Belçika Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Bu makalede Belçika milli futbol takımında en az 25 defa forma giyen erkek futbolcular listelenmiştir. Tüm milli takım oyuncuları listesi için, Belçika Millî Futbol Takımı oyuncuları kategorisine bakın. Mevcut Erkek milli takım kadrosu için, güncel oyuncu kadrosuna bakın.
A head and shoulders of a sleepy looking Caucasian male with a bad hair day wearing a sports outfit.
Orta saha ve forvet oyuncusu Jan Ceulemans, 96 defa ile en fazla milli formayı giyen oyuncu olmuştur.
Paul Van Himst, 84 maçta 30 gol kaydetmiştir. Bernard Voorhoof ile birlikte tüm zamanların en golcü oyuncusu ünvanını paylaşmaktadır.

Belçika Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi, Belçika Millî Futbol Takımı'nda 25'in üzerinde forma giymiş olan oyuncuların listesini içerir. Belçika Millî Futbol Takımı, uluslararası futbol alanında Belçika'yı temsil eder. Takım, Belçika futbolunun yönetim organı olan ve Avrupa Futbol Federasyonları (UEFA) üyesi Belçika Kraliyet Futbol Federasyonu tarafından yönetilmektedir. 1904 yılında kurulan takımda bugüne dek yüzlerce oyuncu forma giysede listeye sadece 25 ve daha üzeri resmi maça çıkan oyuncular dahil edilmiştir.

Armand Swartenbroeks, 1 Kasım 1923 tarihinde İngiltere ile oynanan maçta 25. defa Belçika formasını giymiş ve milli forma ile bu sayıya ulaşan ilk futbolcu olmuştur.[1]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Millî maç ve gol sayıları, FIFA Dünya Kupası ve UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası maçları ile bu organizasyonların eleme turnuvalarının yanı sıra çok sayıda uluslararası futbol turnuvaları ve dostluk karşılaşmalarının toplam istatistikleridir. Oyuncular maç sayılarına göre en çoktan en aza göre ve eşitlikte ise alfabetik olarak listelenmiştir. İstatistikler 11 Eylül 2013 tarihi itibariyle düzenlenmiştir.

Anahtar
§
Son bir yıl içinde millî takımda oynayanlar
Belçika Futbol Federasyonu tarafından resmi sayılmayan, 1920, 1924 ya da 1928 Yaz Olimpiyatları'nda Belçika adına bir veya birden fazla forma giymiş oyuncuların bu organizasyonlardaki istatistikleri listeye dahil edilmemiştir.
Kalın Halen futbol oynayanlar
Belçika Millî Futbol Takımı formasını en az 25 defa giyen futbolcular listesi
# İsim Maç sayısı Seçimler Goller Oynadığı
dakika
Oynadığı
ilk tarih
İlk maçı Oynadığı
son tarih
Son maçı Kaynak
1 Ceulemans, JanJan Ceulemans 96 99 22 8256 19770326Mart 26, 1977  Hollanda 27 Şubat 1991  Lüksemburg [2]
2 Simons, TimmyTimmy Simons § 93 107 6 7632 25 Nisan 2001  Çek Cumhuriyeti 29 Mayıs 2013  ABD [3]
3 Gerets, EricEric Gerets 86 94 3 7460 27 Eylül 1975  Doğu Almanya 19910327Mart 27, 1991  Galler [4]
Van der Elst, FrankyFranky Van der Elst 86 93 1 7388 19 Aralık 1984  Yunanistan 25 Haziran 1998  Kore Cumhuriyeti [5]
5 Scifo, EnzoEnzo Scifo 84 87 19 6974 6 Haziran 1984  Macaristan 25 Haziran 1998  Kore Cumhuriyeti [6]
6 Van Himst, PaulPaul Van Himst 81 83 30 7038 2 Ekim 1960  Hollanda 7 Aralık 1974  Doğu Almanya [7]
7 Goor, BartBart Goor 78 80 13 6207 3 Şubat 1999  Kıbrıs Cumhuriyeti 20 Ağustos 2008  Almanya [8]
8 Grün, GeorgesGeorges Grün 77 81 6 6485 13 Haziran 1984  Yugoslavya 15 Kasım 1995  Kıbrıs Cumhuriyeti [9]
9 Van Buyten, DanielDaniel Van Buyten § 73 86 10 5991 28 Şubat 2001  San Marino 6 Eylül 2013  İskoçya [10]
10 Staelens, LorenzoLorenzo Staelens 70 82 8 5778 26 Mayıs 1990  Romanya 19 Haziran 2000  Türkiye [11]
Wilmots, MarcMarc Wilmots 70 80 29 4947 26 Mayıs 1990  Romanya 17 Haziran 2002  Brezilya [12]
12 Mees, VicVic Mees 68 73 3 5982 2 Ocak 1949  İspanya 2 Ekim 1960  Hollanda [13]
13 Heylens, GeorgesGeorges Heylens 67 68 0 5972 19610308Mart 8, 1961  Batı Almanya 18 Nisan 1973  Doğu Almanya [14]
14 Jurion, JefJef Jurion 64 68 9 5745 25 Aralık 1955  Fransa 21 Mayıs 1967  Polonya [15]
Pfaff, Jean-MarieJean-Marie Pfaff 64 84 0 5761 22 Mayıs 1976  Hollanda 23 Eylül 1987  Bulgaristan [16]
16 Degryse, MarcMarc Degryse 63 67 23 5180 5 Eylül 1984  Arjantin 14 Aralık 1996  Hollanda [17]
Vercauteren, FrankFrank Vercauteren 63 71 9 5090 16 Kasım 1977  Kuzey İrlanda 12 Ekim 1988  Brezilya [18]
18 Voorhoof, BernardBernard Voorhoof 61 63 30 5490 15 Nisan 1928  Fransa 21 Nisan 1940  Hollanda [19]
19 Preud'homme, MichelMichel Preud'homme 58 72 0 5177 2 Mayıs 1979  Avusturya 17 Aralık 1994  İspanya [20]
20 Deflandre, ÉricÉric Deflandre 57 67 0 3910 14 Aralık 1996  Hollanda 12 Ekim 2005  Litvanya [21]
Mpenza, ÉmileÉmile Mpenza 57 59 19 3890 11 Şubat 1997  Kuzey İrlanda 14 Ekim 2009  Estonya [22]
Van Moer, WilfriedWilfried Van Moer 57 61 9 4294 22 Ekim 1966  İsviçre 1 Temmuz 1982  Sovyetler Birliği [23]
23 Carré, LouisLouis Carré 56 58 0 5070 17 Ekim 1948  Fransa 20140303Mart 3, 2014  Batı Almanya [24]
Kompany, VincentVincent Kompany § 56 57 4 4656 18 Şubat 2004  Fransa 14 Ağustos 2013  Fransa [25]
Mermans, JefJef Mermans 56 67 28 5022 15 Aralık 1945  Fransa 11 Kasım 1956  Fransa [26]
Mpenza, MboMbo Mpenza 56 66 3 2648 19970329Mart 29, 1997  Galler 12 Eylül 2007  Kazakistan [27]
Nilis, LucLuc Nilis 56 60 10 3600 19880326Mart 26, 1988  Macaristan 19 Haziran 2000  Türkiye [28]
28 Renquin, MichelMichel Renquin 55 62 0 4595 22 Mayıs 1976  Hollanda 23 Eylül 1987  Bulgaristan [29]
Sonck, WesleyWesley Sonck 55 55 24 3495 2 Haziran 2001  Letonya 20140304Mart 4, 2014  Hırvatistan [30]
30 Boffin, DannyDanny Boffin 53 70 1 3234 23 Ağustos 1989  Danimarka 26 Mayıs 2002  Kosta Rika [31]
31 Braine, RaymondRaymond Braine 52 52 23 4590 20140316Mart 16, 2014  Hollanda 27 Mayıs 1939  Polonya [32]
32 Dembélé, MoussaMoussa Dembélé § 51 54 5 3382 20 Mayıs 2006  Slovakya 6 Eylül 2013  İskoçya [33]
33 Swartenbroeks, ArmandArmand Swartenbroeks 50 50 0 4324 20 Nisan 1913  Hollanda 20140312Mart 12, 2014  Hollanda [1]
Vandereycken, RenéRené Vandereycken 50 60 3 4232 15 Kasım 1975  Fransa 8 Haziran 1986  Irak [34]
Verheyen, GertGert Verheyen 50 57 10 3533 12 Ekim 1994  Danimarka 17 Haziran 2002  Brezilya [35]
Vertonghen, JanJan Vertonghen § 50 53 4 4091 2 Haziran 2007  Portekiz 6 Eylül 2013  İskoçya [36]
36 Puis, WilfriedWilfried Puis 49 50 9 4270 13 Mayıs 1962  İtalya 27 Eylül 1975  Doğu Almanya [37]
38 Anoul, PolPol Anoul 48 50 20 4350 4 Mayıs 1947  Hollanda 26 Eylül 1954  Batı Almanya [38]
Hanon, PierrePierre Hanon 48 58 3 4259 14 Ekim 1956  Hollanda 19 Ekim 1969  Yugoslavya [39]
Vandenbergh, ErwinErwin Vandenbergh 48 58 20 4028 19 Aralık 1979  İskoçya 19910327Mart 27, 1991  Galler [40]
Vanderhaeghe, YvesYves Vanderhaeghe 48 49 2 3738 30 Mayıs 1999  Peru 12 Ekim 2005  Litvanya [41]
42 Coppens, RikRik Coppens 47 50 21 4260 20140314Mart 14, 2014  Hollanda 4 Ekim 1959  Hollanda [42]
43 Coeck, LudoLudo Coeck 46 47 4 3762 8 Eylül 1974  İzlanda 19 Haziran 1984  Danimarka [43]
Meeuws, WalterWalter Meeuws 46 52 0 4027 26 Ocak 1977  İtalya 29 Şubat 1984  Batı Almanya [44]
45 Braine, PierrePierre Braine 44 44 4 3858 15 Ocak 1922  Fransa 27 Aralık 1930  Fransa [45]
Fellaini, MarouaneMarouane Fellaini § 44 46 7 3546 7 Şubat 2007  Çek Cumhuriyeti 6 Eylül 2013  İskoçya [46]
Van der Elst, SwaSwa Van der Elst 44 49 14 3397 31 Ekim 1973  Norveç 9 Kasım 1983  İsviçre [47]
48 De Vlieger, GeertGeert De Vlieger 43 55 0 3497 5 Şubat 1999  Yunanistan 20140302Mart 2, 2014  Lüksemburg [48]
Vermaelen, ThomasThomas Vermaelen § 43 45 1 3441 20140302Mart 2, 2014  Lüksemburg 29 Mayıs 2013  ABD [49]
50 De Wolf, MichelMichel De Wolf 42 66 1 3453 15 Ekim 1980  İrlanda 7 Eylül 1994  Ermenistan [50]
Lemberechts, TorrekeTorreke Lemberechts 42 43 14 3780 13 Mayıs 1945  Lüksemburg 19 Ocak 1955  İtalya [51]
Van Kerckhoven, NicoNico Van Kerckhoven 42 47 3 3215 29 Mayıs 1996  İtalya 17 Haziran 2002  Brezilya [52]
53 Albert, PhilippePhilippe Albert 41 53 5 3376 19 Nisan 1987  İrlanda 6 Eylül 1997  Hollanda [53]
Paverick, RobertRobert Paverick 41 41 0 3690 20140401Nisan 1, 2014  Hollanda 30 Mayıs 1946  Hollanda [54]
Witsel, AxelAxel Witsel § 41 43 5 3352 20140327Mart 27, 2014  Fas 6 Eylül 2013  İskoçya [55]
56 Clijsters, LeiLei Clijsters 40 53 3 2734 19830330Mart 30, 1983  Doğu Almanya 19910327Mart 27, 1991  Galler [56]
Piot, ChristianChristian Piot 40 41 1 3600 19 Ekim 1969  Yugoslavya 19770326Mart 26, 1977  Hollanda [57]
58 Defour, StevenSteven Defour § 39 55 2 2724 11 Mayıs 2006  Suudi Arabistan 6 Eylül 2013  İskoçya [58]
Nicolay, JeanJean Nicolay 39 47 0 3464 24 Mayıs 1959  Avusturya 8 Ekim 1967  Polonya [59]
60 Clement, PhilippePhilippe Clement 38 47 1 2749 19980325Mart 25, 1998  Norveç 6 Haziran 2007  Finlandiya [60]
Demol, StéphaneStéphane Demol 38 38 1 3105 23 Nisan 1986  Bulgaristan 20 Kasım 1991  Almanya [61]
Hazard, EdenEden Hazard § 38 42 5 2366 19 Kasım 2008  Lüksemburg 14 Ağustos 2013  Fransa [62]
Mirallas, KevinKevin Mirallas § 38 39 8 1925 22 Ağustos 2007  Sırbistan 6 Eylül 2013  İskoçya [63]
Van Brandt, AlfonsAlfons Van Brandt 38 43 0 3380 1 Kasım 1950  Hollanda 8 Aralık 1957  Türkiye [64]
Van Den Berg, PaulPaul Van Den Berg 38 43 16 3313 20140401Nisan 1, 2014  İspanya 8 Ekim 1967  Polonya [65]
66 Emmers, MarcMarc Emmers 37 39 2 2839 19 Ocak 1988  İsrail 7 Eylül 1994  Ermenistan [66]
Van Halme, FlorimondFlorimond Van Halme 37 38 1 3240 5 Mayıs 1921  İtalya 25 Mayıs 1930  Fransa [67]
68 Claesen, NicoNico Claesen 36 41 12 2732 12 Ekim 1983  İskoçya 26 Haziran 1990  İngiltere [68]
De Boeck, GlenGlen De Boeck 36 46 1 2409 6 Ekim 1993  Gabon 21 Ağustos 2002  Polonya [69]
Walem, JohanJohan Walem 36 47 2 2648 20 Kasım 1991  Almanya 17 Haziran 2002  Brezilya [70]
71 Buffel, ThomasThomas Buffel § 35 37 6 2502 12 Ekim 2002  Andorra 6 Şubat 2013  Slovakya [71]
Cools, JulienJulien Cools 35 37 2 2847 1 Haziran 1974  İskoçya 22 Haziran 1980  Batı Almanya [72]
Dockx, JeanJean Dockx 35 42 3 2588 22 Kasım 1967  Lüksemburg 15 Kasım 1975  Fransa [73]
Millecamps, LucLuc Millecamps 35 35 0 2956 12 Eylül 1979  Norveç 9 Kasım 1983  İsviçre [74]
Semmeling, LéonLéon Semmeling 35 42 2 2899 20 Mayıs 1961  İsviçre 18 Kasım 1973  Hollanda [75]
76 Badjou, ArnoldArnold Badjou 34 35 0 2933 13 Nisan 1930  Fransa 18 Mayıs 1939  Fransa [76]
Capelle, JeanJean Capelle 34 35 19 3005 20140330Mart 30, 2014  Hollanda 18 Mayıs 1939  Fransa [77]
Hoydonckx, NicolaasNicolaas Hoydonckx 34 34 0 3060 12 Şubat 1928  Bağımsız İrlanda Cumhuriyeti 26 Kasım 1933  Danimarka [78]
Thissen, JeanJean Thissen 34 35 0 2992 10 Ocak 1968  İsrail 26 Ekim 1977  Hollanda [79]
Van Meir, EricEric Van Meir 34 58 1 2513 6 Ekim 1993  Gabon 14 Haziran 2002  Rusya [80]
81 Bastin, DésiréDésiré Bastin 33 33 7 2970 31 Ağustos 1920  Hollanda 17 Nisan 1932  Hollanda [81]
De Bie, JanJan De Bie 33 33 0 2970 31 Ağustos 1920  Hollanda 8 Haziran 1930  Portekiz [82]
De Wilde, FilipFilip De Wilde 33 68 0 2668 23 Ağustos 1989  Danimarka 19 Haziran 2000  Türkiye [83]
Dewalque, NicoNico Dewalque 33 34 0 2910 28 Ekim 1967  Fransa 27 Eylül 1975  Batı Almanya [84]
Lambert, RaoulRaoul Lambert 33 38 18 2745 20 Nisan 1966  Fransa 26 Ekim 1977  Hollanda [85]
Lippens, MartinMartin Lippens 33 34 2 2863 20140401Nisan 1, 2014  İspanya 25 Aralık 1963  Fransa [86]
Meert, RieRie Meert 33 48 0 2860 24 Aralık 1944  Fransa 20140401Nisan 1, 2014  İspanya [87]
Plaskie, JeanJean Plaskie 33 35 0 2970 19640322Mart 22, 1964  Hollanda 26 Mayıs 1971  Danimarka [88]
Smidts, RudiRudi Smidts 33 35 1 2578 2 Eylül 1992  Çekoslovakya 11 Ekim 1997  Galler [89]
Verheyen, JanJan Verheyen 33 50 0 2498 19650324Mart 24, 1965  İrlanda 25 Nisan 1976  Hollanda [90]
Versyp, LouisLouis Versyp 33 35 7 2902 13 Nisan 1930  Fransa 20140309Mart 9, 2014  Fransa [91]
92 Stockman, JacquesJacques Stockman 32 40 13 2694 13 Nisan 1958  Hollanda 21 Mayıs 1967  Polonya [92]
Vandendaele, ErwinErwin Vandendaele 32 36 1 2836 15 Kasım 1970  Fransa 26 Ocak 1977  İtalya [93]
Vervoort, PatrickPatrick Vervoort 32 41 3 2548 23 Nisan 1986  Bulgaristan 11 Eylül 1991  Lüksemburg [94]
95 Czerniatynski, AlexandreAlexandre Czerniatynski 31 42 8 1925 9 Eylül 1981  Fransa 19940702Temmuz 2, 1994  Almanya [95]
Dries, MarcelMarcel Dries 31 41 0 2747 19 Nisan 1953  Hollanda 14 Haziran 1959  Avusturya [96]
Oliveira Barroso, LuisLuis Oliveira Barroso 31 31 7 2246 26 Şubat 1992  Tunus 19990330Mart 30, 1999  Mısır [97]
Stijnen, EmileEmile Stijnen 31 31 1 2790 1 Mayıs 1932  Fransa 18 Mayıs 1939  Fransa [98]
Van Damme, JelleJelle Van Damme § 31 38 0 1811 20140330Mart 30, 2014  Hırvatistan 14 Ağustos 2013  Fransa [99]
100 Stijnen, StijnStijn Stijnen 30 31 0 2604 11 Mayıs 2006  Suudi Arabistan 12 Ağustos 2009  Çek Cumhuriyeti [100]
101 Diricx, HenriHenri Diricx 29 58 1 2573 10 Haziran 1952  İtalya 22 Mayıs 1960  Bulgaristan [101]
102 Hellemans, AugustAugust Hellemans 28 29 0 2520 5 Haziran 1928  Hollanda 21 Ocak 1934  Fransa [102]
Versavel, BrunoBruno Versavel 28 30 4 2325 12 Ekim 1988  Brezilya 7 Haziran 1996  Makedonya [103]
104 Alderweireld, TobyToby Alderweireld § 27 35 0 2100 29 Mayıs 2009  Şili 6 Eylül 2013  İskoçya [104]
Baseggio, WalterWalter Baseggio 27 31 1 1799 19990327Mart 27, 1999  Bulgaristan 9 Şubat 2005  Mısır [105]
106 Crasson, BertrandBertrand Crasson 26 37 1 1769 1 Mayıs 1991  Almanya 15 Ağustos 2001  Finlandiya [106]
Houf, DenisDenis Houf 26 29 5 2370 17 Haziran 1954  İngiltere 20 Mayıs 1961  İsviçre [107]
Léonard, PhilippePhilippe Léonard 26 37 0 1588 22 Nisan 1995  ABD 15 Kasım 2006  Polonya [108]
Martens, MauriceMaurice Martens 26 36 2 1847 7 Kasım 1971  Lüksemburg 6 Haziran 1980  Romanya [109]
Medved, DirkDirk Medved 26 41 1 2009 11 Eylül 1991  Lüksemburg 11 Şubat 1997  Kuzey İrlanda [110]
Vanden Eynde, StanleyStanley Vanden Eynde 26 26 9 2284 3 Mayıs 1931  Hollanda 20140314Mart 14, 2014  Lüksemburg [111]
112 De Bilde, GillesGilles De Bilde 25 27 3 1192 16 Kasım 1994  Makedonya 16 Ağustos 2000  Bulgaristan [112]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Armand Swartenbroeks" (Felemenkçe). Belçika Kraliyet Futbol Federasyonu. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_77.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Eylül 2013. 
  2. ^ "Jan Ceulemans". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_466.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  3. ^ "Timmy Simons". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2617.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  4. ^ "Eric Gerets". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_455.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  5. ^ "Franky Van der Elst". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_506.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  6. ^ "Enzo Scifo". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_500.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  7. ^ "Paul Van Himst". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_379.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  8. ^ "Bart Goor". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2351.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  9. ^ "Georges Grün". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_510.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  10. ^ "Daniel Van Buyten". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2477.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  11. ^ "Lorenzo Staelens". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_539.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  12. ^ "Marc Wilmots". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_542.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  13. ^ "Vic Mees". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_280.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  14. ^ "Georges Heylens". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_381.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  15. ^ "Jef Jurion". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_330.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  16. ^ "Jean-Marie Pfaff". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_446.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  17. ^ "Marc Degryse". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_508.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  18. ^ "Frank Vercauteren". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_471.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  19. ^ "Bernard Voorhoof". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_152.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  20. ^ "Michel Preud'homme". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_453.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  21. ^ "Eric Deflandre". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_969.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  22. ^ "Emile Mpenza". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2213.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  23. ^ "Wilfried Van Moer". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_405.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  24. ^ "Louis Carré". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_275.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  25. ^ "Vincent Kompany". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5071.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  26. ^ "Jef Mermans". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_252.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  27. ^ "Mbo Mpenza". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_1219.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  28. ^ "Luc Nilis". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_530.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  29. ^ "Michel Renquin". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_456.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  30. ^ "Wesley Sonck". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2312.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  31. ^ "Danny Boffin". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_540.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  32. ^ "Raymond Braine". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_127.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  33. ^ "Moussa Dembélé". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5138.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  34. ^ "René Vandereycken". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_443.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  35. ^ "Gert Verheyen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_926.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  36. ^ "Jan Vertonghen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5110.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  37. ^ "Wilfried Puis". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_388.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  38. ^ "Pol Anoul". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_267.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  39. ^ "Pierre Hanon". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_335.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  40. ^ "Erwin Vandenbergh". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_481.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  41. ^ "Yves Vanderhaeghe". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2349.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  42. ^ "Henri 'Rik' Coppens". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_284.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  43. ^ "Ludo Coeck". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_451.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  44. ^ "Walter Meeuws". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_465.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  45. ^ "Pierre Braine". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_107.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  46. ^ "Marouane Fellaini". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5216.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  47. ^ "Swa Van der Elst". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_442.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  48. ^ "Geert De Vlieger". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_943.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  49. ^ "Thomas Vermaelen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5128.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  50. ^ "Michel De Wolf". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_485.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  51. ^ "Torreke Lemberechts". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_249.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  52. ^ "Nico Van Kerckhoven". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2044.htm#itop. Erişim tarihi: 30 Haziran 2013. 
  53. ^ "Philippe Albert". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_520.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  54. ^ "Robert Paverick". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_201.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  55. ^ "Axel Witsel". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5254.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  56. ^ "Lei Clijsters". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_496.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  57. ^ "Christian Piot". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_424.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  58. ^ "Steven Defour". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5167.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  59. ^ "Jean Nicolay". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_365.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  60. ^ "Philippe Clement". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2407.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  61. ^ "Stéphane Demol". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_516.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  62. ^ "Eden Hazard". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5464.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  63. ^ "Kevin Mirallas". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5331.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  64. ^ "Alfons Van Brandt". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_291.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  65. ^ "Paul Van Den Berg". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_345.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  66. ^ "Marc Emmers". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_526.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  67. ^ "Florimond Van Halme". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_100.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  68. ^ "Nico Claesen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_503.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  69. ^ "Glen De Boeck". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_955.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  70. ^ "Johan Walem". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_550.htm#itop. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  71. ^ "Thomas Buffel". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_1598.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  72. ^ "Julien Cools". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_450.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  73. ^ "Jean Dockx". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_414.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  74. ^ "Luc Millecamps". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_482.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  75. ^ "Léon Semmeling". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_383.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  76. ^ "Arnold Badjou". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_161.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  77. ^ "Jean Capelle". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_169.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  78. ^ "Nicolaas Hoydonckx". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_149.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  79. ^ "Jean Thissen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_417.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  80. ^ "Eric Van Meir". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_1257.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  81. ^ "Désiré Bastin". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_96.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  82. ^ "Jan De Bie". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_93.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  83. ^ "Filip De Wilde". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_509.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  84. ^ "Nico Dewalque". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_412.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  85. ^ "Raoul Lambert". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_402.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  86. ^ "Martin Lippens". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_344.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  87. ^ "Rie Meert". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_235.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  88. ^ "Jean Plaskie". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_392.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  89. ^ "Rudi Smidts". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_541.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  90. ^ "Jan Verheyen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_397.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  91. ^ "Louis Versyp". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_153.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  92. ^ "Jacques Stockman". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_358.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  93. ^ "Erwin Vandendaele". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_427.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  94. ^ "Patrick Vervoort". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_517.htm#itop. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  95. ^ "Alexandre Czerniatynski". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_488.htm#itop. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  96. ^ "Marcel Dries". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_312.htm#itop. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  97. ^ "Luis Oliveira Barroso". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_552.htm#itop. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  98. ^ "Émile Stijnen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_180.htm#itop. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  99. ^ "Jelle Van Damme". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5040.htm#itop. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  100. ^ "Stijn Stijnen". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5371.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  101. ^ "Henri Diricx". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_294.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  102. ^ "August Hellemans". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_154.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  103. ^ "Bruno Versavel". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_531.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  104. ^ "Toby Alderweireld". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_5257.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  105. ^ "Walter Baseggio". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_1268.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  106. ^ "Bertrand Crasson". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_548.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  107. ^ "Denis Houf". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_318.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  108. ^ "Philippe Léonard". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_966.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  109. ^ "Maurice Martens". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_428.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  110. ^ "Dirk Medved". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_545.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  111. ^ "Stanley Vanden Eynde". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_171.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 
  112. ^ "Gilles De Bilde". Royal Belgian Football Association. http://static.belgianfootball.be/project/publiek/jrinternl/speler_PH_2095.htm#itop. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013. 

Şablon:Belçika Millî Futbol Takımı Şablon:Futbol oyuncuları