Belle of Nelson

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Belle of Nelson 'un reklam posteri (Wells & Hope Co., 1883). Firma tam veya yarı çıplak kadın motifini reklamlarda kullanmakla tanınmaktaydı. Bu posterde Jean-Léon Gérôme'nın haremi konu alan tablosunu tercih etti.

Belle of Nelson, ABD'nin Kentucky eyaletinde önce Mattingly Moore Distillery firması tarafından ve daha sonra Belle of Nelson Distillery firması tarafından sour mash yöntemiyle üretilmiş olan viskidir.

Kentucky eyaletinde Louisville şehrinin güneyindeki Nelson County'nin idarî merkezi Bardstown'da J.G. Mattingly ve Thomas S. Moore tarafından kurulmuş olan Mattingly Moore Distillery'de üretildi. Belle of Nelson markasının kullanımı ilk defa 1877 yılına ait tarihî belgede ilk defa görülmektedir.

Belle of Nelson markasının adı John G. Mattingly'nin de sahiplerinden biri olduğu ve daha sonra 1878 Kentucky Oaks Atyarışlarını kazanacak olan kısrak Belle of Nelsondan alınmıştır.

J.G. Mattingly'nin Mattingly Moore Distillery firmasının hissesini satarken Belle of Nelson markasını da 1869 yılında Nelson County'nde New Hope'da Edward L. Miles tarafından kurulmuş olan Belle of Nelson Distillery (1883'te Belle of Nelson Distillery Co. oldu) adlı içki imalathanesini işleten Bartley Johnson Co. firmasına sattı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]