve Deniz Kokusu 1999 yılı albümü Eski Defterler'de, Nereye Sokağı ise 2003 yılında çıkan Gece Yalanları albümünde yer aldı.

Kızılok şarkıları ise daha önce yayınlanmamış şarkılardı. Düşler ve Egoist Kumsal (Aklımda Hep Sen ismiyle) 1991 yılında çıkan Olmuyo Olmuyo albümünde yayınlandı. Ama Babacığım şarkısının stüdyo kaydı ise ilk kez 2002 yılında çıkan Kızılok toplama albümünü Dünden Bugüne'de yer aldı. Katerina şarkısı ise sadece bu konser albümünde bulunmaktadır.

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Bizim Şarkılarımız" (4:12) (söz-müzik: Fikret Kızılok, Bülent Ortaçgil)
  2. "Deniz Kokusu" (5:04) (söz-müzik: Bülent Ortaçgil)
  3. "Düşler" (4:14) (söz-müzik: Fikret Kızılok)
  4. "Mum" (3:32) (söz-müzik: Bülent Ortaçgil)
  5. "Egoist Kumsal" (3:50) (söz-müzik: Fikret Kızılok)
  6. "Nereye Sokağı" (5:32) (söz-müzik: Bülent Ortaçgil)
  7. "Katerina" (5:21) (söz: Anonim müzik: Fikret Kızılok)
  8. "Memurun Şarkısı" (5:45) (söz-müzik: Bülent Ortaçgil)
  9. "Ama Babacığım" (3:48) (söz-müzik: Fikret Kızılok, Yağmur Kızılok)

Künye[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bülent Ortaçgil – Vokal, akustik gitar
  • Fikret Kızılok – Vokal, akustik gitar

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]